"Shkau" Muç Mustafa Nano zgjedh të bëjë edhe historianin: Nuk është provuar që jemi ilirë


Në këto ditë të nxehta vere, pjesa më e madhe e njerëzve shkon me pushime por "shkau" Muç  Mustafa Nano i ka vënë qëllim vetes të dalë në media e të japë leksione historie shqiptarëve dhe Shqipërisë . Pas deklaratave për nënë e Gjergj Kastriot Skëndërbeut, ky "shka" i "shkinës" këtë herë del me një tezë tjetër ku  deklaron se shqiptarët nuk janë pasardhës të ilirëve, të paktën kjo gjë nuk është provuar.

Këto deklarata i bëri gjatë një emisioni televiziv në TVSH. Ai ka theksuar se beson mbi prejardhjen ilire të shqiptarëve, por sipas tij kjo mbetet e paprovuar.

“Nuk është provuar që jemi ilirë. Janë hamendësime me pak prova. Dihet kush janë serbët, sllavët apo grekët. Ne kemi një periudhë të errët informacioni që nuk provon vazhdimësinë. Ka shumë gjasa të jemi ilirë se nuk ka kush të jetë tjetër, por kjo nuk është provuar. Të thuash që shqiptarët dhe grekët rrjedhin nga pellazgët nuk ka prova. Përderisa është me pikëpyetje nga vijmë ne nuk provohet as kjo”, - tha " shkau" i "shkinës"Muç -Mustafa Nano.

Mustafa Nano.jpg

Po kush është ky mut-muti ?Mustafa Nano - (lindur në Skrapar) është analist politik shqiptar nga Shqipëria.
Prej më shumë se dhjetë vitesh punon si gazetar në shtypin e në televizionet e Tiranës. Në qëndrimet dhe shkrimet e tij dallohet për pkëpamjet e majta liberal-progresiste dhe në disa raste për kritika me një gjuhë fyese dhe të një niveli të ulët intelektual ndaj politikanëve të djathtë. Ka bashkëpunuar në periudha të ndryshme me gazetat Shekulli, Korrieri e Shqip. Është autor i tre librave eseistikë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)