Cikël poetik nga Arbenisa Arben Thaçi


Arbenisa Thaçi  është e lindur nga prindërit Arben dhe nënës Saranda Thaçit.

Është e lindur më 26.10.2006. Jeton në Suharekë.


Është nxënëse e Klasës së gjashtë, të Shkollës Fillore “7 Marsi” në Suharekë, ku është e dalluar si në mësime, ashtu edhe nëpër fushat e artit dhe kulturës ku ajo shpreh talentin e saj, si në krijimtari për fëmijë, fushës së pikturës, ku ndjek kursin në këtë fushë, poashtu edhe tek Grupa e Baletit që zhvillohet në Suharekë, e që është anëtare e këtij Grupi vite me radhë, si dhe ndjek kursin në gjuhën angleze.

Është e dalluar në mësime dhe në fushat  gjithëpërfshirëse të jetës. dhe është e dalluar për të mirë.
 


Ajo me krijime letrare ka filluar të merret qysh në  bankat e shkollës fillore, përkatësisht nga klasa e pestë. Shkruan poezi dhe prozë për fëmijë.

 

Në shkollë është e dalluar për të mirë.


Ka talent edhe në pjesët tjera artistike siq është krijimtaria, piktura, pastaj vallzimi, dhe është një baletiste e dalluar në Grupën e Baletit  - Fellbah Balet, e cila premton shumë në të ardhmen.
Jeton dhe vepron në Suharekë.


N Ë N Ë S

I THEM  NËNËS  SHUMË TË DUA
TI  GJITHËHERË  MË  SJELLË  PRANVERË
RREZE  DRITE  JE   PËR MUA
ÇDO  KËSHILLË   NGA TI,  MË  JEP  NDER


 ME  FJALË TË  ËMBLA NË  GOJË
AJO  EMRIN  E  KA  NANË
PËR  NËNËN  JO,  NUK  KA  PESHOJË
ATË  NË  ZEMËR  E  KAM  PRANË


EMËR I SHKRUAR ME SHKRONJA TË  ARTA
TI  JETËS  I  JEP  GJALLËRI
AJO  SHPREHET  ME  FJALË  TË  ZJARRTA
DASHURIA  PËR  NANËN  S`NJEH  KUFI

                               
        
    BABIT TIM

Babi im je bota ime
Me Ty gjithmonë jam e lumtur
Në prehërin Tëndë gjej shumë gëzime
Ti më fale gjënë më të bukur


Ti ma fale jetën që unë  jetoj
Nuk kurseve asgjë për mua
Ti më bërë që unë të meditoj
Të dua Babi, të dua, të DUA !  28  NËNTORIT
   (Flamurit Kombëtar)

28 Nëntori, është ditë e shtrenjtë
Dita e Flamurit Kuq e Zi
Kjo Ditë është e shejtë
Gjithkund ku ka shqiptari

Të gjithë shqipëtrët kudo  që  janë
E festojnë këtë Festë të Madhe
Shqiptarët  një  Nënë Shqipëri  kanë
Krenohem që jam shqipëtare

Gëzuar  vëllezër e motra kudo që jeni
Këtë Festë që na bashkon
Gjuhë, gjak, një Flamur Kemi
28 Nëntori është Festa jonë. NJË   DITË  E  MADHE
(Kushtuar  17 Shkurtit – Ditës së Pavarsisë së Kosovës)

LAJM I MIRË U HAP NË KËTO ANË
U  GËZUA  DRURI  E GURI
U  GËZUA E LUMJA NANË
RA  NË  GJUNJË  E  PUTH  FLAMURIN

O  FLAMURI  KUQ  E  ZI
SOT  ZEMRËN MA FRESKON
ME TY BIRI IM LUFTOI 
LIRINW  POPULLI   YNË   LE  TA  GËZON

NE   SË  BASHKU  DO TË  MARSHOJMË
DIELLI   YNË  TË  NGROHË  MË  MIRË
SHQIPËRINË  TA  BASHKOJMË
KJO  KA  QENË  ËNDËRR  E  NGRIRË

U  BEKOFTË  KJO  DITË  E  MADHE
LIRI  PA GJAK  ASKUND  NUK  KA
UNË  SI  NËNË  DO  JEM  KRENARE
TË  BASHKUAR  BËJMË  KALA


 NËNË TEREZA KRENARIA JONË
(Kushtuar Shenjëtores - Nënë Terezës)

Nënë Tereza është një  Emër
Lindë  e  rritë  në  Shkupin  e  Maqedonisë
Gongje Bojagjiu  nga  Babai   Kola
U  bë  bijë e Madhe  e Shqiptarisë.


Shkeli  botën  anë  e kënd  me mirësi e urtë e butë
Me  të  Madhen  Zemër  shpërndanë dashuri
Ndihma  e saj preku  në Indi në Kalkutë
Skamnorve për t`iu dhënë  bekim e lumturi


Me  shumë  çmime  është  nderuar
Humaniste  e  vërtetë
Me   Emër   të  shenjtë e  pakëzuar
E Madhja Nëna Terezë


Sot  kjo  Nënë  është  shenjtëruar
Bijë  Jona  e  Shqiptarisë
Në gjithë botën  ka hapëruar
Duke i  mbërrijë majat e krenarisë.


             7  MARSI
(Kushtuar Ditës së Mësuesit )

Ju  që gjithmonë  u sakrifikuat
Ju që  gjallë i mbajtët  kështjellat e diturisë
Ju që errësirën e shëndërruat në dritë
Ju që Abetaren e quajtët - Dritare të jetës
Ju që edhe  atëherë kur  dryri iu vu shkollave
Dhe  gjaku  shkoi  rrëke
Ju  shtëpitë i shëndërruat në vatër diturie
Ju  kërkuat  dritë e diell për të gjithë
Ju ecët  pafundësisht  drejtë cepit të jetës
Duke i shtuar rritën dhe dashurinë vendit
Në ballin Tuaj e keni të vulosur krenarinë


FESTA  E  MËSUESIT

Sot   është  Ditë e Madhe
Që të gjithëve na gëzon
Është 7 Marsi – Festa e Mësuesit
Ndaj me zemër ne urojmë

Me një tufë lulesh të blerta
Sot në shkollë do të shkoj
Me dëshirat më t`sinqerta
Festën Mësuesit t`ia uroj

Mësues – Urime nga thellësia e zemrës
Sot së bashku do t`festojmë
Ty të kam pjesë të jetës
Kurrë për jetë nuk të harrojmë

Vlerat  e Mësuesit
S`përshkruhen në ditë e netë
Ai  shpërndanë  dije
Në  fshat e në qytet

Me Ty  fillova hapin e parë
A-B-C-në  Ti  ma mësove
Qofshi gjithmonë faqe bardhë
Me suksese çdo herë marshove

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)