Kush janë përçarësit , shpifësit dhe fëlliqësirat e internetit...

PËRÇARËSI DHE SHPIFËSI BAJRAM DOKA KUNDËR AKADEMISË SË SHKENCAVE DHE ARTEVE SHQIPTARO-AMERIKANE NË NJU JORK DHE DREJTUESVE TË SAJ AKADEMIK PROF.DR.SKENDËR KODRA.Shkruan Flori Bruqi


zt.Bajram Doka ,është shpifës, përçarës, misionar i pa aftë i shumë agjentuarave të huaja (serbo-greko- ruse).


Ai deri para dy viteve ishte   "akademik" falsifikator  i Akademisë Shqiptaro- Amerikane të Shkencave dhe Arteve në Nju Jork(AAAS).


Rezultati i imazhit për Bajram Doka

Kjo fëlliqësirë e internetit ka si bashkëpuntor antishqiptarin më damkë ,kosovarin zt.Bahtir Hamza nga fshati Koroticë  e Drenicës (Kosovë) .Jevgu  Bahtir Isa Hamza  shanë tash e disa vjet nënat dhe motrat tona shqiptare.

 Ai volli vrerë  kundër çdo shqiptari.Shumëherë edhe  kundër fytyrave më të ndritura të popullit  tonë duke filluar nga Nëmadhja ,e Shejta Nëna Terezë, të cilën e quan kurvë shqiptare deri të Adem Jasharin ,  Shabanin Jasharin dhe Hamzë Jasharin, Jusuf dhe Bardhosh Gërvallën,  Kadri Zekën e qindra të tjerë i emërton si UDB-ashë jugosllavë. Rezultati i imazhit për Bajram Doka


"Akademiku" falsifikator :Bajram Doka


Këta "patriotë" që shanë dhe vodhën identite të intelektualëve shqiptarë e kanë vendin, në bërllogun e spijunazhit bashkohor.

I pari,pra Bajram Doka është i përjashtuar nga Aklademia Shqiptaro Amerikane e Shkencës dhe Artit në Nju Jork,kurse i dyti,pra jevgu Bahtir Hamza(shok i Bajram Dokës) është i përjashtuar nga vetë Adem Demaçi nga Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës....****
Fotografia e Bahtir Isa HamzaFotografia e Bahtir Isa Hamza,nga facebou i tij në internet


Çështja shqiptare, punët e diasporës, të lëvizjes politike dhe kulturore jashtë Atdheut, as punët e e ASHASHA në Nju Jork, nuk zgjidhen nëpër rrjetet sociale, përmes shpifjeve dhe ofendieve publike ndaj personaliteteve më të devotshëm e të merituar, por në forume dhe kuvende burrash të përkushtuar për çështjen kombëtare, me vepra e jo me fjalë shpifëse që i bëjnë këta dy emisar të spijunazhit sllavo-komunist.

Fotografia e Bahtir Isa Hamza

Bajram Doka, gjatë kohës së monizmit ,në Tiranë ka punuar si elektriçist në Sigurimin shqiptar dhe për të cilin kemi njohuri të mjaftueshme se kush është dhe cili është misioni i tij në ish ASHASHA në SHBA, cilat janë shërbimet që e paguajnë dhe çka duan të arrijnë përmes tij.Akademia, si çdo institucion tjetër me përgjegësi të lartë, i ka organet e veta ku trajtohen politikat e saj zhvillimore, puna dhe aktivitetet, në SHBA, Evropë ,Shqipëri,Kosovë,Maqedoni,Kosovë Lindote, Malin e Zi dhe Çamêri!
Me ndryshimet demokratike në Shqipëri, Akademiku Prof. Dr. Skënder Kodra përpos që kontribuojë në trojet shqiptare ,në SHBA, si dhe në vende të ndryshme të Evropës si mjek, si pedagog dhe shkencëtar...
https://keshillapsikologjike.info/ja-cfar-shkruan-nje-marr-nga-shqiperia-kunder-akademik-prof-dr-skender-kodres-ashtuquajturi-bajram-doka/
Këto ditë kuptuam që z. Bajram Doka, gjatë regjimit komunist në Shqipëri punoi më dëvotshmeri në Sigurim e Shtetit Shqiptar si elektriçist i sigurimit i cili montonte përgjues në dhomat e intelektualëve të ndryshëm në Tiranë dhe gjetkë.
Fotografia e Bahtir Isa Hamza

Bahtir Hamza i rrahur në Tiranë nga Sigurimi i Shtetit Shqiptar për spunazhë 


Ai nuk e harrojë zanatin e vjetër por kohëve të fundit i fillojë shpifjet e tij kundër të gjithë akademikëve shqiptar si dhe në rrjetët sociale ka filluar ti përgojojë nënat dhe motrat tona shqiptare më fjalët më të pista që ekzistojnë në fjalorin e tij të pist duke bërë sulme kibernetike të dënueshme me ligje ndërkombëtare.Kumtesat e tij në emër të Akademisë janë të dënueshme dhe të sanksionueshme me Statutin e ASHSHA dhe të dënueshme më Ligjët e Shtetit të New Yorkut si dhe të vetë SHBA-ve për çka do të njoftohët Departamenti përkatës amerikan .

