Disa libra psikologjik që mund të ndryshojnë jetën tuaj

Psikologjia motivuese dhe librat për zhvillim personal jane padyshim terapia më e mirë, formimi, investimi, trajnimi, ushqimi më i mirë për mendjen tonë.

Në këto ditë ku çdo gjë ecën kaq shpejt, sa ne nuk dimë të menaxhojmë më kohën , se ajo duket se po shkurtohet. Në këto ditë ku ne kemi shumë “angazhime” për të bërë, kemi harruar diçka të rëndësishme, të angazhohemi ndaj vetvetes! Hiqni dorë nga jeta e zakonshme dhe monotone. Por lexoni dhe motivohuni!

Për këto arsye, librat e mëposhtëm janë ndër librat më të preferuar të psikologjisë:

1. Duke gdhendur shkretëtirat: Kërkimi i besimit të vërtetë dhe guximi për të qëndruar i vetëm

Një libër i ri në kohë dhe i rëndësishëm që sfidon gjithçka që ne mendojmë se dimë për kultivimin e përkatësisë së vërtetë në komunitetet, organizatat dhe kulturën tonë. Brown argumenton se ne po përjetojmë një krizë shpirtërore të shkëputjes dhe prezanton katër praktika të përkatësisë së vërtetë që sfidojnë gjithçka që besonim deri tani për veten dhe njëri-tjetrin.

2. Inteligjenca Emocionale 2.0

Tani, inteligjenca emocionale (EQ) ka nevojë për pak hyrje – nuk është sekret që EQ është thelbësore për suksesin tuaj. Por të dish se çfarë është EQ dhe të dish ta shfrytëzosh për të përmirësuar jetën tënde, janë dy gjëra shumë të ndryshme. Inteligjenca Emocionale 2.0 jep një program hap pas hapi për rritjen e EQ tuaj përmes katër aftësive themelore të EQ që ju mundësojnë të arrini potencialin tuaj të plotë.

3. Elastik (Fleksibël): Si të rritet një bërthamë e pandarë ndërmjet qetësisë, forcës dhe lumturisë

Autori më i mirë i shitjeve së New York Times, Dr Rick Hanson, ju tregon në librin e tij të ri se si të zhvilloni dymbëdhjetë pikat e forta të brendshme jetësore, të mbështetur në sistemin tuaj nervor. Atëherë, pa marrë parasysh se çfarë ju hedh jeta, do të jeni në gjendje të ndjeheni më pak të stresuar, të ndiqni mundësitë me besim dhe të qëndroni të qetë dhe të përqendruar përballë fatkeqësive.

4. Shoku i një shoku. . .: Të kuptuarit e rrjeteve të fshehura që mund të transformojnë jetën dhe karrierën tuaj

Në këtë vështrim të mrekullueshëm të artit dhe shkencës së rrjetëzimit, profesori i shkollës së biznesit David Burkus gërmon thellë për të gjetur sekretet e papritura që zbulojnë mënyrat më të mira për të rritur karrierën tuaj. Shoku i një shoku sugjeron që të harrojmë këshillën e vjetëruar që keni dëgjuar tashmë. Mësoni si të përdorni rrjetet e fshehura që keni.

5. Rrjeti: Fuqia e pasionit dhe këmbënguljes

Në bestsellerin e saj të menjëhershëm, Angela Duckworth i tregon kujdo që përpiqet të ketë sukses, që sekreti i arritjeve të jashtëzakonshme nuk është talenti, por një përzierje e veçantë e pasionit dhe këmbënguljes që ajo e quan “Rrjeti”.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)