Botohet në Slloveni libri për 14 familjet e vjetra fisnike shqiptare

Botohet në Slloveni libri për 14 familjet e vjetra fisnike shqiptare

Në Koper u organizua ceremonia e promovimit të librit në gjuhën sllovene, "Monumenta Albanica Justinopolitana", me autor Peter Shtoka.

 Autori pas një pune kërkimore e shkencore rreth katërvjeçare ia ka arritur të sjellë për publikun e gjerë dhe jo vetëm kaq historinë e më shumë se katërmbëdhjetë familjeve të vjetra fisnike shqiptare me banim e kontribute shekuj më parë në Koper të Sllovenisë në periudhën e Venedikut. Pasioni, profesionalizmi, shfrytëzimi i burimeve të shumta, madje edhe të panjohura, paraqesin një botim shkencor, që hedh dritë jo vetëm për njohjen më të thellë të historisë shqiptare jashtë trojeve shqiptare, por ofron një kontribut të jashtëzakonshëm për studiuesit.

Libri përfaqëson një tregues të qartë edhe të marrëdhënieve e të bashkëpunimit ndërmjet popujve tanë në një periudhë jo shumë të qartë deri tani sa u përket shqiptarëve në Slloveni.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)