E VEÇANTA E LIBRIT ANTOLOGJIK KORSI E HAPUR "OPEN LANE" 3

Kristaq Shabani

Prof.Kristaq F.Shabani 


PREZENCA E EPIGRAMISTIT GJIROKASTRIT NURI KOKALARI NE TRI GJUHE SHQIP, ANGLISHT DHE ITALISHT DHE E POETEVE BASHEKOHORE AGIM BASHA DHE ASTRIT KOSTURI
Fizionomia tipike e nje ANTOLOGJIE POETIKE UNIVERSALE "KORSI E HAPUR " OPEN LANE) E LNPSHA "PEGASI" ALBANIA PARAQITJE E TIPIZUAR, ARGUMENTUESE E PJESËTARËVE KRIJUES SHQIPTARË NGA KOSOVA NË ANTOLOGJINË POETIKE UNIVERSALE “KORSI E HAPUR” (OPEN LANE)Letërsia shqiptare krijohet , jo vetëm në trojet shqiptare, por në të gjithë Globin, dhe atje ku ka një krijues të fortë kreativ...

Letërsia nuk ka hapësirë dhe kushte dhe e ndërlidhur me fenomene tipike politike. Ajo është shpërthyese dhe në avagardë të mendimit ... Mos ngatërroni Letërsinë me sjelljet politike ndaj saj .

Lista e poetëve shqiptarë të Kosovës, jo me renditje alfabetike , të cilët marrin pjesë në Antologjinë Poetike Universale “Korsi e hapur” (Open Lane)

“KORSI E HAPUR “ (OPEN LANE) 3 , KU MARRIN PJESE POETE NGA MBI 90 VENDE TE BOTES , E CILA SHKOI PER BOTIM DHE PREZANTOHET ME DATEN 27 SHTATOR NE MANIFESTIMIN "100000 POETET E BOTES PER NDRYSHIM"... NJE PUNE E MADHE PROFESIONALE, NJE ANTOLOGJI ME PREZENCE SHUMEGJUHESHE... NE TE DHE POETE, TE CILET KANE FITUAR ÇMIMIN "NOBEL" DHE SHUME KANDIDATE PER KETE ÇMIM... GJITHASHTU DHE POETE TE NIVELIT BOTEROR, PERFAQESUES TE RRYMAVE TE NDRYSHME TE POETIKES BOTERORE.
"PEGASI" INTERNACIONAL ALBANIA TREGOI LIDHESITE QE KA ME ORGANIZMA BOTERORE, LIDHESI REALE , TE VERTETA DHE SHUME MIQESORE... KONTRIBUT KY NE LETERSINE UNIVERSALE . FALENDEROJ GJITHA ATA, ATO QE U PERKUSHTUAN NE KETE VEPRIMTARI PERMASTIVE QE DO TE MBETET NE KUJTESE TE LETERSISE MODERTNE...1. Ismail Kadare Tiranë , poet Kombëtar, kandidat për Çmimin “Nobel”, Poetas de Mundo 


