Nuk ngjit qimja në kadife

Image result for eshref ymeri

Akademik Prof.dr. EshrefYmeriKëto kohët e fundit, në faqet e internetit, qe në botuar disa artikuj me sulme, të shoqëruara me shpifje dhe me sharje të pahijshme kundër një personaliteti të shquar të kombit shqiptar, kundër një historiani nacionalist me emër, siç është Akademik Prof.dr. Mehdi Hyseni.

Dikush nga autorët e atyre artikujve, i cili e pati sulmuar dikur Akademikun dhe Profesorin e nderuar, kishte tre vjet që ishte zhdukur në humnerën e heshtjes së madhe.Por pas tre vjetësh, po me të njëjtin artikull, ai dikushi na doli nga humnera e heshtjes dhe e ribotoi në internet.

Kuptohet açik që analizat e argumentuara në internet të akademikut Mehdi Hyseni, në të cilat ai ka demaskuar shovinizmin serbokaragjoz dhe argatët e tij në krye të Kosovës, i kanë lënduar keq këta të fundit.Prandaj ata kan hedhur në veprim taborrin e shërbëtorëve të tyre të bindur.

Ribotimi i atij artikulli, u shoqërua më pas edhe me artikuj të dy autorëve të tjerë, ku ngrihej edhe më lart  zeja e shpifografisë kundër akademikut të nderuar. Madje dikush nga këta shpifës zbriste deli në të tilla nivele të mjeshtërisë shpifografike, saqë vinte në diskutime dhe gradën shkencore të akademikut Mehdi Hyseni.


Image result for mehdi hyseni

Akademik Prof.Dr.Mehdi HyseniSigurisht që shpifësi në fjalë e di mirë se si qëndron e vërteta për gradën shkencore të profesor Mehdiut, por ai, në zbatim të urdhrave që ka marrë nga ustallarët e vet, mundohet të shtrembërojë të vërtetën, me qëllim që të ngjallë dyshimet e lexuesit e pa informuar.

Për dijeninë e lexuesve të nderuar, që dallohen për dinjitetin e tyre kombëtar, dëshiroj të theksoj se historiani Mehdi Hyseni, doktoratën e vet, me temë“Marrëdhëniet politike ndërkombëtare”, e pati përgatitur për ta mbrojtur në Kroaci, në Universitetin e Zagrebit.

Por në kushtet që u krijuan asokohe pas sulmit të ushtrisë fashiste serbe kundër Kroacisë, mbrojtja e doktoratës u bë e pamundur. Atëherë ai u zhvendos në Prishtinë dhe temën në fjalë të doktoratës e paraqiti për mbrojtje në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës.Mbrojtja e doktoratës u bë më 15 tetor 1998.

Aty kapasur shumë pjesëmarrës.Midis tyre dëshiroj të përmend dekanin e Fakultetit Filozofik Prof.dr. Islam Krasniqi, Prof.dr. Selim Daci, ish-ministri i jashtëm i Kosovës Prof.dr.Ibrahim Gashi, Sekretari i fakultetit Rexhep Krasniqi, drejtori në ministrinë e jashtme të Kosovës (diplomat në Çeki) Lulzim Mjeku, i cili aso kohe ishte gazetar i gazetës“Bujku”.Në këtë gazetë ai pati botuar artikullin për mbrojtjen e doktoratës dhe ishte i pranishëm në ceremoninë e drekës që u zhvillua në Restorantin “Kalabria” të zotërisë Halit Konushevci, babait të heroit të Kosovës Ilir Konushevci.Zotëria i nderuar Halit Konushevci i shte i pranishëm gjatë mbrojtjes së doktoratës.

Më 27 prill 2017, Prof.dr.Mehdi Hyseni është pranuar anëtari Akdemisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe të Arteve me selinë Nu Jork, me Kryetar Akademik Prof.dr.Skënder Kodra.

Autorët e artikujve me shpifje dhe me sharje kundër akademikut Mehdi Hyseni, duhet të heqin dorë nga zeja e shpifografisë dhe ta shikojnë të vërtetën në sy.Profesor Mehdi Hyseni është një historian me vetëdije të lartë kombëtare dhe në mbarë aktivitetin e tij shkencor dhe publicistik është udhëhequr dhe udhëhiqet nga ideja e ribashkimit të trojeve tona etnike në njështet të vetëm, me një stemë dhe me një flamur.

