CIA ka zbuluar detaje të misioneve sekrete që janë kryer nga pëllumbat spiunë gjatë Luftës së Ftohtë.Rezultate imazhesh për CIA tregon se si u përdorën gjatë Luftës së Ftohtë pëllumbat spiunë


Dosjet zbuluan se si pëllumbat u trajnuan për misione klandestine që fotografonin lokacione të ndjeshme brenda Bashkimit Sovjetik.

CIA, gjithashtu, ka treguar se edhe korbat u përdorën për të hedhur pajisje përgjuese pranë dritareve dhe se delfinët ishin trajnuar për misione nënujore.

Amerikanët besonin se këto krijesa mund të përmbushnin detyra unike për operacionet klandestine të emergjencës.

Brenda selisë së CIA-s, në Langley të Virginias, është një muze dhe aty ndodhet edhe një fotografi e një pëllumbi dhe një aparat fotografik i lidhur me të.


Rezultate imazhesh për CIA tregon se si u përdorën gjatë Luftës së Ftohtë pëllumbat spiunë

Operacioni i viteve 1970 u kodua me emrin Tacana dhe eksploroi përdorimin e pëllumbave me kamera të vogla.

CIA përfitoi nga fakti që pëllumbi zotëron një aftësi të mahnitshme që mund të konsiderohet edhe superfuqi.

Ata mund të lëshohen diku ku nuk kanë qenë kurrë më parë dhe prapë e gjejnë rrugën e tyre për në shtëpi.

Përndryshe, përdorimi i pëllumbave për komunikime daton mijëra vjet
Rezultate imazhesh për CIA tregon se si u përdorën gjatë Luftës së Ftohtë pëllumbat spiunë
CIA, gjithashtu, analizoi nëse zogjtë migrues mund të përdoren për të vendosur sensorë për të zbuluar nëse Bashkimi Sovjetik kishte testuar armë kimike.

Ndërsa, ekspertët zbuluan se cilësia e fotografive ishte më e lartë se ajo e siguruar nga satelitët spiunë që vepronin në atë kohë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)