2. Dritëro Agolli, Tiranë, poet Kombëtar


3. Anton Papleka , Tiranë WPS


4. Aleksandra (Majlinda) Shabani IWA, WPS 


5. Alma Zenellari, Kuçovë 


6. Almona Bajrami Tropojë WPS


7. Adriana Istrefi Durrës 


8. Afrodhiti K. Shehu, Gjirokastër 


9. Arjan Kallço, Korçë 


10. Ahmet Capa Gjirokastër me banim në Greqi


11. Arjana Çala në Elbasan


12. Asim Peta, Gjirokaster, Albania WPS 


13. Çerçiz Myftari Tepelenë, WPS


14. Dashnor Selimi Përmet, me banim në Greqi WPS


15. Diamanta Zallta Tiranë , banon në Greqi. 


16. Dritan Thomaraj, Tiranë 


17. Dhimitër. I. Miti Përmet WPS 


18. Elsa Cenaj Koxhaj, Burrel me banim në Itali 


19. Elona Zhana, Tropojë, jeton në Bruksel. 


20. Eduart Sulollari, Pogradec 


21. Elvira Doko , Vlorë, me banim në Itali


22. Enea Bisha , Pogradec


23. Enrieta Sina, Vlorë , me banim Tiranë Albania WPS 


24. Enkeleida Z. Fejzo Memaliaj, me banim në Tiranë 


25. Farida Zmijani Ramadani Shkodër 


26. Feride Papleka,Blallsh me banim në Tiranë IWA


27. Flutura Reshat Maçi , Tiranë 


28. Gjergj Nikolla, Mirditë me banim në Durrës 


29. Gjon Neçaj, Tropojë WPS 


30. Haxhi Kalluci, Skrapar me banim në Fier WPS


31. Hadër Mevlani, Gjirokastër WPS


32. Dr. Hekuran Rapaj , Tiranë 


33. Irma Kurti Tiranë me banim në Itali 


34. Irina Hysi,Gjirokastër, me banim në Tiranë 


35. Islam Kalemi, Tepelenë 


36. IsTref Haxhillari, Pogradec, ALBANIA 


37. Izet Çulli Tepelenë me banim në Tiranë WPS


38. Josif Nika Përmet me banim në Greqi


39. Kastriot Hadëri, Gjirokastër me banim në Tiranë WPS


40. Dr. Kastriot Marku, Kurbin , me banim në Itali


41. Kadrie Gurmani, Elbasan, me banim në Tiranë


42. Këze (Kozeta) Zylo Tepelenë me banim në SHBA


43. Kozeta Zavalani Tiranë IWA, WPS


44. Kristaq F. Shabani, Gjirokastër, Albania IWA, WPS, AOM


45. KOÇO STERJO, Gjirokastёr, me banim nё SHBA 


46. Kondi Ilia Përmet me banim, në Tiranë


47. Luan Kalanja, Devoll, me banim në SHBA


48. Ligor Shyti, Përmet WPS


49. Laureta Roshi, Sarandë, 


50. Lulzim Logu, Tropojë WPS


51. Majlinda Rama Tepelenë, me banim në Fier WPS


52. Mardena Kelmendi, Berat , me banim në Itali 


53. Manjola Brahaj Tropojë 


54. Migena Ramaj , Tropojë


55. Mimoza Ahmeti Tiranë


56. Mimoza Agalliu Tiranë 


57. Milda Ribaj, Tiranë me banim në SHBA 


58. Mimoza Cufaj Rexhvelaj Fier me banim në Malësinë e Madhe.


59. Mirela Dudi, Gjirokastër me banim në SHBA WPS


60. Mujo Buçpapaj, Tropojë, me banimnë Tiranë


61. Naida B. Gjyriqi Tropojë , me banim në Itali 


62. Nikoll Ulndreaj Tropojë, me banim në Tiranë 


63. Νικόλας Δήμος, Gjirokastër, me banim në Dropull, Albania


64. Novruz Shehu, Tepelenë, me banim në Tiranë WPS


65. Perikli Shuli, Gramsh, me banim në Tiranë 


66. Petro Dudi , Gjirokastër, me banim në Tiranë IWA, WPS


67. Pjerin Ndreka, Shkodër 


68. Prend Ukaj, Pukë 


69. Ragip Dragusha Shkodër, me banim në Austri


70. Rajmonda Ademi, Korçë, me banim në Tiranë


71. Reshida Çoba, Korçë, me banim në SHBA


72. Rezarta Pode, Shkodër 


73. Riza Lahi, Shkodër ALBANIA(nuk jeton) IWA, WPS


74. Rozeta Kreste, Pogradec