Ylli i tij i karvanit është Ribërja e Shqipërisë Etnike dhe forcimi i lidhjeve sa më të ngushta me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilat janë atdheu i tij i dytë. Sepse pikërisht Shtetet e Bshkuara të Amerikës e mirëpritën në gjirin e tyre pas dëbimit të dhunshëm nga Kosova e tij e dashur prej bandave fashiste të Millosheviçit.

Me sulmet që kanë ndërmarrë kundër akademikut Mehdi Hyseni, autorët e artikujve shpifës janë radhitur në të njëjtënl logore me shërbëtorët e Beogardit në Kosovë.Por sado që ata të mundohen të shpifin dhe të shajnë kundër akademikut autoritar dhe me dinjitet të lart kombëtar, duhet ta kenë të qartë se qimja nuk ngjit në kadife.

Autorëve të shpifjeve dhe të sharjeve në adresë të Akademikut Prof.dr. Mehdi Hyseni, dëshiroj t’ju citoj një thënie të artë poetike të poetit të shquar Persian Sadiu (1203-1291):
“Ai që në këtë botë ka shpifur dhe ka sharë, duhet ta kuptojë se veten e ka vrarë”.

Unë jam i bindur se akademiku Mehdi Hyseni, ashtu si deri tani, do ta vazhdojë po me të njëjtin përkushtim aktivitetin e tij shkencor dhe publicistik, si një intelektual i shquar, me formim të shkëlqyer nacionalist dhe kurrfarë shpifjesh dhe sharjesh nuk e tronditin dot autoritetin e tij të padiskutueshëm shkencor dhe nacionalist. Sepse mali nuk k adert nga furtuna.

San Francisko, Kaliforni03 korrik 2017.


(Eshref Ymeri ka lindur nё fshatin Mesaplik të Vlorës mё 25 dhjetor 1938. Pasi mbaroi arsimin fillor nё Mesaplik, vazhdoi shtatё vjeçaren nё fshatin Ramicё dhe në vitin 1959 mbaroi Gjimnazin "Ali Demi" tё Vlorёs me rezultatin shkёlqyeshёm. Nga ky rezultat i përpjekjeve të para për t’u pajisur me dije dhe kulturë, iu dha e drejta pёr tё studjuar nё Leningrad të B. S. pёr gjuhёn ruse. Kur u prishёn marёdhёniet me B.S, nё qershor tё vitit 1961 ai u kthye në Shqipëri dhe vazhdoi Universitetin e Tiranёs pёr gjuhё letёrsi ruse nё fakultetin "Histori Filiologji", të cilin e mbaroi me rezultate të larta nё vitin 1966 dhe u emrua pedagog nё katedrёn e gjuhёs dhe letёrsisё ruse. Mё vonё e caktuan shef të redaksisё sё botimeve nё gjuhё tё huaja deri nё vitin 1990. Gjatё kёsaj periudhe ai drejtoi redaksinё pёr pёrkthime nё gjuhё tё huaja për veprat e Enver Hoxhёs. Mё 1992 filloi sërish punёn si pedagog pёr gjuhёn dhe letёrsinё ruse, deri mё 31 gusht 2003, kur doli nё pesion.Është anëtar i Akademisë së Shkencave Shqiptaro-Amerikane nga viti 2017).
Botime
Fjalor frazeologjik rusisht shqip : 25 160 shprehje frazeologjike - 2015
Përkthimi, një histori pasioni - 2015)


****


Kumtesë e Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane : 


Linku i Anëtarëve të Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane Eruditizmi shkencorë, diplomatiko- politikë i  Akademik Prof.Dr.sci.Mehdi Hysenit

Dr. Mehdi Hyseni, është Doktor i Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare dhe Bashkëpunëtor i Institutit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Boston të SHBA-së.CURRICULUM VITAE
Mehdi Hyseni,Ph.D.
176 Presidents lane, 305
Quincy, MA, 02169Tel.: 781-985-8630
Email: kosova.atdhe@yahoo.com


Lindur:

• 1 shkurt 1948, Burim, Komuna e Vushtrrisë, Republika e Kosovës

Statusi martesor:

• I martuar, 5 fëmijë

Gjuhët:

• Shqip, anglisht, frëngjisht, serbokroatisht

Arsimimi:

• 1976 – B.A., Fakulteti Filologjik, Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, Universiteti i Shkupit, Maqedoni ;
• 1983 – M.A., Shkencat e Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare, Fakulteti i Shkencave Politike, Zagreb, Universiteti i Zagrebit;
- 1986-1990-Studimi i Doktoratës ( Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Zagreb, Universiteti I Zagrebit, Kroaci ;
• 1997 – Ph.D.,Shkencat Historike (Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Fakulteti Filozofik, Prishtinë, Universiteti i Prishtinës.


