Ja nga çfarë mund të vuani nëse urina juaj mban erë dhe ka ngjyrë të errët

Shumë sinjale të trupit, të parëndësishme në dukje, mund të mbartin informacione të rëndësishme për shëndetin tonë. Shumë prej nesh i ngelizhojnë këto shenja, por Living ka përmbledhur më poshtë disa të tilla që lidhen me urinën. Shkaqet më të shpeshta të urinës me erë të rëndë, apo me ngjyrë të errët janë krejtësisht të padëmshme dhe mund të trajtohet lehtësisht, ndaj nuk keni pse të trembeni.

1. Mund të jeni të dehidratuar
Nëse urina ka ngjyrë të errët , kjo do të thotë që trupi juaj është i dehidratuar dhe i mungojnë lëngjet.
2. Keni ngrënë ushqime që i japin ngjyrë urinës.
Sipas British Medical Journal, shpargujt, panxhari alkooli jo vetëm që mund t’i japin një ngjyrë karakteristike urinës, por dhe mund t’i japin një erë të fortë karakteristike.
3. Infeksion i traktit urinar
Urina me erë të rëndë është shenjë e infeksionit të traktit urinar. Bakteret që shkaktojnë infeksionin , janë përgjegjëse për erën e urinës.
4. Diabeti
Urini i shpeshtë mund të jetë shenjë e diabetit tip 2.
5. Mund të vuani nga një çrregullim gjenetik për të cilin nuk keni dijeni.
6. Në periudha të caktuara ju mund të vini re ndryshime .
Gjatë pubertetit, para dhe pas ciklit menstrual, pas marrjes së kontraceptivëve orale dhe gjatë menospauzës ju do të vini re që urina juaj mund të nfryshojë ngjyrë apo erë.
7. Kur jeni në fazën e ovulimit
Sipas një studimi të publikuar në revistën shkencore Biological Psychology, hormonet mund t’i japin disa karakteristika të veçanta urinës.
8. Mund të jeni shtatzënë
Ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë do t;ju bëjnë të shkoni çdo pesë minuta në tualet dhe urina juaj do të ketë një erë të athtë.
9.Medikamentet e ndryshme, vitaminat apo suplementet mund të ndikojnë në aromën e urinës duke e bërë atë më të fortë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Legjenda e Mujit dhe Halilit