Vlerësime per librin "Diademe Letrare 3


I nderuar z.Flori Bruqi 

Urime për librin e mrekulluashem Diademë Letrare III 

Libri është shkruar e trajtuar thjeshtë e bukur me një shqipe të pastër letrare.

Përmbajtjet e këtij libri si Letërsia shqiptare nga lashtësia deri te modernia,Letërsia nën diktaturëetj. Për mendimin tim janë mëse të nevojshme të plotwsojnë programet mësimore të letërsisë shqiptare të shkollave të mesme.

 Poetët e shkrimtarët duhet të jenë larg politikave e militantëve partiakë ashtu si edhe shkruani ne këtë libër për Llazar Sotir Gushon pra për Lasgush Poradecin i cili vertetë i qëndro larg politikave te kohes.

E veçanta e ketij libri qendron në atë që nuk të lodh e nuk të mërzit. Përmbajtja e figurave letrare janë koncentruar me mjeshtëri artistike e bashkëkohore, duke i dhënë seicilit vleresimin e tij.

Qershia mbi tortë e trajtimit të temave qëndron në faktin e vleresimit e interpretimit letrar se sa ai ideologjik sundues i kohës.

Formimi kulturor letrar në vëndin tonë nuk e ka patur të lehtë, por si shpreheni dhe Ju, shumë shkrimtarë e poetë dijtën ti trajtojnë me guxim edhe në kohë të vështira.

Ky shembull duhet ndjekur edhe sot, ashtu si po vazhdoni dhe ju me veprat poetiko - letrare.

Edhe njeherë urime miku im.

Kolonel Shyqyri Shabani.

Kukës, 12 Qershor 2016

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)