Tre anëtar të rinj nga Akademia e Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane New York,Prishtinë,Tiranë dhe Shkup.-New York,Prishtinë, Tiranë Shkup : 29.04.2017Linku i Anëtarëve të Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane Më propozim të Bordit dhe Senatit të Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane New York,Prishtinë, Tiranë Shkup dje  janë pranuar edhe tre Akademik( dy nga Kosova ) dhe një nga Shqipëria.

 Ata janë studiuesit e mirënjohur Profesor Dr.Eshref Ymeri,Profesor Dr.Mehdi Hyseni dhe Profesor Naim Kelmendi.

Pak biografi:


Eruditizmi letrar dhe shkencor i Prof.Dr.Eshref YmeritJetëshkrimi i  Akademik Prof.dr. Eshref Ymerit


Është i biri i Hasan Ymerit (1890-1970), veteran i Luftës së Vlorës, i dekoruar nga Presidiumi i Kuvendit Popullor të Republikës Popullore të Shqipërisë me medaljen
“Për veprimtari patriotike”, me nr. 4040, datë 14 korrik 1965, me këtë motivacion:

“Për trimërinë, guximin dhe vetëmohimin që tregoi në luftë kundër pushtuesve

imperialistë italianë më 1920 për çlirimin e Vlorës”.

25.12. 1938----lindi në Smokthinë, prefektura Vlorë.

1947 - 1955----përfundon shkollën 7-vjeçare në Smokthinë.

1955 - 1959----përfundongjimnazin “Ali Demi”, Vlorë.

1959 - 1961----student në Shën Peterburg (ish-Leningrad).

1962 - 1966----përfundon studimet e larta për gjuhë dhe letërsi ruse në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të Universitetit të Tiranës.

1966 - 1977----pedagog i gjuhës ruse në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë të Universitetit të Tiranës.

1977 (shtator)----Universiteti i Tiranës e qarkullon padrejtësisht në Kukës. Rri pa punë deri më 25 mars 1979. Ndërkohë, Shtëpia botuese “8 nëntori”, e aktivizoi gjatë kësaj kohe si përkthyes të jashtëm të veprave të Enver Hoxhës në gjuhën ruse.

26 mars 1979 - 31 korrik 1981----përkthyes efektiv në Shtëpinë Botuese “8 nëntori”.

01 gusht 1981 - 31 tetor 1989----shef i Redaksisë së Botimeve në Gjuhë të Huaja në Shtëpinë Botuese “8 nëntori”.


1 nëntor 1990 - 31 dhjetor 1991----përkthyes efektiv në Shtëpinë Botuese “8 nëntori”.

01 janar 1992 - 31 gusht 2003----pedagog i gjuhës ruse në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja të Universitetit të Tiranës.

01 shtator 2003----largohet për në pension.

Aktiviteti pedagogjiko-shkencor

Tekste mësimore

1968----Tekst mësimor për zhvillimin e gjuhës së folur të studentëve të kursit të parë të gjuhës ruse (botim i Shtëpisë Botuese të Librit Universitar).

1972----Tekst mësimor për zhvillimin e gjuhës së folur të studentëve të kursit të dytë të gjuhës ruse (botim i Shtëpisë Botuese të Librit Universitar).

1974----Tekst mësimor për gramatikën e gjuhës ruse për të katër kurset e studentëve të gjuhës ruse, me grup autorësh (botim i Shtëpisë Botuese të Librit Universitar).

1981----Analizë teksti për studentët e kursit të parë dhe të dytë të degës së gjuhës ruse, me bashkautor (botim i Shtëpisë Botuese të Librit Universitar).

1982----Tekst me tema bisedimi në ndihmë të zhvillimit të gjuhës së folur për mësuesit e gjuhës ruse(botim i Institutit të Studimeve Pedagogjike).

1984----Formula bisedore. Tekst në ndihmë të mësuesve të gjuhës ruse (botim i Institutit të Studimeve Pedagogjike).

2002----Gjuha e folur ruse. Tekst mësimor për studentët e të katër kurseve të degës së gjuhës ruse (botim i Shtëpisë Botuese të Librit Universitar).

Lëndë mësimore praktike

Gjatë kohës që ka punuar si pedagog në Fakultetin e Historië dhe të Filologjisë dhe në Fakultetin e gjuhëve të huaja, ka dhënë:

Lëndën e gjuhës së folur ruse në të katër kurset.


Lëndën e gramatikës praktike të gjuhës ruse në kursin e parë dhe të dytë.

Lëndën e analizës së tekstit në të katër kurset.

Kurse leksionesh

Leksionet e stilistikës së gjuhës ruse (bashkë me seminaret)

Leksionet e gjuhësisë së përgjithshme.

Leksionet e letërsisë ruse (bashkë me seminaret).

Leksionet e përkthimit (bashkë me ushtrimet e përkthimit).

Artikuj metodiko-shkencorë dhe shkencorë

Artikuj të tillë janë botuar në gazetën “Mësuesi”, në revistën “Studime filologjike” dhe “Gjuha jonë” gjatë viteve ’70-80 të shekullit të kaluar.

