IQ e presidentëve amerikanë


Detyra e presidentit të Shteteve të Bashkuara është thjesht një nga më të vështirat në botë. Sigurisht, atyre që kanë qenë në këtë post u janë dashur vite të tëra arsimim për t’u marrë në konsideratë, e gjithashtu një lloj zgjuarsie totalisht ndryshe nga njerëzit e thjeshtë për të pasur sukses. Por, a e keni menduar ndonjëherë se cilët kanë qenë komandantët e përgjithshëm më të zgjuar e ata më pak të zgjuar? Nëse nga Shtëpia e Bardhë është marrë ndonjëherë ndonjë vendim i dobët, kjo ka ardhur si pasojë e fatit të keq apo budallallëkut? Hidhini një sy renditjes, nga më pak i zgjuari tek ai më i zgjuari:
Martin van Buren – 129.4
William Howard Taft – 129.5
James Buchanan – 129.6
Andrew Johnson – 129.7
Zachary Taylor dhe Harry S. Truman – 129.8
Warren Harding – 129.9
George Washington – 130
Barack Obama – 130.1
Gerald Ford – 130.2
Franklin D. Roosevelt – 130.5
Lyndon B. Johnson – 130.6
Calvin Coolidge – 131.5
Herbert Hoover – 131.6
Ronald Reagan – 131.9
Richard Nixon – 132.6
George H. W. Bush – 133
William McKinley dhe James Polk – 133.4
Grover Cleveland – 134
Andrew Jackson – 135
Dwight D. Eisenhower – 135.1
Benjamin Harrison – 135.4
William Henry Harrison dhe Rutherford Hayes – 136.3
George W. Bush – 137
Franklin Pierce – 137.4
John Tyler – 138.1
Millard Fillmore – 139
Abraham Lincoln – 140
James Garfield dhe Chester Arthur – 142.3
Theodore Roosevelt – 143
John Adams – 145
Woodrow Wilson – 145.2
Bill Clinton – 149
John F. Kennedy – 149.8
Thomas Jefferson – 150
James Madison – 150
Jimmy Carter – 153
John Quincy Adams – 165

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)