Eksperti i OBSH-së: Bota nuk është e përgatitur për pandeminë e coronavirusit


Eksperti i OBSH-së: Bota nuk është e përgatitur për pandeminë e coronavirusit

“Vendet jashtë Kinës nuk janë të gatshme akoma të përballojnë pandeminë e coronavirusit”. Kështu deklaron Bruce Aylward, ekspert i Organizatës Botërore të Shëndetit. 

Teksa shumë vende po përballen me koronavirusin, epidemiolog ka dhënë alarmin, ndërsa thekson se vendet të cilat nuk janë pajisur me teknologjinë e Kinës, do të hasin në vështirësi nëse virusi zgjerohet. Ai pohoi se bota nuk është gati të përballojë një pandemi të tillë.

Aylward, i cili drejtoi misionin e COVID-19 në Kinë vlerësoi karantinat në shkallë të gjerë të vendit, dhe masat e kontrollit, si dhe aftësinë e laboratorëve për strehuar mijëra njerëz nga virusi.

“Merreni shembullin e Kinës, ata janë shprehur të gatshëm të përballojnë këtë gjendje”, ka thënë Aylward. Përveç Kinës, koronavirusi është përhapur në disa vende të tjera të botës, ku shumë të prekur rezultojnë në Itali.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)