MIMOZA SELMANI:Shteti i Gjunjëzuar Para Krimit të Organizuar!

Vajza e Bedri Selmanit zbulon detaje për Hotel Victory-n

Mimoza Selmani, e bija e Bedri Selmanit, në faqen e saj në facebook ka shkruar gjerë e gjatë, duke zbuluar detaje për Hotel Viktory-n.

Ja postimi i saj i plotë

Shteti i Gjunjëzuar Para Krimit të Organizuar!

Vajza e Bedri Selmanit zbulon detaje për Hotel Victory-n

MIMOZA SELMANI

Dua t’i them disa fjalë për Hotel Victory-n për të gjithë ju që keni punuar apo jeni shërbyer në biznesin tone.
Vitin e kaluar në Hotelin tonë kanë ardhë dy zyrtarë të AKP-së në Hotel dhe kanë kërkuar takim me babain tim Bedri Selmani në cilësinë e investitorit, si dhe me mua në cilësinë e Menaxherës Gjenerale. Në takimin tonë, zyrtarët kanë thënë që kanë ardhë të na njoftojnë që Auto Prishtina si ndërmarrje shoqërore do del në likuidim dhe kështu ne duhet të takohemi si investitorë me Menaxhmentin e AKP-së, të i njohim se çfarë të drejta kemi si investitorë në këtë proces pasi ne kemi pasë marrëveshjen që nga viti 2000 me ndërmarrjën shoqërore ku thuhet në pikën e parë:

1. “Investitori Bedri Selmani si dhe ndërmarrja Auto Prishtina bashkohen me qëllim të afarizmit të perbashkët, ne raportin, ku investitori ofron mjetet financiare, kurse ndërrmarja punën dhe objektin.”

2. Si dhe pika 6 e kontratës ku thuhet: “Qështja e pronësisë mbetet e pandryshuar nga gjendja e tanishme, deri në aprovimin e ligjit mbi privatizimin nga institucioni përkatës. Të drejtat e investitorit janë të patjetërsueshme duke njohur të drejtën mbi mbrojtjen e investimeve dhe ndikimin e tij në tërë afarizmin e ndërmarrjes.”

Duke e pasë parasysh AKP-ja që në bazë të kësaj kontrate ne kemi regjistrimin në ARBK me ndërmarrjen shoqerore, N.P.SH (ndërmarja private shoqërore) AUTO PRISHTINA-AUTO KOSOVA, ku lloji organizativ është ortakëri e përgjithshme, na ftuan të marrim pjesë në procesin e likuidimit.

Gjatë bisedës tonë më kujtohet kur babai i tha “ne patjetër që do marrim pjesë ne likuidim se kjo edhe parashihet me marrëveshjen që ne kemi me ndërmarrjen shoqërore, por dua të ju pyes diçka, a jeni të vetëdijshëm sa shumë e keni dëmtuar buxhetin e shtetit me shkatërrimin e korporatës Kosova Petrol, ku AKP-ja nuk ka pas ingerenca dhe kjo është vërtetuar nga disa aktgjykime të Gjykatave ne Kosove?”

Ndër ta i skuqur drejtori i zyrës rajonale te AKP-se z.Ardian Berisha tha: “Po Profesor, këta jon mundu me të demtu ty, po a po e sheh që ty po të bjen më mirë se e ki kontratën aq të vlefshme sa që po dëmshpërblehesh me miliona euro në Washington. Unë e kom pas një përshtypje Profesor që tërë këtë dëm që t’a kanë bo ti ke me i dërgu gjithë politikanët për t’a ndalë këtë proces, edhe tërë zyrja jemi habitë që je i vetmi njeri që e ka dëmtu AKP-ja e që ka luftu me forca të veta, pa asnjë intervenim politik.”

Gjatë asaj jave unë dhe babai shkuam në takimin e dytë në AKP në lidhje me procesin e likuidimit, ku unë insistova të bëjë inçizim të bisedës pasi nuk kisha as edhe të vetmin besim në këtë institucion të kapur nga krimi i organizuar. Propozimi i Autoritetit të Likuidimit ishte, të ndërpritet marrëveshja që ne kemi, të bëhej marrëveshja e re ku ne do hynim si qeraxhi, që për neve nënkuptonte që do humbnim gjithë të drejtat investuese që i kemi tash e 16 vite. Zyrtarët e tyre thanë, po kjo marreveshje do vlen vetëm deri të likuidohet mandej ju merrni pjesë në likuidim dhe shqyrtohet kërkesa juaj. Kjo lojë e tyre ku donin të na bindnin në mënyrë dinake që të humbim të drejtat tona, sigurisht që nuk ju shkoj me babin i cili është Doktor Shkence në marrëdheniet ekonomike ndërkombëtare, dhe ka ligjëruar me vite të tëra këtë lëndë.

