Fadil Hysaj-Molla e Adamit

Ka lindur më 1953 në Shtimje. Gjimnazin e ka mbaruar në Ferizaj ndrysa degën e Aktrimit në Prishtinë. Studimet e Teatrologjisë dhe Letërsisë Komperative i mbaroi në Universitetin e Sarajevës ku paralelisht mbaroi edhe studimet e Regjisë së Përgjithshme.

Fadil Hysaj: "Molla e Adamit"

ISBN: 978-9951-641-39-5

Si dramaturg shkroi 13 drama dhe disa skenare për film, ndërsa si regjisor i inskenoi 37 shfaqje teatrore. Është themelues dhe kryeredaktor i revistës për dramë dhe teatër "Theatri" dhe autor i mbi 100 shkrimeve, studimeve e eseve nga lëmi i dramaturgjisë, kritikës dhe fenomenologjisë së artit teatror, aktrimit dhe regjisurës, historisë së filmit botëror dhe shqiptar, si dhe shkrimeve tjera nga problematika politike dhe socio-kulturore. Së fundi botoi librin voluminoz me shkrime antologjike “Teatrologji, dramaturgji, regji dhe aktrim”
Është profesor ordinar i Regjisë teatrore në Fakultetin e Arteve në Prishtinë.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri