Agim Nuhiu ,Ministër i Brendshëm shqiptar në Maqedoni, zbulon kush e tradhtoi me PolicinëMinistri i Punëve të Brendshme, Agim Nuhiu, sot ka mbajur konferencë shtypi për ngjarjet e mbrëmshme në Kuvendin e Maqedonisë.

Agim Nuhiu, ministri i Punëve të Brendshme në Maqedoni ka thënë se një pjesë e stafit të tij mbrëmë nuk e kanë kryer punën si duhet dhe për këtë do të marrin përgjegjësi.

Nuhiu, këto komente i ka bërë në një konferencë për media, pas ngjarjeve të mbrëmshme që kanë ndodh në Kuvendin e Maqedonisë, pak kohë pasi në krye të këtë institucioni u zgjodh shqiptari Talat Xhaferi.

“Unë si ministër kam insistuar që të formohet shtab operativ dhe në të ishin të kyçur persona nga të gjitha fushat e MPB-së”.

Nuhiu ka treguar se që nga fillimi i protestës ata kishin themeluar shtabin operativ, i cili ishte i parapërgatitur për tri situata.


Për atë se si duhej të reagonin kur protestat ishin të qeta, për momentin kur të zgjidhje kryetari i Kuvendit, dhe për kohën kur do të formohet Qeveria.

“Për udhëheqës i shtabit ishte zgjedhur Mitko Çavkov. Mbrëmë nga momenti i eskalimit të situatës dhe deri në ora 22 udhëheqësi i shtabit operativ Mitko Çavkov nuk ishte i kapshëm për mua edhe pse e kërkova edhe përmes telefonit por edhe në shtabin operativ”.

“Dua të potencoj se për fat të keq shihet qartë se në strukturat e MPB-së ndikimi politik ka rol të madhe që është për çdo dënim”.

“Një pjesë e të punësuarve në MPB në vend që të respektojnë ligjet dhe ti kryejnë detyrat e tyre kanë vepruar nën urdhrat e qendrave politike diçka që kërkon dënimin dhe sanksionim”.

“Kontrolli i brendshëm pran MPB-së do të kërkoj përgjegjësi ndaj gjithëve që nuk akne vepruar në bazë të kompetencave përfshi edhe anëtarët dhe udhëheqësit e shtabit operativ”.

“MPB-ja është institucion që duhet ta garantoj rendin publik dhe jo të jetë institucion nën ndikimin e strukturave politike”.

Tutje Nuhiu i ka bërë thirrje Prokurorisë që sa më shpejtë ta zbardhin këtë rast.

“Apelojmë deri tek Prokuroria Publike që në mënyrë aktive të kyçet dhe në afta sa më të shpejtë t’i zbardhim këto ngjarje”.

Ministri shqiptar është ndjerë i dëshpëruar “se një pjesë e protestuesve nuk i lejuan ndihmën e parë që të hyj në kuvend dhe t’ju ofroj ndihmë të lënduarve, kjo është jo-njerëzore”.

Ndryshe mbrëmë kanë mbetur të lënduar gjithsej 102 nga dhuna që u shkaktua në Parlamentin e Maqedonisë, nga grupe që u lejun të futen në Kuvend, vetëm pak kohë pasi Xhaferi u votua për të parin e këtij institucioni.

Në Spitalin e Qytetit në Shkup që ndodhet përballë Kuvendit, ndihmë mjekësore kanë kërkuar gjithsej 70 qytetarë, 22 policë dhe 3 deputetë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)