KUSH ËSHTË KRIMINELI BAHTIR HAMZA ?

Edhe pas luftës atje kishte detyrë nga Selim Brosha, Ibush Kllokoqi etj, për të survejuar njerëzit e diasporës dhe dikur hyri edhe në Kosovë,ku e zhvilloi këtë veprimtari të tijen...


a.


Veprimtaria e këtij spiuni serb daton që nga koha e paraluftës në Kosovë,por edhe brenda Kosovë dhe jashtë saj,atëherë në vitet e 90-ta,nëpër Evropë,sikur në Zvicër,Gjermani, Austri, Belgjikë etj.Ky njeri - spiun serb,ishte i njohur për mërgatën shqiptare dhe në shumë raste ka shkuar deri te zbulimi i tij,por ai largohej nga vendi ku vepronte dhe kështu shumëherë i ikte demaskimit të tij,duke u dukur prapë e prapë nëpër vende të tjera kudo ku vepronin shqiptarët dhe kudo ku ata bënin atëbotë veprimtaritë e tyre atdhetare dhe ngritnin zërin kundër shtypjes dhe regjimit të Serbisë në atë kohë.


Janë të shumtë ata shqiptarë që janë survejuar nga veprimtaria e spiunimit të këtij njeriu, jevgut Bahtir Hamza,që flet shqipen, i cili me veprimtarinë e tij kundër shqiptarëve në Kanadanë e largët, ku thotë se jeton dhe vepron,ai nuk pushon duke shkruar e duke thënë publikisht se heronjtë kombëtar vëllezërit Jusuf e Bardhosh Gërvalla e Kadri Zeka,Enver Hadrin, Emil Kastriotin,Vehbi Ibrahimin e shumë të tjerë, kinse na paskan qenë spijujë të Jugosllavisë, si edhe duke atakuar në mënyrë publike edhe tash pas luftës mjaft personalitete kombëtare,që nga Adem Jashari,Ibrahim Rugova, Ramush Haradinaj,Fatmir Limaj,Albin Kurtin e mjaft të tjerë që vetëm ai di të përlyej me gjuhën e tij barbareske.


b.


Dihet se në Zyrich të Zvicrës,para luftës së Kosovës, ka pasur kontakte të vazhdueshme me ish kriminelin Zhelko Raznjatoviç  Arkan,dhe atë në restorantin e njohur serb atje "Tri Jagode”.


Për këtë ka fakte të pamuhoeshme dhe ato janë të ditura tashmë. Atje në Zvicër kishte vrarë gruan e tij zviceranën dhe do të mbajë disa vite burg,por duket se me ndërhyrjen dhe ndikimin e UDB-së serbe nga Beogradi ai do të lëshohet para kohe,sepse ai u duhej atyre për veprimtarinë e spiunimit në kohën kur ishte e duhur dhe e dobishme që ai të ishte më aktiv në këtë drejtim.Ne kemi mjaft fakte se në vitet e nëntëdhjeta nga shoqata atdhetare “Atdheu” në Zvicër,kishin arritur që ta zbulonin dhe ta bllokonin duke e larguar nga shoqata në mënyrën më të turpshme. Ai do të ndiqej nga kjo shoqatë por ka mjaft raste të tjera që ky njeri është larguar që të mos kishte vend kurrë në ato mese ku vepronin shqiptarët ngase ishte vazhdimisht i dyshimtë.

c.


Edhe pas luftës atje kishte detyrë nga Selim Brosha, IBush Kllokoqi etj, për të survejuar njerëzit e diasporës dhe dikur hyri edhe në Kosovë,ku e zhvilloi këtë veprimtari të tijen...


Jevgu që flet shqipen, spiuni serb Bahtir Hamza më vonë shkon në Shqipëri për të kryer veprimtarinë e vet dhe detyrat që kishte marrë nga UDB-ja, por atje në Shqipëri do të demaskohet nga SHISH dhe për këtë do të rrahet, çka për këtë edhe vet ai do ta pohojë publikisht duke treguar edhe fotot se si e kishin rrahur, e që do t’i shikoni edhe në këtë artikull. 

