“Gjinia dhe Rimëkëmbja e Krizave: Ndërtimi Më i Mirë”.

Pandemia e COVID-19 po lë pas një krizë globale ekonomike, shëndetësore dhe sociale. Kriza rrezikon të kthejë prapa hapat e bëra për të rritur barazinë gjinore gjatë dekadave të kaluara, me gra të prekura në mënyrë disproporcionale për shkak të përfaqësimit të tyre në sektorë të goditur nga politikat e bllokimit, gjasat për të qenë në punë më të ulëta ose më pak të mbrojtura, si dhe kohën e shtuar për kujdes. Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, mori pjesë në Webinar, organizuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (EBRD) në partneritet me Women20, me temë “Gjinia dhe Rimëkëmbja e Krizave: Ndërtimi Më i Mirë”. Gjatë këtij takimi virtual, Ministrja Denaj, informoi të pranishmit mbi masat e marra nga qeveria shqiptare për t’u ardhur në ndihmë qytetarëve dhe bizneseve nëpërmjet dy paketave për pagat dhe dy garancitë sovrane. Ministrja gjithashtu theksoi se do të ketë rekomandime të qarta për politikat mbështetëse ndaj gjinisë, si mbështetje të aftësisë për të bërë biznes dhe qëndrueshmërisë së sipërmarrjes femërore. Ndërsa Presidenti i BERZH-it, Suma Chakrabarti, vlerësoi përvojën e vetë Bankës për të punuar dhe investuar në sektorin privat. Z. Chakrabarti theksoi së pjesëmarrja e shtuar e grave në ekonomi dhe role drejtuese, ka impakt të gjerë në përformim më të mirë të ekonomisë në tërësi. Në këtë panel të nivelit të lartë me ekspertë nga Qeveritë, akademikë dhe sektori privat, morën pjesë edhe Guvernatorë të tjerë të vendeve anëtare të BERZH.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)