75. Skënder Sherifi, Tropojë, me banim në Belgjikë 


76. Sofia Doko Arapaj Vlorë, me banim në Iraklio Greqi 


77. Suela Katanja , Shkodër, me banim në Itali


78. Shezair Koko, Gjirokastër


79. Teuta Osmani Tiranë , me banim në USA


80. Tini Qerragjija Shkodër, me banim në Itali 


81. Tone Deda, Shkodër 


82. At Theodhori Nikolla, Gjirokastër, ALBANIA 


83. Romeo Çollaku, Sarandë, me banim në Tiranë 


84. Vasil Çuklla, Gjirokastër 


85. Vasil Dede, Leskovikut (Kolonjë), me banim në Tiranë 


86. Venka Capa Dibër , me banim në Tiranë 


87. Virgjil Kule , Tiranë


88. Vitori Kotoni, Gjirokastër 


89. Vitori Stefa Leka, Berat , me banim në Itali


90. Vitore Sallaku (Rasha) Tiranë 


91. Xhelal Luca Dibër dhe banues në Tiranë .


92. Yllka Filipi Fier dhe banon në SHBA 


93. Zhaku (Dhimitër Zharkalli) Gjirokastër Në këtë përzgjedhje është patur parasysh prurjet, konkurrimi bashkëkohor me poezinë botërore , prezenca në Pegasi e tjerë.

1. Ali Podrimja Gjakovë, poet me prestigj kombëtar

2. Din Mehmeti Gjakovë poet me prestigj kombëtar

3. Prof. Assoc. Dr. Begzad Balliu Prishtinë, studiues, poet, një këndvështrim i ri fizionomik i lidhësisë studimore me poetikën në sferen e duhur akademike, kapës i fenomenit, temperamentit dhe i procesit risi.

4. Migena Arllati Elbasan , Shqipëri, me banin ne Gjakovë, veçanti krijuese dhe shquarje në fortësinë interpretative gjuhësore dhe në lëmin albanologjik

5. Flora Brovina Prishtinë, poete me karakteristika të veçanta evidentimi,

6. Prend Buzhala, Klinë, një përfaqësues tipik, intuitativ i poezisë së sotme moderne dhe i studimit analitik profesional për poetikën.

7. Fran Tanushi, Gjakovë , Kosovë ,me banim në Gjermani, përfaqësues tipik i koncizitetit poetik.
8. Naxhije Doçi në Therandë (Suharekë) e tipizuar si krijuese me larmi tematike si dhe arritësi synimi në arkitekturën e poetikës ngjyrore.

9. Shefqet Dinaj Gjakovëm tendencë aktive e kombinimit harmonik dhe e prezencës universale me një gjuhë poetike konkurruese.

10. Sherife Berisha Thaqi, Theranda, ish Suhareka, pikante në evidentim të vlerave të bashkëkohësisë dhe të forcës aktive të fizionomisë krijues.

11. Mentor Thaqi , Gjakovë, me banim në Gjermani, krijues i prezencës dhe i temperamentit krijues shqiptar përfaqësues.

12. Muharrem Kurti Gjakovë WPS poet me përvojë peotike I dalë në “arenën konkurruese; të bashkëkohësisë,

13. Halil Haxhosaj, Gjakovë, poet i njohur në arenën shqiptare

14. Tahir Bezhani, Gjakovë, poet i evidentimit ndjenjës,

15. Shejmondë Paçarada Vushtrri, Angli, krijuese e poezisë vitale dhe e dinjitetit kombëtar.

16. Seveme Fetiqi, Gjermani , përfaqësuese e poetikës emigrante dhe e larmitetit,

17. Albina Idrizi, Gjilan, poete me vizion dhe me prezencë të risisë.

18. Ramadan Haxhiaj SUHAREKË, krijues tipik i mbartjes pozitive

19. Gentiana Muhaxhiri, Gjakovë, poete e spektrit filozofik

20. Edona Haliti Prishtinë, një ardhmëri poetike

21. Dibran Fylli, Prishtinë, një aleancë harmonike tipike kombinative talentesh

22. Leonora F. Buçinca Kosova me banim në Itali , krijuese me një filozofi bashkëkohore dhe depertuese në proceset jetësore.

