Avokati David Hooper disa herë e pyet disa herë Specialen e Hagës : Ku janë pretendimet për vjedhje të organeve dhe Shtëpia e Verdhë?

Avokati detyrohet të pyes disa herë në Gjykatën Speciale: Ku janë pretendimet për vjedhje të organeve dhe Shtëpia e Verdhë? https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=XTiDCqWxgnA&feature=emb_title Avokati mbrojtës ish-presidentit Hashim Thaçi, David Hooper, është treguar i ashpër me panelin gjyqësor në Dhomat e Specializuara. Derisa iu është drejtuar Prokurorit të Specializuar dhe Gjyqtarit të procedurës, ai ka pyetur se ku janë? – pikat e akuzës ku pretendohej për vjedhje të organve dhe përmendej Shtëpia e Verdhë, njofton Klan Kosova. ”E di që njerëzit në Kosovë do t’i kushtojnë rëndësi kësaj”. ”Ku janë këto pretendime pra për vjedhje të organeve? – sepse këto ishin shumë të rëndësishme në lidhje me këtë Gjykatë Speciale”. Mbrojtja u detyrua që pyetjen e njëjtë ta përsërisë për disa herë drejtë panelit, meqë ish-presidenti Hashim Thaçi u ankua se po përkthehet në mënyrë të gabuar, njofton Klan Kosova. ”Është hera e tretë. Ku janë pretendimet për vjedhjen e organeve njerëzore. Ku janë edhe Shtëpia e Verdhë që nxiti në ngritjen e kësaj Gjykate Speciale?”. ”Në këto pretendime, jo vetëm që është një njollë mbi Kosovën, por ishte edhe pretendimi që krijoi këtë Gjykatë të Kosovës. Gjykatë e Kosovës por nuk ka asgjë këtu nga Kosova. Nuk ka asnjë emblemë të Kosovës. Ndoshta mund t’i kushtohet një emblemën e saj”. ”Nëse do ishte e Kosovës, mund të kishte një shqiponje të zezë me të kuqe”. ”Këto pretendime, zotëri Thaçi e dinte që ishin gjepura, ai e ndihmoi komisionin europian në krijimin e kësaj Gjykate’.’ ”Ne dëgjojmë se ai mund të mos kishte qenë bashkëpunues. Pra asgjë në këtë aktakuzë nuk flet për vjedhje të organeve dhe ato që pretendohej se ndodhën. Në vend të kësaj kemi një aktakuzë me incidente që shumë prej tyre që janë gjykuar në gjykata ndërkombëtare apo të Kosovës të vendosura në Kosovë”. ”Po të mblidhen këto bashkë, kanë vendosur një strukturë të komandës. Këto pretendime do të tregohen gjatë procesit të Gjykimit do të tregohen se janë false”. ”U çuditëm, që ju gjykuat të nevojshme të urdhëroni arrestimin e Hashim Thaçit në vend të dërgoni fletëthirrje”. ”Unë kam ndërmend që sot të kërkoj sot pasdite, lirimin e tij të përkohshëm. Pasi kam menduar më gjatë, ne mendojmë që nuk është e përshtatshme të bëhet kjo kërkesë, me çfarë pretendon Prokuroria me rrezikun e arratisjes. Pra ai është këtu”. ”Nuk e di se cilat janë pretendimet që mbështesin konkluzionet që ka pasur ndërhyrje”. ”Ne duhet ta dijmë se çfarë po thuhet”. ”Ne duam të marrim elemente specifike të informacionit, përveç materialit mbështetës që ka paraqitur Prokuroria pas 26 gushtit”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)