SHQIPTARËT NUK I HARROJNË KRIMINELËT SERB AS PAS PAVARËSISË SË KOSOVËS...

”Anatomia e një krimi lufte”


Më 14 maj 1999,formacionet militare dhe paramilitare serbe(formacionet e vdekjes),e kanë sulmuar fshatin QYSHK të Pejës dhe brenda disa orësh kanë vrarë e masakruar pamëshirshëm 41 civilë shqiptarë të paramatosur.

Për të mësuar përmasat e krimit të kryer në Qyshk,hulumtuesi i zellshëm Sheradin Berisha , dërgon emisionin dokumentarë më titull“ANATOMIA E NJË KRIMI LUFTE”, që është i përgatitur si emision special i radio-difuzivë “American RadioWorks”.

Dokumentar mund ta dëgjoni përmes :“RealPlayer“

Në këtë dokumentarë të “Maskrës së Qyshkut” mund të dëgjoni rrëfime tronditëse për vrasësit(kriminelët)dhe të mbijetuarit nga masakra e Qyshkut.

Falë zotit Sheradin Berisha ,keni rastin edhe ju lëxues mund të mësoni më shum për MASAKREN E QYSHKUT-(Pjesa e parë;dytë dhe të tretë).

MASAKRA E QYSHKUT-(Pjesa e parë)

Në gjuhën shqipe mund të lëxoni:

http://americanradioworks.publicradio.org/features/albanian/rafiles/arw_albanian1.ram


Në gjuhën angleze mund të lëxoni:

http://americanradioworks.publicradio.org/features/kosovo/rafiles/arw_cuskaa_28.ram

&

MASAKRA E QYSHKUT – (Pjesa e dytë)

Në gjuhën shqipe mund të lëxoni :

http://americanradioworks.publicradio.org/features/albanian/rafiles/arw_albanian2.ram

Në gjuhën angleze mund të lëxoni :

http://americanradioworks.publicradio.org/features/kosovo/rafiles/arw_cuskab_28.ram
&MASAKRA E QYSHKUT –(Pjesa e tretë)

Në gjuhën shqipe mund të lëxoni :

http://americanradioworks.publicradio.org/features/albanian/rafiles/arw_albanian3.ram

Në gjuhën angleze mund të lëxoni :

http://americanradioworks.publicradio.org/features/kosovo/rafiles/arw_cuskac_28.ram
----------------------
Kush janë kriminelët,që kryen masakra barbare në QYSHK dhe në disa vendbanime tjera shqiptare...?!

Klikoni më poshtë:

Kriminelët :Vidomir Shalipur dhe Nebojsha Miniq: http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg302.htm
&Kriminelët :Vidomir Shalipur dhe Nebojsha Miniq së bashku me kriminelë tjerë:

http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg331.htm
&
Krimineli Sreçko Popoviq: http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg327.htm
&
Kriminelët Sreçko Popoviq,Sllavisha Kastratoviq …dhe dy kriminelë tjerë
http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg325.htm

&
Sreçko Popoviq…,bashkë me kriminelë tjerë:
http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg326new.htm
&
Krimineli Zvonimir Cvetkoviq(i pari nga e djathta),pjesëmarrës në masrakrimin e shqiptarëve në Qyshkt të Pejës
http://www.hrw.org/campaigns/kosovo98/photo/underorders/pages/pg328.htm
-------------

 Thirrje lidershipit politikë + institucional të Kosovës,organizmave joqeveritare dhe përgjithësisht shoqërisë shqiptare,që të ngrisin padi penale(nëpër gjykatat e Kosovës...)kundër kriminelëve veç e veç,në grupe si dhe kundër shtetit kriminalë serb,për gjenocidin dhe etnocidin e kryer ndaj popullit shqiptarë,gjatë luftës çlirimtare 1998-1999...,por edhe më hërët.


Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)