Babi i tha, “Ne nuk kemi nevojë për marrëveshje të re, se ne s’jemi qeraxhi në atë pronë, ne jemi investitorë të njohur me kontratë, si dhe ajo kontratë njeh procesin e likuidimit, prandaj me të njejtën marrëveshje ne do futemi në proces të likudimit.” Ndërkohë në rrjedhë të kësaj bisedës babai i tha “Pse po dilni në media dhe po mashtroni opinionin kinse ne jemi uzurpator, ju e keni kontraten time nuk është korrekte të mashtroni në këtë mënyrë prapa emblemës së institucionit”, Ushtruesi i zv.drejtorit menaxhues Avni Jashari i tha “O zotëri kush ka thënë që ju jeni uzurpator, me qenë ju uzurpator ne nuk ju kishim ftu me diskutu sot këtu, se ne nuk takohemi me uzurpator. Ne jemi taku me juve pasi që investimet e juaja edhe mos m’i njoftë ne, ato shihen prej rrugës e smundet askush me i mohu.”

Takimi perfundoi pa sukses pasi ne nuk pranuam ofertën e tyre të na ndryshonin marrëveshjen, dhe pas kësaj me muaj të tërë kemi pranuar letra të AKP-së për me hy në marrëveshje të qerasë. Secilës prej tyre jemi pergjigjë që ne nuk do bëhemi qeraxhi, kur jemi investitorë. Sigurisht aplikacionin tonë për likuidim, Autoriteti i Likuidimit e refuzoi, në të cilën arsyeja e refuzimit është që AKP-ja ka të drejtë të refuzoj kerkesa me Ligjin për AKP-në. Por, aty thuhet se kemi të drejtë ankese në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme. Ne dërguam ankesën me gjithë faktet juridike në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme, ku ende nuk kemi asnjë vendim.

Në Shkurt të këtij viti, del lista e uzurpatorëve, ku AKP-ja kishte listuar 13 herë emrin e babait tim, në menyrë jo vetëm që t’a njollosin si uzurpator, por t’a shpallin si “enemy of state” që publiku të tmerrohet se si ky njeri paska keqpërdorur pronën publike tërë këto vite.

AKP-ja, institucioni që kishte mbi 70 vepra penale mbi bazë të korrupcionit, mitosë, besa edhe vrasjeve, kishte shpallë luftë ndaj babait tim, që kurrë në jetë nuk ka pas as edhe me të vetmën vepër penale apo jashtëligjore.
Ne kemi ftuar organet e shtetit të hetojnë atë listë, kemi bërë kallëzime penale tash e dy vite, Prokuroria, Zyrja e Krimeve Ekonomike besa edhe Ambasada Amerikane janë te vetëdijshme që ne tash e dy vite kemi japë prova të vazhdueshme që dëshmojnë që ky organizim i AKP-së ndaj bizneseve tona familjare është krim i organizuar ekonomik.

Gjatë kësaj jave, ku kishin planifikuar t’a merrnin Hotelin Victory, AKP-ja ishte në hall të madh. Ata me ngulm deshironin të krijonin spektakël në plaçkitjen e Hotel Victory-së, por nuk kishin asnjë dokument nga asnjë institucion vendimmarrës. Nuk kishin as aktvendim të gjykatës, nuk kishin as urdhër të Prokurorisë, nuk kishin as edhe një dokument të cilin do mund të ma tregonin si arsyje për t’a liruar pronën.

Kështu një ditë para se të hynin, na ftuan në takim në AKP. Në atë takim morrëm pjesë unë, Menaxherja Ekzekutive Leonora Selmani si dhe avokati ynë. Drejtori i ri menaxhues i AKP-së z.Ekrem Hajdari, na tha që është në ditën e dytë të punës së tij dhe nuk e njeh mirë problematikën tonë me AKP-në, por na kishte ftuar të na lus t’a lironim pronën pa asistim të policisë, sepse tha “ ju jeni më specifik në atë listë duke e marrë parasysh kredibilitetin e babës tuaj si dhe familjes tuaj, po duam me menaxhu atë situatë në mënyrë të qetë pastaj ju pritne vendimin e Gjykatës dhe nëse i’u njihet e drejta ktheheni në pronë.”

Ndër ta unë i thashë: “Policia është në shërbim timin si qytetare aq sa është në shërbim të tuaj si institucion.