Eksperienca profesionale:

• 2000-2017 –Non Academic job ( security business , public information, translation), Boston, MA, USA;

• 1970-1974 – Pedagog i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën fillore “Liria” të Gllavotinit, Vushtrri, Kosovë;
• 1974-1976- Gazetar në të përditshmen “RILINDJA” të Prishtinës, Kosovë;
• 1976- 1978 – Profesor i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën e mesme ekonomike në Pejë, Kosovë;
• 1978-1982- Përkthyes, leketor dhe redaktor në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë në Beograd;
• 1982-1989 - Terminolog në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë, Beograd; Komisioni Verifikues dhe Miratues i Terminologjisë Shkencore (Gjuhë Shqipe, Politikë, Drejtësi, Ekonomi, Kulturë etj.): Akademik Idriz Ajeti, Dr.Bajram Krasniqi, Prof.Dr.Shaqir Berani, Instituti Albanologjik, Prishtinë, Fakulteti Ekonomik (Prof.Dr. Hajrullah Gorani) dhe Fakulteti Juridik (Prof.Dr.Esat Stavileci), Prishtinë, Kosovë;
• 1989-1993- Redaktor i Revistës “Liria” për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut, Lubjanë, Slloveni;
• 1993-1995 – Anëtar i Këshillit për Mbrojtjen e e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ) nën mandaitn e Kryetarit Adem Demaçi, Prishtinë, Kosovë;
• 1995-1999 – Kryetar i Komitetit për Marrëdhënie Ndërkombëtare të Shoqatës për Edukim, Arsim dhe Shkencë “Bashkimi Paqësor” nën mandatin e Kryetarit Cen Pushkolli, Prishtinë, Kosovë;
• 2000-2001 – Bashkëpunëtor i Institutit Ndërkombëtar, Boston;
• 2002-2003 – Redaktor i Gazetës “Ribashkimi Kombëtar”, Tiranë, Shqipëri.
• 2010-2017 - Bashkëpunëtor i Institutit të Prognozave Politike Rajonale, Tiranë, Shqipëri;
• 1990-2017 – Bashkëpunëtor i këtyre gazetave, i revistave dhe i masmediave digjitale : Rilindja (Prihtinë, Tiranë), Fjala (Prishtinë), Dituria (Prishtinë), Bota e Re (Prishtinë), Z֝ëri (Prishtinë), Koha Jonë (Tiranë), Shekulli (Tiranë), Zëri i Kosovës (Zvicër), Bota Sot (Zvicër, Prishtinë), Kosova Sot (Prishtinë), Telegrafi (Prishtinë), Liria Kombëtare (Nju-Jork), Kosova Press (Prishtinë), Lajm Press (Shkup), Tribuna Shqiptare (Kanada), Albania (Londër)…etj.

Vepra (2):

• UÇK-ja dhe e Drejta Ndërkonbëtare (Recenca dhe Parathënia, Akademik Esat Stavileci), “Kuvendi”, Lezhë, 2010;

• Shqipëria e ribashkuar e qetëson Ballkanin(Vëllimi I), Instituti i Prognozave Politike Rajonale (Recenca dhe Parathënia, Dr.Koço Danaj), Tiranë, 2010.Recensione (3):

• Autori: Afrim Morina, “Gjurmë kohe, libri IV” (politikë), Prishtinë, botuar më 2014 ;

• Autori: Skifter Këlliçi, “Tragjedia e 11 Shtatorit 2001”(roman), Boston, botuar më 2014;

- Autori: Tafil Duraku, “ Simbolika e zezë heretike dhe antikombëtare e V.Surroit“(politikë), Prishtinë, 2015.