Është vërtetuar se pikërisht në atë kohë të qarkullimit dhe të ushtrimit të detyrës së spiunimit në Shqipëri ai posedonte disa pasaporta,si atë serbe,gjermane, zvicerane,greke e bullgare.

Vjen pyetja prej kah ai kishte tërë këto mundësi të kishte kaq pasaporta për të qarkulluar, pra vetëm nga mundësitë që atij i kishte krijuar sigurimi sekret i Serbisë, pra UDB-ja. 


Ai atë ditë e sot kishte dhe lidhje të vazhdueshme me ish operativistat e UDB-së jugosllave.

Lidhjet e tij në Kosovë me shumë personalitete të letërsisë, që e kanë përkrahur me vite agjentin serb, duke nxjerrë e botuar një revistë paqavurë, janë për të dyshuar se kah dhe pse këta njerëz kanë qëndruar afër tij dhe kanë bashkëpunuar aq ngushtësisht me të.


Bahtir Hamzën  e kanë përkrahur dhe ndihmuar shumë agjent serb dhe shqiptar .


 Dhe për qudi ndonjëri nga këta edhe i ka shkruar dhe botuar edhe vepra letrare por me emrin e tij. Kjo le tu mbetet në ndërgjegjen e tyre damkë e pashlyer.


d.


Ky njeri,i quajtur Bahtir Hamza,jevgu që flet shqipen,vazhdon pandalshëm që të njollos mjaft personalitete letrare,duke i fyer dhe duke hedhur baltë mbi emrat dhe biografitë e tyre,dhe kjo jo për tjetër por ngase ai po vazhdon misonin e tij për të kryer detyrat e si agjnet serb për të njollosur figurat e dijes dhe të shkencës e përgjithësisht të botës shqiptare.


Ai përmes atyre valëve te radios që është misterioze se ku funksionn dhe si funksion ai radiostacion dhe si i lejohet ashtu fare pa asnjë kriter që të shpif e të njollos për merat e mirënjohur të botës shqiptare,duke atakuar rëndë punën dhe biografitë e tyre, herë duke i quajtur ato personalitete tradhtarë e ato të gjinisë femërore duke i quajtur kurva shqiptare çkamos tjetër.

e.


Duke qenë në njohuri të gjithë këtyre viteve që ai nuk ndalon në këtë drejtim veprimtarinë e tij edhe publike,e kur atakon sidomos heronjtë e kombit, vëllezërit Jusuf dhe Bardhosh  Gërvalla dhe Kadri Zekën si spiujë të Serbisë, mos vallë ky i gjorë mund të ketë dorë në vrasjen e tyre, dhe këto i bën për të mbuluar gjurmë apo në mos e ka rrokur paranoja e mëkatit që bën ai duke i njollosur këto figura të ndritura të kombit


f.


Dhe, krejt në fund them se është koha që këtij monstrumi antishqiptar t’i thuhet njëherë ë përgjithmonë “Stop”duke ia dhënë gjykimin e merituar,(fatkeqësisht është gabel e nuk është shqiptar edhe pse thirret se është) dhe s’mund e quaj tradhtar, por duhet mbyllur goja apo duhet gjetur format e përgjegjshme dhe të mundhshme, qoftë edhe përmes mekanizmave shtetëror, që ai të përballet me drejtësinë, për të gjitha këto që ka bërë dhe vazhdon të bëjë i papenguar nga askush.Por, e them edhe njëherë fare publikisht:shqiptarë ruajuni spiunit serb të quajtur Bahtir Hamza, jevgut që nuk din më shkruar mirë  shqip, dhe i ka 10 libra që ja kanë shkruar alamet shkrimtarësh për pak lekë në Kosovë dhe Shqipëri !!!....Agjentët e djeshëm të Serbisë si “Kalë Troje” lirshëm dhe pa droje, përmes vartësve të tyre me detyra të caktuara në zemër të Prishtinës 

!

Jemi dëshmitarë se kohët e fundit, pothuajse kudo në jetën institucionale në Kosovë, në gjykata, media, asociacione, klube dhe shoqata, mundë të dëgjosh dhe ti shohësh anekëndë, njerëz me të kaluar të nxirë, proserb e shërbëtorë të UDB/së serbosllave, me detyra të caktuara nga ish shefat e djeshëm nga serbia apo edhe me detyra individuale që i kanë dhënë vetes për ta pastruar të kaluarën e tyre antikombëtare. 

Ky soj i pasoj, paftyrësishtë madje mer guximin që të meret me politikë, art, kulturë, gazetari, e pseudoshkencë si historiografi, publicistikë, gazetari …!Shkrimtari i njohur nga Prishtina,zt.Zeqir Krasniqi-Vranoci thotë :"Patrioti"zt.Murat Ajvazi,  në vitët e 90-ta , na largoi mbi 90 punëtor nga puna në Konviktin e studentave në Prishtinë"...

