GROM: Janë bërë veprime antishtetërore prej partive politike, deputetëve dhe qytetarëveOpsioni qytetar për Maqedoninë vlerëson se Republika e Maqedonisë ndodhet në krizën më të madhe politike dhe të sigurisë që nga pavarësimi, e cila nuk është vetëm ndëretnike, por edhe interetnike dhe se dje janë kryer më shumë veprime antishtetërore prej partive politike, deputetët në Kuvend dhe qytetarët.

“Sjellja dhe veprimet të cilat i ndërmorën disa deputetë të caktuar në Parlament dhe vullneti i disa qytetarëve të caktuar nuk kontribuojnë për paqen dhe sigurinë e qytetarëve, por përkundrazi, nuk çojnë drejt konfrontimeve të reja”, vlerësojnë prej GROM.


Sipas partisë, veprim antishtetëror është rrahja e deputetëve në Parlament të cilën e dënojnë, josigurimi i sigurisë së të gjithë deputetëve dhe qytetarëve në shtet, këndimi i himnit të një shteti të huaj në Kuvendin e RM-së, kur përfaqësuesit e dhomës ligjdhënëse nuk e kanë respektuar Kushtetutën dhe ligjet të cilat i sjellin vetë, më pas zgjedhjen e kryetarit të Kuvendit në mënyrë në kundërshtim me Kushtetutën.Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)