Nikë Gjeloshi ngre padi kundër portalit „Botapress“

Në emailin e redaksisë së portalit – gazetës Botapress ka ardhë një njoftim nga Nikë Gjeloshi pëmres së cilës bëhet e ditur për ngritjen e padisë kundër portalit „Botapress“ dhe akademik mark Krasniqit. Më poshtë po japim njoftimin e padisë së z.Nikë Gjeloshi.
Redaksia nuk ndërhynë në tekstin e njoftimit të z. Gjeloshi!
„Shum të nderuar, Në Portalin tuaj Infomativ „botapress.info“,nga dt.04.02.2014,është publikue një shkim shpifes e fyrës ndaj meje i shkruar nga autori Mark Krasniqi me Titull: „Mark Krasniqi u pergjigjet Qosjës, Demaqit, N. Gjeloshit e K.Krasniqit“. Ju si portal informativ, me publikimin e tekstit shpifes ndaj reputacionit të personalitetit tim si shtetas dhe intelektual, jeni bërë bashkëpërgjegjës ashtu si autori i shpifjeve e fyrjeve. Para rreth 10 (dhjetë) vjetësh kam patur një polemikë të gjatë me autorin e shpifjeve (polemikë e nxituar nga i njejti shpifes), me çrast me fakte e deshmi, dokumente publike e Arkivore, shqiptarëve dhe lexuesve në pergjithësi, u kam bërë te njohur veprimtarinë e këtij autori shpifës, nga Lufta dytë Botërore e kendej, dhe as sot nuk i hjek fjalë e as presje atyre shkrimeve: në shtyp, portale informative apo Libra te mijë. Këto ditë ky autor shpifës ka hudhë edhe një mori shpifje, trillime e te paverteta qe vetem mendja e prishur mund ti imagjinojë; gjëra të pamenduara e të pabëra kurrë nga unë, me qellim: të demton reputacionin tim si personalitet, intelektual e protagonist i shum zhvillimeve politike, juridike kthesë historike per të mirën e popullit dhe Kosovës, si para ashtu dhe gjatë funksioneve të mia në qeverinë e exilit e deri me sot. Unë, konform Ligjit të Republikës së Kosovës per shpifje dhe fyrje, sot me 10.02.2014, kam bërë Padi civile ndaj shpifësit Mark Krasniqi dhe portalit tuaj Informativ „Botapress.info“ si publikues - bashkëpërgjegjës i atyre shpifjeve. Nga Gjykata Themelore në Prishtinë kam kerkue ta denohet shpifësi dhe bashkëpërgjegjësi i demtimit të reputacionit tim si shtetas e intelektual.
Me rrespekt,
Dr.sc. Nikë Gjeloshi

Nikë Gjeloshi ngre padi kundër portalit „Botapress“
Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)