Edi Rama, Aleksandër Vuçiqit për Masakrën e Reçakut: Si mund të mohohet një krim lufte i dokumentuar mirë


Rama, Vuçiqit për Masakrën e Reçakut: Si mund të mohohet një krim lufte i dokumentuar mirë

Foto: EPA


Rama, Vuçiqit për Masakrën e Reçakut: Si mund të mohohet një krim lufte i dokumentuar mirë
Pas deklaratave të Presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i cili e quajti masakrën e Reçakut si një histori të trilluar nga ish-Ambasadori i OSBE-së, William Walker, ka ardhur edhe një reagim nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Shefi i qeverisë shqiptare i bën me dije Serbisë së realiteti i Kosovës është tashmë i qartë “si kristali”, ndërsa kërkon prej saj që të punojë për ta bërë rajonin tonë një model për të ardhmen, ku të gjithë të jetojnë me paqe dhe me prosperitet.

“Aleksandar Vuçiq, si mundet dikush ende të mohojë në ditët e sotme një krim të mirëdokumentuar lufte! Përse është kaq e vështirë të kuptohet se përderisa Serbia do të jetojë duke mohuar realitetin e qartë si kristali të Kosovës, fantazmat e së kaluarës do të vazhdojnë të rrezikojnë rrugën e Serbisë drejt së ardhmes. Miq! Mjaft mohuat një luftë të pistë që një regjim i vjetër i përgjakshëm në Beograd e ka kryer! Ecni përpara! ‘Lejoni të vdekurit t’i varrosin të vdekurit’ dhe të bëjmë së bashku atë që pritet nga ne ta bëjmë: të ndërtojmë paqe dhe prosperitet për të gjithë fëmijët tanë dhe të fillojmë ta bëjmë rajonin tonë model”, shkroi Rama në Twitter.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)