Publikime (anglisht):

• 2003 (April) – “American Diplomacy”, North Carolina, USA : The Future of Kosovo/ http://www.unc.edu/depts/diplomat/archives_roll/2003_04-06/hyseni_kosovo/hyseni_kosovo.html/;

• www.newsblaze.com :

• 2017 (April) -Kosovo and Albania Joining EU and NATO, Not Vucic’s “Yugoslavia;
• 2017 (March) - Kosovo Should Listen to US President Donald Trump, Not Serbia’s Absurd Accusations;
• 2017 (January) – “News Blaze”: America and New President Trump Should Support Turkey’s Access to EU;
• 2016 (January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016(December) – Tuzi Municipality in Montenegro Is Not Bosnian Sarajevo!;
• 2016(November) – America Created the “Kosovar State,” Not “Kosovar Nation;
• 2016(October) – UN Gives Lesson to Vuk Jeremic, Not Voted as Next Secretary-General;
• 2016(Ocober) – America Needs Hillary Clinton For President;
• 2016(October) – US Ambassador Christopher Hill: Albania Doesn’t Want to Become One With Kosovo;
• 2016 (November) - With Trump, America Will Still Be the Unipolar World Superpower;
• 2016(September) - Slobodan Milosevic’s Infamous Church is Illegal! ;
• 2016(September) - Serbia Misuses International, Regional Organizations to Deny Freedom, Independence, Sovereignty of Kosovo;
• 2016(May) - Kosovo Becomes The 55th Member of UEFA, Cheers! ;
• 2016 (May) - Who is Serbia to Force UEFA and FIFA to Change Their Rules? ;
• 2016(May) - American Presidents Bill Clinton and George W. Bush, Albanian National Heroes;
• 2016(May) - Serbian President Nikolic: Serbia Wants Kosovo and EU;
• 2016(April) - Kosovo is Albanian Jerusalem, Not Serbia’s ;
• 2016(April) - Why Are Serbia’s Elections in Kosovo, When Kosovo Isn’t In Serbia? ;
• 2016(April) - Kosovo Prime Minister is Right, Kosovo is not Serbia! ;
• 2016(April) - UN Should Not Make Second Mistake with Serbian Extremist Vuk Jeremic;
• 2016(April) - Kosovo to Join EU and NATO, or its Motherland Albania ;
• 2016(January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016 (January) - Serbia Wants Relationship With Vlora Without Recognizing Kosovo ;
• 2015(December) - NATO Military Campaign Against Serbia Was Completely Legal ;
• 2015 (November) - Europe in the Flame of Terrorism and Siege of Millions of Immigrants ;
• 2015 (November) - Kosovo Did not Pass at UNESCO, But Serbia Will Never Pass in Kosovo! ;
• 2015(November) - How EU Stabilization and Association Agreement Will Benefit Kosovo ;
• 2015(October) - History Proves Kosovo Was Never Part of Serbia (Scientific Work);
• 2015 (October) - Pope Francis Deserves to Win Nobel Peace Prize ;
• 2015 (September) - Albania in ‘Hot Seat’ After Pro-Palestine Vote in UN General Assembly ;
• 2015(October) - Kosovo Not Integral Part of Territory of Serbia ;
• 2015 (April) - UN and EU Should Scrutinize Serbia’s Constitution ;
• 2015(August) - Serbia Aggressor Has No Right to Weep for the Victims of Its Genocide ;
• 2015 (August) - Serbia Guilty of Genocide Crime in Srebrenica ;
• 2015 (March) - Ethnic Albania is Not ‘Greater Albania’ ;
• 2015(May) - Serbia’s President Wants Kosovo Back, And Then To Join The EU ;
• 2015 (April) - Kosovo Needs to Create A Legal Army to Function as Sovereign State ;
• 2014(September) - Don’t Kill Americans Or Call Death on America After They Supported Your Freedom ;
• 2015 (January) - Recognition of Independent Kosovo Crucial for Serbia’s Integration to EU ;
• 2015 (January) - Historical-Solidarity Marching in Paris Against Terrorism ;
• 2014(September) - Valid Agreement With Belgrade, So Republic of Kosovo Will Be Recognized by UN ;
• 2014 (January) - New Architecture of Serbian Genocide Against Kosovo Albanians ;
• 2014(September) - Remembering The Victims of 9/11 ;
• 2014 (September) - Islamic Terrorism Threatens Kosovo’s Security ;
• 2014 (January) - Albanians Are Not Bullies Nor Is America Conqueror of Serbia ;
• 2014 (January) - Kosovo as a New Independent Nation in Facebook ;
• 2013 (December) - Is NATO a Real Savior of Kosovo? (U.S. Ambassador Tracey Ann Jacobson in Pristina Warns Against Establishment of Serbian Republic in Kosovo! );
• 2013 (December) - The South ‘Balkan Benelux’ Versus EU and Globalization! ;
• 2013 (November) - Prime Minister Dacic: Serbia Will Never Abandon Kosovo ;
• 2013 (November) - Is NATO Trying to Rule the Entire World? ;
• 2013 (June) - Is Kosovo’s Status Resolved Forever? ;
• 2013 (May) - Pristina’s Memorial Plaque in Honor of Jewish Victims Hailed ;
• 2013 (May) - Is Serbia’s Interfering in Internal Affairs of Independent Kosovo? ;
• 2013 (April) - Terrorism Must Be Fought By All Means! ;
• 2013 (April) - The US is a True Ally, Liberator, Friend and Savior of Albanians in Kosovo ;
• 2013 (April) - Belgrade Should Eliminate the Untrue Slogan: ‘Kosovo is Serbia’ (http://newsblaze.com/author/hyse/).