 Disa nga ata, tani kanë krijuar edhe një bazë të konsiderueshme të mirash materiale, me qka edhe ja kanë arritur ti gjejnë mbështetësit dhe përkrahësit e aktiviteteve të tyre, duke e shfrytëzuar gjendjen e rëndë ekonomike dhe sociale të disa intelektualëve të mjerë e të pa ideal.


Pra ata, këtë rang intelektualësh i paguajnë dikë fare pak e dikë edhe me para të majme, dikë duke e joshur se do ju sigurojnë mbështetje të vazhdueshme, kulm mbi kokë e tjera, që këta të ju rrijnë si hije kudo e kahdo, duke ju punuar shkrime letrare, gazetarie, publicistike, historiografi e çfardo që ju kërkohet nga ata! Kështu argatët e UDB/së, po e promovojnë veten, si në rrjete sociale, mediat e shkruara elektronike, televizione lokale, shoqata e klube ne Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e në shtetet ku shtrihet mërgata e jonë në përëndim, Europë, USA e gjetiu.


82898607_1026255171070366_3435861669434097664_n


 Rastisa para ca dite të shihja edhe një shkrim, botuar në një gazetë elektronike në Kosovë, ku përmendej emri i njërit nga bashkpunëtorët famkeq të UDB/së Murat Ajvazi. i cili në vitet e 90/ta e deri në mbarimin e luftës së Kosovës ishte në shërbim të serbisë dhe strukturave të saja antishqiptare, duke filluar si drejtor i dhunshëm nga pozita e arsimtarit të lëndës së historisë, pastaj duke u emëruar inspektor i UDB/së pranë sekretariatit të punëve të brenshme të sigurimit shtetëror serb, për tu emëruar edhe deri te sekretar i këshillit republikan i partisë së gruas së Sllobodan Millosheviqit, Mira Markoviq në partinë JUL Lëvizja për Jugosllavi, ku Murat Ajvazi e kishte zyrën në midis të Beogradit si njeri i besueshëm i zonjës Mira Mrakoviq! Ky njeri me gjithë këtë të kaluar antikombëtare, sot përmes vartësve të gjetur e të mirëpaguar, ka arritur të botoj libra “studimor” historiografik, madje pa u lodhur as hulumtuar gjë sepse të gjitha ja bëjnë të mirëpaguarit, madje edhe i bëhen sponsorë lidhjesh e njohjesh në shoqata e istitucione shkencore për ti promovuar punimet e tyre të padjersë e të pastudjuara ndonjëherë. Lexova se një revistë në Shqipëri e paska dekoruar edhe me çmimin “Yjet e Arbërit”, madje deri sa është marë vesh paska qenë edhe anëtarë kryesie i shoqatës së krijuesëve të zvicrës, të cilët pas distancimit publik të ish/ kryetarit të asaj shoqate të cilin ky pa fije turpi e ka paditur në organet e shtetit zviceran për shpifje, kryesia e shoqatës mer vendim dhe e përjashton Muarat Ajvazin nga kryesia dhe aktivitetet e saj.


83430159_168343684442376_6887061843903250432_nTani po i njëjti provon që të themeloj Shoqatën e historianëve shqiptarë në Zvicër, duke bërë ftesë publike që me datën 25 janar 2020 në Baden ku ai jeton ta thërras komunitetin shqiptarë dhe studjues nga të katër anët e globit! Për fund më duhet të shtoj, se njerëz të kalibrit si Murat Ajvazi, mundë të ja dalin që ti vënë në lajthitje ata që nuk e dijnë dhe nuk e njohin të kaluarën e tijë antikombëtare, poashtu ata intelektual labil e të joshur nga paraja, por ata që e dijnë dhe e njohin, kurrën e kurrës nuk do e pranojnë në gjiun e tyre, as do e nderojnë me miqësi e ndere tjera që ky dhe shokët e tij po i përdorin për ta shpërlarë identitetin e tyre të pistë që nuk e lanë as drini e as buna.


Rezultati i imazhit për murat ajvazi

Murat Ajvazi ,bashkëpuntori më i ngushtë i Mira Markoviqit

… e qebesa edhe mundë të jenë me detyra të caktuara nga ish shefat e tyre të dikurshëm të UDB-së, e që përbëjnë rrezik serioz për shtetin e Republikës së Kosovës!

https://proinformacion.com/2020/01/25/anetari-i-besueshem-i-mira-markovicit-jul-it/?fbclid=IwAR0zWv7u3aoLOyPqmAAtGSskOAhdh4s5YMNsd3O8EDDswWn9sPWz2pHZGAA

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)