BIE NATALITETI EDHE NË KOSOVË

Nataliteti në Kosovë po bjen çdo herë e ma shumë dhe këtë e thonë edhe në Klinikën e Gjinekologjisë.
Kjo vërtetohet edhe n'Agjencinë e Statistikave të Kosovës.
Simbas Agjencisë së Statistikave, nataliteti ka fillue me ra në 10 vitet e fundit.

Në vitin 2012 kanë lind 34932 foshnje, ndërsa në vitin 2013 vetëm në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK numri i lindjeve ka qenë rreth 10 mijë.

Simbas Ligjit të Punës pushimi i lehonisë asht 12 muej.

Gjashtë muejt e parë nanat e punësueme paguhen me 70 për qind të pagës, 3 muej me 50 për qind të pagës mesatare në Kosovë, që i bie afër 140 euro në muej dhe tre muej pa pagesë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)