shkrimtarët më të popullarizuar të shekullit 21


Nga janari i vitit 2001 shkrimtari që ka shitur më së shumti vepra në botë është James Patterson.

Vëmendjen e libërdashësve ai e tërhoqi me librin :

“I pari që vdes” (1st to Die).

Sipas Agjencisë "Nielsen"këta janë autorët e dhjetë veprave më të shitura të shekullit 21.

1.James Pattersen - “I pari që vdes” (1st to Die),

2.Joanne K. Rowling – “Harry Potter dhe kupa e zjarrtë” ( Harry Potter and the Goblet of Fire),

3.Nora Roberts - “Zambaku i kuq” (Red Lily)

4.Dr Sus – “Vendet ku do të shkoni “ (“Oh, the Places You'll Go!”)

5.John Grishman - “Shtëpia e ngjyrosur” (A Painted House)

6.Stephenie Meyer - “Muzgu i sagave” (Twilight)

7.Dan Brown - “Kodi Davinçi” (The Da Vinci Code)

8.Nicolas Sparks – “Notesi” (The Notebook)

9.Xhenet Ivanoviç “I pari për para” (One for the Money)

10.Jeff Kinney - “Ditari i lazdranit” (Diary of a Wimpy Kid).

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)