Përurohet autostrada "Rruga e Kombit- -Autostrada "Dr.Ibrahim Rugova " në Kosovë


Përurohet autostrada "Rruga e Kombit" në Kosovë


Prej sot qytetarët e Kosovës dhe të Shqipërisë do të mund të shfrytëzojnë 38 kilometrat e parë të autostradës, Morinë- Mërdar.
Në orën 11 nis ceremonia e përurimit të 38 kilometrave të para të autostradës, Morinë -Merdar. Presidentja e Kosoës, Atiftet Jahjaga dhe kryeministri, Hashim Thaçi, kryeministri i Shqipërisë Sali Berisha do të marrin pjesë në ceremoninë e hapjes së 38 kilometrave të parë të autostradës. Gjithashtu, pritet të marrin pjesë zyrtarë tjerë të lartë nga Kosova, Shqipëria, kongresisti amerikan Eliot Engell, diplomatë evroperëndimor dhe qytetarë.
Ceremonia do të mbahet në afërsi të kufirit Kosovë-Shqipëri, në fshatin Vërmicë. Kjo pjesë e autostradës fillimisht do të jetë pa pagesë, por pas ndërtimit komplet të saj, do të vendosen edhe tarifat, në përputhje me përvojat e vendeve tjera.
Kostoja e ndërtimit të 38 kilometrave të parë të autostradës Morinë –Merdare ka kushtuar 330 milionë euro. Në buxhetin e vitit 2012 për ndërtimin e autostradës janë paraparë rreth 300 milionë euro.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)