Shqiptarët e Kosovës, më të gatshmit për luftë

Shqiptarët e Kosovës, më të gatshmit për luftë

Agjencia ‘Gallup’, së bashku me firmën për hulumtim të tregut, "Worldwide Independent Network", ka realizuar një hulumtim në 64 shtete në mbarë botën, me pyetjen: Nëse do të vinte deri te lufta, a do të luftonit dhe të rrezikonit jetën për vendin tuaj?”, transmeton Zeri.info.

Rreth 61 për qind e të anketuarve janë përgjigjur se janë të gatshëm të luftojnë për vendin e tyre, nga të cilët 67 për qind meshkuj dhe 52 për qind femra.

Rreth 27 për qind e të anketuarve kanë deklaruar se nuk janë të gatshëm të luftojnë. Përqindja më e madhe e atyre që janë të gatshëm të luftojnë për vendin e tyre, janë shtetet nga Lindja e Afërt dhe Afrikën veriore, më saktësisht 83 për qind e tyre, derisa përqindja më e ulët është në Evropën Perëndimore, vetëm 25 për qind.

Kur bëhet fjalë për shtetet e Ballkanit, shqiptarët e Kosovës prijnë bindshëm. Në të vërtetë, 58 për qind e shqiptarëve të Kosovës, kanë deklaruar se janë të gatshëm të luftojnë për vendin e tyre. Pas Kosovës vijnë boshnjakët me 55 për qind, ata të Serbisë me 46 për qind, të Maqedonisë me 38 për qind, etj.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)