SHBA do refuzojë vizat për zyrtarët e korruptuar të Shqipërisë dhe Kosovës


Rezultate imazhesh për ambasada amerikane ne Prishtine

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë të vendosura për të dërguar në burg politikanët shqiptarë të korruptuar të Shqipërisë dhe Kosovës pa pyetur fare se në çfarë niveli janë.

Ambasadat amerikane  në Tiranë dhe Prishtinë  ua ka prerë shpresat kupolës politike në Shqipëri dhe Kosovë se do të livadhisin në vizitat jashtë vendit, duke paralajmëruar se do t’u refuzojë vizat, pasi po turpërojnë Shqipërinë dhe Kosovën.

Dhe refuzimi i vizave për politikanët shqiptarë(Shqipëri ,Kosovë) është i barabartë me procedimin penal në Shqipëri dhe Kosovë , pasi që  disa politikanë  dhe të tjerë në sistemin e drejtësisë që u janë refuzuar vizat nga SHBA, janë në proces penal dhe jashtë sistemit të drejtësisë.

Rezultate imazhesh për ambasada amerikane ne tirane

Dhe këtu vendosmëria e Shtetet e Bashkuara për të mbrojtur shtetin ligjor(Shqipëri,Kosovë) është e pathyeshme. Ambasadat amerikane(Tiranë, Prishtinë) do të vazhdojmë të qëndrojmë kundër zyrtarëve të korruptuar që përdorin postet e tyre për përfitime vetjake. Do të vazhdojnë të mbështesim vetting-un për çdo prokuror dhe gjyqtar, pa asnjë përjashtim.

Do të vazhdojmë të përdorim çdo mjet që kemi në dispozicion që fjalët tona të mbështeten me veprime. Si provë, do të vazhdojmë t’iu refuzojmë vizat zyrtarëve të korruptuar që janë të pamirëpritur , për shkak të turpërimit që kanë sjellë dy vendet në Ballkan.

Rrezikojnë që t’u refuzohen vizat nga SHBA disa funksionarëve të lartë shtetër dhe politikë si dhe tërë soji e sorollopi i politikanëve dhe zyrtarëve të korruptuar në Shqipëri, që kanë përfituar miliona nga paratë e qytetarëve .
Rezultate imazhesh për ambasada amerikane ne Prishtine
Gazetat kanë  paralajmëruar disa herë një masë të tillë drastike të SHBA, duke renditur madje të gjithë politikanët e zyrtarët e korruptuar që rrezikojnë të shpallen “non grata”.

Me sa duket Zoti dhe këtë herë është në anën e sovranit  dhe procesi i arrestimit të “peshqve të mëdhenj” po përshpejtohet, si një shpëtim për Shqipërinë dhe Kosovën.

Ambasada e SHBA-ve në Prishtinë ka kënaqësinë të njoftojë se, duke filluar menjëherë do të fillojë të pranojë aplikacionet për viza turistike (B1/B2) për kosovarët e moshës mbi 50 vjeçare. Deri më tani, shërbim i tillë është ofruar në Prishtinë vetëm për aplikuesit e moshës mbi 60 vjeçare.

Pasi që ambasada e SHBA-ve në Prishtinë përpiqet të ofrojë shërbime të cilësisë së lartë për qytetarët e Kosovës të cilët aplikojnë për viza, dhe ka konsideratë për vështirësitë që paraqet udhëtimi për në Shkup, duke pasur parasysh mbylljen e rrugës kryesore, ajo ka vendosur t’i zgjerojë shërbimet për viza të ofruara në Prishtinë.


Në të ardhmen, aplikantët duhet plotësuar formularin DS-160 (i cili mund të gjindet në faqen zyrtare të ambasadës së SHBA-ve në: https://xk.usembassy.gov/visas/), të përzgjedhin Prishtinën si vend të aplikimit, dhe të caktojnë terminin për intervistë në web-faqe. Në ditën e intervistës aplikantët duhet të paguajn tarifën për vizë (me para në dorë, dollarë ose euro) në ambasadë ku dhe do të intervistohen nga një zyrtar konsullor.

Vini re se këto procedura dallojnë nga ato në ambasadën e SHBA-ve në Shkup. Aplikantët të cilët tashmë e kanë paguar tarifën për vizë në mënyrë elektronike apo në Bankën Raiffeisen nuk mund ta përdorin këtë pagesë për të aplikuar në ambasadën e SHBA-ve në Prishtinë – ata ose duhet të aplikojnë në Shkup ose duhet të bëjnë një pagesë të re. Gjatë intervistës të gjithë aplikantët duhet të dëshmojnë se kualifikohen për të marrë vizën. Zakonisht, vizat e aprovuara mund të mirren në ambasadë, një ditë pune pas intervistës.


F.B

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)