Letër publike për Antarët e Shoqatave Familjare për Persona të Zhdukur në Kosovë

Edhe pse nuk jam aktivë në aktivitetet e përditshme të shoqatave, megjithatë interesimi im për mbarëvajtjen e procesit për gjetjen, identifikimin, përkujdesjen për familjet dhe ruajtjen e kujtesës historike duke e vënë edhe drejtesinë në vend, janë pjesë e interesimit tim të vazhdueshem dhe përkushtim i përhershëm.Duke përcjellë  rrjedhën e procesit për të zhdukurit, aspektin asociativë dhe institucional konsiderojë se shoqatat dhe aktivistët e tyre e kanë mbajtur në jetë këtë çështje dhe vazhdojn ti japin fuqi të gjitha proçesëve  dhe aktivitetëve.Aspekti Institucional i trajtimit dhe angazhimit ka dhënë rezultatet e veta, por me ndryshimert e vazhdueshme të personelit në Komisionin për të zhdukurit ka pasur vështërsi dhe “nisje nga e para”, çka e ka dëmtuar procesin.Konsiderojmë  se tani pas ndryshmeve eventuale në Qeverinë e Kosovës, mund të pasojë edhe ndonjë ndryshim në Komisionin Qeveritar për përsona të zhdukur.

Veçanërisht mund të ketë ndryshime sa i përket pozitës së z. Jahja Lluka për shkak të këtyre ndryshimeve eventuale.Ndaj, mendimin dhe konsideroj se z. Jahja  Lluka ka dhënë një kontributë të jashtëzakonshëm në këtë proçes me përvojë dhe përkushtim shumë të vlerësuar nga ana ime dhe dissa anëtar të shoqatave me të cilët kam biseduar.Dua të theksoj veçanrisht angazhimin e tij për çeshtje ligjore për të zhdukurit, çështjen e artifaktëve, mbeshtetjen e shoqatave si dhe angazhimet tjera në këtë proçes.

Konsideroj se z. Jahja  Llluka me përvojen dhe njohurit e arrituara, angazhimin, dhe përkushtimin në këtë proces është shumë i nevojshëm që të vazhdojë - mbetet në këtë proces si pjesë e Komisionit për të dhënë kontributin e tij në vazhdimësi duke pas parasysh edhe qendrimet e tij parimore.Kjo është iniciativë  e imja personale dhe Ju lutëm që ta vlerësoni edhe në KKAFK ,që ta trajtoni si iniciativë për ta mbështetur eventualisht këtë inicuiativë time publike!Në rast të aprovimit të kësaj iniciative JU LUTËM që të njoftoni autoritetet kompetente.

Me shumë respekt, 

Sheremet AdemiMe dt. 17.01.2020  Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)