Prandaj policinë e shtetit nuk mund t’a përdorni për qëllime të juaja, si dhe Prokuroria është distancuar nga veprimet e juaja duke thënë që ky veprim është vetem i AKP-së e jo i joni sepse ne mirremi vetëm me pronat e shitura që i konsiderojmë të uzurpuara. Prandaj, ju nuk mund te hyni në pronen tonë, pa e shqyrtu Dhoma e Posaçme kërkesën tonë për likuidim. Pse tërë kjo nguti Zotëri? Të presim vendimin e Gjykatës, të mos paragjykojmë vendimin e Gjykatës. Ka shumë mundësi që Gjykata vendos edhe kundër neve, ne atëherë e lirojmë pronën dhe vazhdojmë të ndjekim rrugët tona tjera ligjore.”

Z.Hajdari tha: “ O kupto që është vendim i prerë me hy na në atë pronë, vetem po dojmë me ju lutë me hy pa polici se spo du unë me hy në atë formë te ju, po du me menaxhu këtë situatë.”

Unë: “Vendim i kujt i prerë Zotëri? I porositësve të pronës përmes zyrtarëve tuaj të kapur?”

Z.Hajdari: “Vendim i prerë i bordit të AKP-së.”

Unë:” Zotëri, AKP-ja është organ administrativ, Policia e shtetit është organ ekzekutiv. Asnjëra si institucione nuk jeni organe vendimmarrëse mbi të drejtat pronësore. Vetëm Gjykata mund të vendos se a kemi ne të drejtë apo jo.

Policia ekzekuton vendime të Gjykatës, jo të AKP-së. Prandaj, të presim vendimin e Gjykatës, mos e përdorni policinë e shtetit me asistu në krim ekonomik. Mos e poshtëroni uniformën e shtetit, siç e keni poshtëruar shumë herë.”

Z.Hajdari, për dallim nga zyrtarët të tjerë në AKP e pashë që ishte i ri, I kishin vendour patatën e nxehtë në duar pa pas asnjë informatë mbi situatën, dhe me qëllim të mirë u mundua t’a zgjidhte një situatë që nuk ishte në duar të tij. Ndërsa z.Avni Jashari, kryekrimi i këtij insitucioni u skuq gjatë tërë kësaj mbledhje, sa në fund doli i nervozuar dhe ndezi një cigare duke mos pasë ftyrë as për të na thënë ditën e mirë. Vlen të thuhet se tërë kjo bisedë është e inçizuar.

Unë: “Z.Hajdari, në rregull, ma jep një dokument në të cilën thuhet se jeni të urdhëruar ju si AKP nesër të hyni në Hotel Victory?”

Z.Hajdari: “Bordi ka vendosur, ne po zbatojme urdhërin.”

Aty e pash qartë që urdhëri ishte verbal, nuk kishin as edhe të vetmin dokument. Prej aty u nisa drejtë e në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksander Lumezi. Rojet poshtë thane nuk është ketu dhe nuk kthehet, thash në rregull të lutem i thuaj Zëvendëses së tij znj.Sevdie Morina të cilën e kemi takuar dje qe çështja është urgjente dhe më duhet të raportoj mbi disa ndodhi. Njëri nga rojet tha, në rregull, ndërsa tjetri ja bëri me sy duke thënë “O krejt kanë dale nuk janë këtu dhe nuk kthehen.”

Vlen të thuhet, që një ditë më hëret znj. Sevdie Morina, na tha mua dhe motrës sime Leonores, “Ne pa i shqyrtu me prokurorinë Lumezi të drejtat e juaja nuk do lejojmë asnjë akcion të ndërrmiret.”

Unë i thashë: “Znj, Sevdie ne jemi biznes familjarë, të vetmën mbrojtje që e kemi janë institucionet ligjore të vendit tonë, ju lutem mos lejoni të shkatërrojnë Hotelin Victory, siç kane bërë me Kosova Petrolin.”

Znj Sevdie: “Vazhdoni të besoni në institucionet e vendit, unë patjetër do bisedoj me Kryeprokurinë, dhe ju ftojmë në takim.”

E pash që dje ndonjë telefonatë ju kishte bërë me dije edhe Kryprokurorisë që duhet të jeni zënë gjithë ditën. Duke hy në veturë, pashë prokuroren znj.Laura Pula, I thashë ju lutem prokurore a mund t’a lajmëroni znj.Sevdie Morina që të më pranoj në zyre pasi e kemi çështjen urgjente. Ajo me arrogancë u përgjigj“Kadale smundet krejt Kosova me u marrë me juve, a pe sheh që është zënë.”

Në mllefin tim shkova në Task Force, kërkova takim urgjent me Komandantin e Task Forces, sepse ai ishte në dijeni për këtë krim ekonomik ndaj neve tash e dy vite. Thanë: “Vajza e Bedriut je a? O shumë po na vjen keq, po nuk kthehet deri të Henen. Shko te krimet ekonomike, te z.Nazim Sahiti, ai e ka lënden e uzurpimeve.”

