KU T’I KËRKOJ RRËNJËT E TUA KOSOVË?

                                                                 
                                             AUTORE: KOZETA NUSHI-ALIKAJ

                                          KU T’I KËRKOJ RRËNJËT E TUA KOSOVË?

Ku t’i kërkoj rrënjët e tua Kosovë?
Ku t’i kërkoj rrënjët e tua Çamëri?
E bëra këtë pyetje dhe si shqiponjë u ngrita lart në të madhin qiell.
Dhe qielli m’u përgjigj:-
Zbrit shpejt moj bijë e kërkoji në Shqipëri.
Dhe ulem unë në atë tokë,
Aty ku i thonë Shqipëri
Dhe pyes sërish qiellin: -
Një komb çfarë gjëje duhet të ketë të përbashkët?
Dhe qielli me rrufe dhe vetëtima mu përgjigj: -
Akoma nuk e di ?
Tano o qiell jam një shqiponjë.
A mund të ma thuash ti?
Qielli qetësohet.
Rre të bardha mbledh rreth tij.
Dhe me urtësi më përgjigjet:-
Një komb të përbashkët moj bijë
Ka gjuhën,zakonet, legjendat, traditat e tij.
Dhe më uroi të kërkoj një flamur dhe një stemë të përbashkët
Për këtë Kosovë, këtë Çamëri dhe këtë nënë të madhe Shqipëri.
U nisa unë në fluturim me këtë vizion të ri.
Dhe njoha shumë shqipe- shqiponjash
Që kërkonin të më ndihmonin
Duke formuar një korr madhështor lutjeje:
BEKONA O ZOT !
BEKONA O ZOT!
BEKONA O ZOT!
PËR NJË KOMB TË BASHKUAR ME NJË STEMË DHE NJË FLAMUR!

16 SHKURT

BRESCIA - ITALY

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)