23. Shqipe Hasani Prishtinë, përfaqësuese e poezisë të spontaneitetit krijues.

24. Zeqir Fazliu Kamenicë, krijues tipik, qëmtues, gdhendës i kreaturës vetjake.

25. Idriz Berisha, Klinë, piktor – poet (risi e prezencës penelatë dhe me harmonizim ndjenjësor ).

26. Flori Bruqi Prishtinë, evidentues , qëmtues dhe përzgjedhës tipik i momenteve të procesit poetik.

27. Lirije Osmani , Ferizaj , Kosovë, një krijuese vrojtuese , hulumtuese me një stil vetjak.

28. Çamëri CERAJA Mitrovicë, vijim gjenerativ i poetikës dhe i interpretimit të saj

29. Nezir Myrta Gjakovë, i fokusuar si krijues i tempit dhe i trajtesës përforcuese me krijime “pneumatike”.

30. Vilson Culaj Klinë - Kosovë , krijues me larmi tematike, gdhendësi të paraqitjes së ndjenjës dhe të përcjelljes, një performancë e nevojshme në artin poetik bashkëkohor.

31. FATMIR HALIMI, krijues nuhatës i krijimt të tablove të bukura “anti’ njëra tjetrës , duke prodhuar “intrigën” poetike.

32. Rexhep Abazi ,Lugina e Preshevës, krijue si vlerës së dnjitetit

33. Asllan Qyqalla Prishtinë, krijues kombinativ në lëmin e gjinive

34. Miradije Gashi me banim në Gjermani, e shquar për poetikën e mëmëlindjes, mëmëdheut dhe poetikën gjuhësore.

35. Valentina Broja Sahin Mitrovice, Francë (poete interesante me një stil të veçantë)

36. Myrvete Osmani (përfaqësuese e brezit të ri të poetikës )

37. Blerina Rogova Gaxha në Gjakovë (përfaqësuese e brezit të ri të poetikës)

38. Mevlude Abdullahi , krijuese me një këndvështrim vetjak të fenomenit a procesit

39. Sadie Ismaili (Ilirida) poetikë e shprehësisë interpretative…

40. Sadete Metaj, Kosovë , me banim në Norvegji, karakteritikë i një krijimi të lirë, spontan dhe pastëror.

41. Mehdi Krasniqi, Malishevë, për lirësi mendimi dhe përvijimi të tij

42. Ajete Pavataj krijuese , e cila kontraston kohët me një mënyrë të vetën paraqitëse.

43. Salihe Rama me banim në Gjermani , krijuese me tendenca lirike.

44. BORA ARLLATI Talente e re, e shfaqur tashmë në arenën poetike.

45. Marvina Nushi, Gjakovë, Talente e re, premtuese për arkitekturën, strukturën e poetikës së saj .


Në këtë antologji merr pjesë me disa piktura të tij dhe Shefqet Avdush Emini, një piktor tashmë universal shqiptar me banim në Holandë...

Foto: Fizionomia tipike e nje ANTOLOGJIE POETIKE UNIVERSALE "KORSI E HAPUR " OPEN LANE) E LNPSHA "PEGASI" ALBANIA

Krijuesit shqiptarë të Maqedonisë prezentë në Antologji:

1. Prof. Dr. Nehas Sopaj , Shkup
2. Rami Kamberi , Tetovë 
3. Sadije Aliti , Tetovë
4. Gonxhe Letmi Begisholi Dibër 
5. Dr. Vlera Bytyçi Ejupi , Shkup 
6. Dr. Zejnepe Alili-Rexhepi Tetovë 
7. Musa Osmani , Tetovë me banim në Zvicër
8. Nehat Jahiu 
9. Alide Lloga Strugë


Fizionomia tipike e nje ANTOLOGJIE POETIKE UNIVERSALE "KORSI E HAPUR " OPEN LANE) E LNPSHA "PEGASI" ALBANIA

Krijuesit shqiptarë të Maqedonisë prezentë në Antologji:

1. Prof. Dr. Nehas Sopaj , Shkup
2. Rami Kamberi , Tetovë 
3. Sadije Aliti , Tetovë
4. Gonxhe Letmi Begisholi Dibër
5. Dr. Vlera Bytyçi Ejupi , Shkup
6. Dr. Zejnepe Alili-Rexhepi Tetovë
7. Musa Osmani , Tetovë me banim në Zvicër
8. Nehat Jahiu
9. Alide Lloga Strugë

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)