Publikime (shqip) :
• (A) www.albaniapress.com (850 njësi botuese), Londër :

• 2017 (prill) - Kosova do të bashkohet me Shqipërinë, kur të thotë AMERIKA ;
• 2017 (prill) - Sikur serbët dhe Vuk Drashkoviqi të kishin qenë si Tucoviqi dhe Willy Brandt-i ;
• 2017(prill) - Propozimideja e Vuçiqit për ringjalljen e Jugosllavisë së Titos, një po.... e ftohtë për Ballkanin;
• 2017 (mars) - Nuk ka komb shqiptar e as Shqipëri Etnike pa Skënderbeun dhe pa Ismail Qemalin ;
• 2017 (mars) - Vuçiqi demantoi Brukselin dhe lidershpin e Kosovës ;
• 2017 (mars) - Kosova ta dëgjojë Presidentin Donald Trump, jo Serbinë e Putinit ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Racizmi i Ivanovit izolon Maqedoninë nga BE-ja, nga NATO-ja dhe nga Amerika ;
• 2017 (mars) - Diplomacia retorike boshe e Prishtinës dhe e Tiranës ;
• 2017 (mars) - Mos e vajtoni Rusinë, por Shqipërinë e copëtuar Etnike(1878-2017)!
• 2017 (mars) - Hashim Thaçi nuk ëshë baba i Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Kuçi e siguroi Beogradin, se “Shqipëria s’mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës!?
• 2017 (shkurt) - Me dhe për Amerikën përgjithmonë, por, territore shqiptare nuk i japim Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Tirana dhe Prishtina të mos pranojnë as ndarjen e as këmbimin e territorit shqiptar-shqiptar me Serbinë ;
• 2017 (janar) - “Këmbimi i territorit”, Thaçin do ta bënte DY HERË HERO dhe SHTETARIN MË TË MADH të Ballkanit ;
• 2017 (janar) – “Kosova është Serbi”, do të thotë opsionin e hapur të luftës mes Serbisë dhe Kosovës;
• 2017 (janar) - Kozmopolitizmi nuk është substitut i kolonializmit dhe i neokolonializmit .
• 
• (B) www.kosovasot.com(Prishtinë) :
• 
• 2017 (shkurt) - Njohja e Kosovës, interes nacional dhe shtetëror i Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Edhe Shqipëria mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Paradigma e gjysmës së kombit shqiptar të kolonizuar ;
• 2017 (mars) - Kapitali nuk e përcakton vetëdijen kombëtare, por ideali, humanizmi dhe atdhedashuria ;
• 2017 (janar) - Treni i bukur-modern rus, por me përmbajtje çetniko-nazifashiste serbe, nuk kalon në Kosovë ;
• 2017 (janar) - Serbia të burgosë e arreston, sepse nuk ka kush të mbrojë ;
• 2017 (janar) - Amerika dhe presidenti Obama mbështetin hyrjen e Turqisë në BE ;
• 2016 (dhjetor) - Anashkalimi dhe nxirja e ribashkimit gjithëshqiptar gëzojnë Serbinë dhe Rusinë ;
• 2016 (dhjetor) - Humanizmi mbi të gjitha,jo vrasje dhe terrinë mesjetare ;
• 2016 (shjetor) - Vrasja e Halepit - vrasje e humanizmit gjithënjerëzor ;
• 2016 (dhjetor) - Muri në Mitrovicën e Kosovës, simbol i aparteidit serb ;
• 2016 (dhjetor) - Duke "rrasur" pleskavica dhe duke pirë "shlivovicë" të Shumadisë, nuk zgjidhet problemi kolonial me Serbinë ;
• 2016 (tetor) - Paskali nuk e njeh Kosovën, por Serbinë .
• 
• (C) www.floripress.com (Prishtinë):
• 
• 2005 (tetor) -Babomania" antibashkim kundër ribashkimit - amanetit të baballarëve të Shqipërisë Etnike ;
