DRITEHIJE NE FJALORET E AKADEMISE


Deri sot ky është i pari botim që bën një shqyrtim kritik të fjalorëve të hartuar nga Akademia e Shkencave (Instituti i Gjuhësisë e i Letërsisë) më 1980, 2002, 2006. 

Ballafaqohen pasuritë leksikore të këtyre fjalorëve me pasuritë leksikore që ka gjuha shqipe. Mangësitë që dalin në pah janë thelbësore. Me pasoja afatgjata për gjuhën, kulturën dhe qytetërimin shqiptar.

Libri i drejtohet një lexuesi të gjerë, jo vetëm gjuhëtarëve. Për këtë arsye është shkruar me stil të çlirët, si sprovë (ese), gjithnjë duke iu përmbajtur kritereve shkencore.

Në libër jepen mendime edhe si mund të dilet nga gjendja.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)