Paradhoma dhe dhoma e Ministrit te Brendshem

Ekspozita Muzeale

Zona e bunkerit ku ndodhej zyra e Ministrit të Brendshëm është e përbërë nga një paradhomë që nevojitej për sekretari, një zyrë, një dhomë gjumi dhe një banjo.

Që nga përfundimi i bunkerit (1986) kjo dhomë (edhe pse ishte e kompletuar dhe e gatshme për t’u përdorur), nuk është përdorur kurrë nga asnje ministër në detyrë, qoftë edhe për të kryer ushtrime.

Ka pasur vetëm tri rrethana që kanë shkaktuar planin e emergjencës në bunker: për herë të parë në shkurt të vitit 1991 gjatë protestave në shesh që çuan në shembjen e statujës së Enver Hoxhës.

Herën e dytë në shtator 1998 gjatë kryengritjes e cila u pasua me vrasjen e politikanit të opozitës Azem Hajdari.

Dhe herën e fundit në mars 1999, kur si pasojë e bombardimeve të NATO-s mbi Beograd për të liruar Kosovën nga pushtimi serb, ishte frika se Serbia mund të shkaktonte një sulm hakmarrës mbi Tiranën.

Edhe në këto tre kushte, pavarsisht gjendjes së gatishmërisë së lartë, bunkeri nuk u përdor.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)