Cikël poetik nga Përparim Hysi2017-04-25 8:42 GMT+02:00 Perparim Hysi <perparimh@gmail.com>:
Nuk jam më popull!!!
   (cikël me poezi)
Nga   Përparim  Hysi
Nuk jam më popull!!!
Më lodhën! Më nuk jam popull!
Fjala "popull" u bë demode
Ia sollën popullit mendjen rrotull
Politikanët sharlatanë: si sot dhe dje!
Vjedhin,gënjejnë, vrasin (veç për popullin?!)
Pa çirren e ngjirren me zërin deri në apogje
Popullin  e trajtojnë si hiç( me të arushë lozin)
Ndaj kam vendosur:- Nuk jam më popull, se...
Se më nuk e ha sapunin për djathë
Nga sot e tutje tek politikanët nuk besoj
Nuk dallon hiç një djall nga djajtë
Për ç'thashë, me këto vargje po deklaroj.
              22 prill 2017
          Poeti
           "Pushteti i njerëzve shprehet me POETIN!"
                               GËTE
Poet! Ke dalë pak jashtë kohe
Si në lojën e shahut kur bie në "ceitnot"*
Mos u prapëso, nëse pak lexohe
Se e di mirë: nuk e meriton këtë notë.
Se koha është e keqe; e ngarkuar me strese
Ku veç mashtrimi e korrupisoni po lozin "arushë"
Unë e di mirë që ti, POET,nuk "ha asi gjelle"
Ndaj kjo kohë përverse me inat të mbush.
Mos u prapëso dhe vargjet bëji pushkë
Mbushur me fishekë për të vrarë prapësitë
Se,edhe në kohë paqeje, një POET është në luftë
Ndaj s'i ndahen gjembat dhe e kryqëzoojnë si KRISHT!
* humbet lojën për shkakë kohe të limituar për"iks lëvizje"

                 19 prill  2017
          Të qeverisësh!
Të qeverisësh, nuk është aspak punë e lehtë!
Përkundrazi! Nuk ka punë më të vështirë.
Qeveritari i mirë asnjëherë nuk fle i qetë
Rron si të jetë i  lidhur me zinxhir.
Gjithmonë rrobat që vesh, i rrini disi si"ngushtë"
Hallet mbi supe:- Si mal: të mëdha!
Këtë punë nuk e bën dot gjithkush
Dhe ç'shkruaj, nuk është fare shaka.
Kam qenë dikur kryetar lokal i pushtetit pluralist
(Pra, nuk kam qeverisur në pushtetin qendror)
Por, sikur të tregoj seç kam hequr mbi kurriz
Gati më luajti "komiteti im qendror".
Katër muaj rezistova dhe dhashë dorëheqje
Se mbi kurriz sikur mbaja një elefant!
Atëherë e kuptova se sa i"lumtur" është një zok ndër leqe
Vet gati u  zhndrrova në një njeri aluçinant!
Keq është me një njeri që qeverisjen ka provuar
Dhe jo vetëm pretendon, por lufton të qeverisë përsëri!
Ky, me të gjitha mjetet demokratike, do penguar
Se kërkon që të rivijë në pushtet, vetëm për të vënë pasuri.
E kam  fjalën për ata që ngritën  vila e pallate
Dhe kanë vënë pasuri  për breza
Bëjnë propangandë, bërtasin e zbrazin fjalë bajate
Sikur, pa  qenë ata në krye, ne na "piu e zeza?!!!"
Kush ka dy fije mend në kokë e dy sy në ballë
Mos tundohet nga sllogane e fjalë bajate
Se dallohen ata që e kanë faqen të bardhë
Dhe kush na premton"parajsën" veç me llafe.
                    8 prill   2017
                                             Tiranë, 25 prill 2017

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)