Presidenti serb Aleksandar Vuçiq në seancën e veçantë: Serbët u vendosën në Kosovë në shekullin e VII -të


Vuçiq në seancën e veçantë: Serbët u vendosën në Kosovë në shekullin e 7-të
Presidenti serb Aleksandar Vuçiq në seancën e veçantë për Kosovën filloi fjalimin e tij para deputetëve serb. Fillimi i prezantimit të tij u ndërpre nga duartrokitjet. Të pranishëm në seancë janë edhe përfaqësuesit e serbëve të Kosovës nga radhët e Listës Serbe.

"Unë do të trajtoj një çështje të rëndësishme. Çfarë besojmë ne? Në gënjeshtër apo në të vërtetën? Pa këtë përgjigje, ne nuk do të dimë se çfarë jemi të aftë. Ku janë kufijtë e realitetit tonë, ku është Kosova ku është ‘Metohija’. Kush i udhëheq ato?”, tha presidenti serb Aleksandar  Vuçiq në fillim të fjalimit të tij.

Ndër të tjera Vuçiq deklaroi se territori i Kosovës ishte i banuar nga ilirët dhe dalmatët kurse serbët u vendosën aty në shekullin e VII -të. ...

Vuçiç: Rezoluta 1244 thotë se serbët kanë kryer terror në Kosovë

Presidenti serb gjatë fjalimit të tij, ka deklaruar se për Kosovën ekzistojnë dy skenarë të ndryshëm.

“Janë dy skenarë të ndryshëm për Kosovën, ku njëri është normalizimi i marrëdhënieve me shqiptarët, ndërsa tjetri është konflikti i ngrirë, i ndërprerë kohë pas kohe me përleshje dhe i cili do të ishte katastrofal dhe assesi nuk do të ishte i përshtatshëm për ne”, ka theksuar ai dhe më pas ka folur edhe për rezolutën 1244 të OKB-s për Kosovën.

“Në rezolutën 1244, ka edhe gjëra të mira, edhe të këqija për ne. Gjërat e këqija nuk i kemi shikuar. Njerëzit nuk e dinë se në rezolutë shkruan se serbët kanë kryer terror në Kosovë”, ka deklaruar ai

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)