PDK-ja e quan hakmarrje shkarkimin e Rashit Qalajt, e lidh me arrestimin e nënkryetarit të LDK-së

 Pse të shkarkohet zt.Rashit Qalaj, drejtori më i mirë i POlicisë në 20 vjetshin e fundit.

Nëse Haki Rugova ka bërë vepër penale le të denohët.

Këtë duhet ta vërtetojë prokuroria dhe Gjykata e Kosovës  jo Partitë politike.

Çdo njeri në Kosovë para gjyqit është i barabartë.Pra para Gjyqit ,edhe Premieri i Kosovës është i barabartë më njeriun e thjeshtë.Pra nëse Hki Rogova ësht1% i fajshëm ,le të dënohet e jo të mbrohët nën petkun e Partisë që ai i takon.

Rashit Qalaj ka patur përkrahjen e korit Diplomatik dhe vet Presidentit dhe Kryeministrit ë Kosovës( Hashim Thaçit dhe Ramush Haradinajt).Partia Demokratike e Kosovës (PDK) e ka quajtur arbitrar shkarkimin e sotëm të Drejtorit të Policisë, Rashit Qalaj.

PDK-ja përmes një komunikatë për shtyp, ka thënë se ky veprim i kryeministrit Prof.Dr.Avdullah Hoti është hakmarrës dhe përpjekje për kapjen e institucionit të Policisë.

“Partia Demokratike e Kosovës, nëpërmjet kësaj komunikate për media shpreh indinjatën për shkarkimin arbitrar të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Kosovës Rashit Qalaj.

 Ky vendim cenon rëndë një ndër institucionet më të rëndësishëm të pavarura të shtetit. 

Policia e Kosovës ka dëshmuar sukses në përmbushjen e detyrave dhe ky shkarkim përbën një tentativë për kapje të shtetit. 

Një veprim i tillë është gjithashtu inkurajim ndaj krimit të organizuar i cili është goditur me përkushtim dhe efikasitet prej drejtorit Qalaj, duke arritur rezultate shumë të larta në përpjekjet për të vendosur rend dhe ligj në vend”, thuhet në komunikatë.


PDK-ja e ka lidhur shkarkimin edhe me arrestimin e kryetarit të Istogut dhe nënkryetarit të LDK-së, Haki Rugova.

“Fakti që ky shkarkim po bëhet kur ende nuk është mbushur një javë nga arrestimi i nënkryetarit të LDK-së, Haki Rugova, lë të kuptohet se është një akt hakmarrës ndaj institucioneve të zbatimit të ligjit. Momenti dhe metoda e shkarkimit dëshmon se ky veprim është mesazh i qartë kërcënues për policët, hetuesit, prokurorët dhe gjykatësit – të cilët guxojnë të merren me veprat penale të LDK-së”, thuhet tutje në komunikatë.
PDK-ja po ashtu u ka bërë thirrje zyrtarëve të lartë të Lidhjes Demokratike Kosovës, që është në pushtet, që të distancohet nga këto veprime dhe ka ftuar që Qalaj të kthehet në krye të Policisë.


Flori Bruqi.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)