• 2007 (mars) – “Simfonia dhe kakofonia” politiko-shtetërore e Kishës Ortodokse Serbe kundër pavarësisë së Kosovës ;
• 2007 (mars) – Formula e re serbe “Kosova nën Serbi, e Serbia në Evropë”, është antievropiane, antidemokratike dhe anticivilizuese ;
• 2007 (mars) – “Dialektika” e ndërgjegjës së kalbur politike dhe kombëtare shqiptare ;
• 2007 (mars) - Vojislav Kostunica: “Kosova është zemra e Serbisë”?! ;
• 2007 (prill) – Pavarësia e Kosovës nuk varet nga VETO-ja e Rusisë ;
• 2007(prill) – Ata që rrahin Vetëvendosjen-popullin e vet, nuk e meritojnë lirinë, as pavarërsinë ;
• 2014 (nëntor) - Tragjedia e 11 shtatorit 2001 (roman) , autor Skifter Këlliçi ;
• 2016 (tetor) - Shqipëria Etnike është evropianizëm qytetërues ;
• 2015 (prill) - Nuk ka “Shqipëri të Madhe”, por Shqipëri natyrale;
• 
• (Ç) www.lajmpress.com(Shkup) :
• 
• 2017 (mars) - Mesila Doda-Shotë Galica e Gostivarit të Shqipërisë Etnike ;
• 2016 (shkurt) - Madeleine Albright është shpëtimtare e Kosovës, ndërsa Milosheviqi ishte kriminel ;
• 2017 (shkurt) - Kush ishte ministri i Hashim Thaçit që ka spiunuar Adem Jasharin? ;
• 2016 (dhjetor) - Pse nuk jeni lidhur në kodin telefonik të Shqipërisë, por të Serbisë kolonialiste?! ;
• 2017(mars) - Pa ushtri, Kosova vazhdimisht është në rrezik ;
• 2016 (tetor) - OKB-ja ushqen tërë botën me bukë, me liri dhe me paqe ;
• 2016 (qershor) -Ambasadori Christopher Hill ka pohuar të vërtetën, se “Shqipëria nuk do të jetë një me Kosovën” ;
• 
• (D) www.telegrafi.com (Prishtinë):
• 
• 2010 (qershor) - Syndromi antibashkim ;
• 2009 (dhjetor) - Është ky epilogu i politikës “fol e rruj voe”?! ;
• 2010 (dhjetor) – Stupid politics ;
• 2009 (nëntor) - “Sillu, sillu botë e vjetër”!? ;
• 2010 (janar) - As Serbia, as Kosova në BE! ;
• 2011 (shkurt) - Kryetar i Kosovës vetëm Adem Demaçi! ;
• 2009 (tetor) - Decentralizimi – standard i obligueshëm vetëm për shqiptarët në Ballkan?! ;
• 2010 (korrik) - Amerikë, të paçim përjetë! ;
• 2009 (shtator) - Konfrontimi me faktorin ndërkombëtar-rikthim i Kosovës nën Serbinë kolonialiste ;
• 2010 (prill) - Kosova nuk është djepi i Serbisë, por i Shqipërisë dhe i shqiptarëve ;
• 2009 (shtator) - Zgjimi i vonuar, por shenjëz shpresëdhënëse drejt ribashkimit kombëtar.

Work in progress and interest:

• Vazhdimi i Projektit studimor për Ribashkimin e Kombit Shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike;
• Përfundimi i Projektit kërkimor shkencor versus “Kombit Kosovar” ;
• Ribotimi i librit shkencor “UÇK-ja” dhe e Drejta Ndërkombëtare ;
• Projekti kërkimor shkencor i përgënjeshtrimit të tezave dhe të elaboratve serbomëdha “Velika Albanija” (Shqipëria e Madhe).

Nga  dt.27.04.2017  Profesor Dr.Mehdi Hyseni është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve  Shqiptaro-Amerikane.

Burimi:http://floripress.blogspot.com/2017/04/tre-anetar-te-rinj-nga-akademia-e.htmlComments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)