U nisa te z.Nazimi, në ndërkohë rrugës e thirra Ambasadën Amerikane, bisedova me z.Kevinin i cili e kuptoi gjithë shqetësimin tim dhe më tha sikur të ishe shtetase amerikane, kurrë nuk do lejonim që të hynin në pronën tuaj në këtë mënyrë. Por, të lutem të kesh durim, sepse Ambasada do e percjellë se si do trajtohet rasti juaj pasi keni bërë kallëzim penal. Ne kemi bashkëpunim shumë të mirë me Policinë e Kosovës, vetëm mbaju ne do përcjellim gjithë situaten.”

Z.Nazimi më pranoi në zyre, një herë u soll me arrogancë, pastaj kur i dhashë gjithë dokumentacionin i thashë: “Kopjoj të lutem dua t’i kesh si prova, këtu ke marrëveshjen tonë të vitit 2000 në bazë të cilës shfrytëzojme pronën, e ke regjistrimin e ARBK, aplikimin në likuidimin, lënden në Dhomë të Posaçme, si dhe investimet e audituara nga Deloitte.”

Z.Nazimi i morri të gjithë dokumentet, dhe e bëri një telefonatë shumë të gjatë, edhe pse doli në korridor munda me ndëgju “O Armend, krejt dokumentet i kanë, cka me bo tash na?” U kthy në zyre dhe më tha: “Mimoza krejt po të kuptoj, edhe krim nëse po bojnë AKP-ja, kuptomë që jom i obligum me ligj me i asistu!”

Unë: “Z.Nazim ti me ligj je i obligum me ekzekutu urdhëra të Gjykatës, jo urdhëra verbale të AKP-së. Të lutem mos e poshtëro uniformën e shtetit, të lutem mos e gjunjëzo policinë para krimit, të lutem prite vendimin e Gjykatës.”
Z.Nazim: “A e pe vetë që u mundova me ndalë, është urdhër i prerë.”

Shkova në zyre, qëndrova aty deri vonë, kujtova gjithë mundin shumë vjeçar të familjes time në këtë biznes,kujtova gjithë mysafiret që e shpallën hotelin tonë “Landmark of Prishtina”, “Hotel of Independence”, duke filluar nga z.Javier Solana, znj.Madeline Albright, Keshilli i Sigurimit -OKB, Ambasadat, Organizata te huaja nga me te ndryshmet, Kompani te njohura te aviacionit si Austrian Airlines, Croatian Airlines e gjithë mysafirët që me vite me rradhë u shërbyen në Hotelin tonë.

Ditën tjetër, erdha herët në zyre, punëtorët si gjithmonë kishin ardhur në punë me pozitivitetin dhe zellin që i karakterizonte, të përgaditur për rezervimet e seminareve, konferencave dhe fjetjeve që kishim atë ditë.

Ora ishte 9:20, kur i pashë forcat speciale të policisë së Kosovës në objekt. Kërkova një dokument mbi të cilin kishin të drejtë të hynin në Hotel Victory. Më tha të lutem bisedo me zyrtarët e AKP-së, ne vetëm po asistojmë. Dola të bisedoj me zyrtarin e AKP-së, Taulant Tahirsylaj, që belbëzonte dhe dridhej kur unë i thashë të me japë dokumentin, ndërsa ai i shkreti kishte ardhur me një fletore e më tha: “Ju e dini në takim ju kemi tregu që është urdhër i AKP-së.”

Dy punëtorë të Hotelit që kishin qenë brenda duke i marrë gjërat e tyre personale, dolën dhe më thanë “Mimozë, brenda në Hotel po përlahen ashpër Policia e Kosovës, po i thojnë njëri-tjetrit që a e dini që kemi ardhë pa asnjë letër, për pesë minuta kanë të drejtë me na qitë jashtë, e veq sa s’u rrahën mes veti.”

Dje, shteti u gjunjëzua para krimit të organizuar, Policia e Kosovës u përdorë për të asistuar krimin. Dje u shkelën të drejtat themelore të njeriut, dje u shkel Kushtetuta e Kosoves, dje u hy në pronë private me urdhër verbal, pa asnjë dokument. Dje dëshmuat që Kosova nuk ka shtet ligjor, po shtet të kapur nga pushteti!

Dje perpos Policisë së Kosovës, rreth Hotelit filluan të sillen xhipat e zi të porositësve të kësaj prone. Sigurt ishin të kënaqur me shfaqjen që kishin porositur. Ne e dimë kush jeni, por së shpejti e gjithë Kosova do e kuptoj se kush jeni, se kush e gjunjëzoj dje shtetin tone, për shkak që e kishin mbështetjen e pushtetit i cili tashme i kishte bere pazaret e veta politike.

Ne do ju luftojmë deri në fund dhe do ju demaskojme ashtu sic thuhet ne premtimin e drejtësisë: “Cfarëdo që bëhet në terr, do të del në dritë.”

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)