Fshatin e Tuizmit Rural po e kercnon kucedra


Zhulatit te Historise, te Papa Zhulit dhe Idris Sulit, te keshtjelles Mesjetare dhe te vendbanimeve dhe pikave arkeologjike te prehistorise e te periudhave te tjera, te pa germuara dhe studiuara, te rrugeve antike qe kane jehone me Jul Qezarin, e ne vazhdimesi, te lidhjes se Bregdetit me zonat e brendshme, fshatin te bukurive natyrore dhe te peisazhit, te blegetoreve dhe te staneve qe vazhdojne te jetojne, do e bllokoje Kucedra.

Ku e gjeten kete bukuri qe edhe ne planin e qeverise eshte nje nga 100 fshatrat turistike te ja falin dreqit (djallit) dhe shkaterrojne me Hecet, qe jane bere gangrene dhe shkaterrim i natyres dhe burimeve jetesore e turistike .

Bashkia Gjirokaster po bashatiset ne menyre te frikshme nga banoret e saje, nje nga fshatrat qe mbahet me blegtori e turizem Zhulati, po i vihet ferra.

A mendohet qe te kete gjallese (jete) ne keto vendbanime apo per hire te Kucedres Hec te boshatiset vendi nga popullsia.

Sot shoqatat dhe institucionet qe kane detyrim te ruajne pasurine dhe jetesen ne kete truall duhet te thone fjalen e tyre.

Kush po na perze nga toka dhe trualli ateror!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)