Serbia kërcënon Kosovën: Ushtria do të thyejë paqenSerbia kërcënon Kosovën: Ushtria do të thyejë paqen (Video)
Kosova aktualisht nuk mund të krijojë një ushtri të vërtetë të armatosur siç duhet, përveç një force të gatshme sigurie që shërben për ndërhyrje humanitare. Kjo forcë nuk zotëron armë reale lufte, maksimumi, pistoleta shërbimi.
Me mbylljen e protektoratit ndërkombëtar, Kosova do të krijojë Forcën e Armatosur dhe për këtë janë bërë gati të gjtihë aktet ligjore dhe nënligjore. Por Beogradi e kundërshton fort këtë akt, duke paralajmëruar për një destabilizim të situatës.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)