Përkthime të letërsisë politike

Në Shtëpinë Botuese “8 nëntori”, gjatë viteve 1978-1990, ka përkthyer 3200 faqe letërsi politike nga gjuha shqipe në gjuhën ruse.

Prej 17 majit deri më 10 tetor të vitit 1975, Instituti i Studimeve Marksiste-Leniniste pranë Komitetit Qëndror të Partisë së Punës të Shqipërisë e dërgoi me shërbim në Republikën Popullore të Kinës, ku, në kryeqytetin Pekin, ndoqi nga afër botimin në gjuhën ruse prej 1000 faqesh të vëllimit II të veprave të zgjedhura të Enver Hoxhës.

Përkthime artistike

Gjatë viteve 1998 e në vazhdim, ka përkthyer e botuar vepra të shkrimtarëve:

Aleksej Prijma: “Edgar Kejsi” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 1999).
F.M. Dostojevski:

“Një zemër e dobët” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 1998 dhe Shtëpia Botuese ABC, Tiranë 2008).

“Sozia” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 2000).

“Pollzunkovi” (një roman me nëntë letra) (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 2000).

“E zonja e Shtëpisë” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 2001).

Një grua bote dhe një burrë poshtë shtratit” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 2002).

Italo Kalvino: “Përralla italiane” (Shtëpia Botuese DeaS, Tiranë 2000).

Ky është profeti Muhamed, i dërguari i Zotit për mbarë njerëzimin(përgatiti për botim dhe botoi Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i qytetërimit Islam. Përkthyer në gjuhën ruse (Tiranë 2008).

Leonid Grossman: “Pushkini në kulturën ruse”. Shtëpia Botuese “Bota Shqiptare”. Tiranë 2014.

Nikollaj Kolada: “Nishani” (dramë; vënë në skenë në Teatrin Kombëtar në vitin
2003)

Ludmilla Razumovskaja: “E dashur Elena Sergejevna” (dramë; vënë në skenë në Teatrin Kombëtar në vitin 2007).

Vath Koreshi: Skenar i filmit “Porta Eva” (përkthyer në gjuhën ruse; prodhim shqiptaro-rus. Regjisor: Albert Minga. Producent Aleksandër Mihajllov. U xhirua në Shqipëri në vitin 2000 dhe doli në ekran në vitin 2001).

Zheni Kostandinova: “Vanga” (Shtëpia Botuese OMSCA, Tiranë 1999).

Zhorzh Amadu: “Zonja Flora dhe dy burrat e saj” (Shtëpia Botuese OMSCA,
Tiranë 2001).

Kobo Abe: “Gruaja e burgosur në rërë”. (Shtëpia Botuese “Bota Shqiptare”. Tiranë, 2012).

Fjalorë

Fjalor i termave të mbrojtjes kundërajrore (me bashkautorë) (Botim i Akademisë Ushtarake, Tiranë1990).

Fjalor frazeologjik italisht-shqip (me bashkautor) (Shtëpia Botuese AFËRDITA, Tiranë,1997).

Fjalor sinonimik i gjuhës shqipe (me bashkautorë) (Shtëpia Botuese TOENA, Tiranë 2002).

Fjalor i madh frazeologjik italisht-shqip (me bashkautorë) (Shtëpia Botuese EDFA, Tiranë 2007).

Fjalor sinonimik i gjuhës shqipe (i pasuruar dhe i ripunuar) (me bashkautorë) (Shtëpia Botuese EDFA, Tiranë 2007).

Fjalor frazeologjik rusisht-shqip (Shtëpia Botuese “Bota Shqiptare”. Tiranë, 2015).
Redaktime fjalorësh

Fjalor rusisht-shqip (grup autoresh) (Shtëpia Botuese EDFA, Tiranë,2005).
Fjalor shqip-rusisht (autore prof. as. Mukades Mançe) (Shtëpia Botuese EDFA, Tiranë,2007).

Publicistikë

Prej vitit 1991 dhe deri tani ka botuar mbi 1000 artikuj publicistikë në mbrojtje të çështjes kombëtare shqiptare për ribashkimin e trojeve tona etnike, përfshirë edhe artikujt me tema shoqërore apo edhe artikuj polemikë.

Botime të tjera

Shqipëria në dokumentet e arkivave ruse (me bashkautor)(Shtëpia Botuese TOENA, Tiranë,2006).

Antologjia e kryqëzimit: Rusia dhe çështja shqiptare 1878-2012(me bashkautor). (Universiteti “Iliria”. Prishtinë 2012).

Përkthimi, një histori pasioni (Shtëpia Botuese “OMSCA-1”. Tiranë, 2015).

Vepra në punim e sipër

Arti i përkthimit gojor (dhe ankthet e tij) (vepër me mbi 500 faqe).
Fjalor i madh frazeologjik anglisht-shqip.

Kualifikimi shkencor

16. 12. 1989----merr gradën shkencore “Kandidat i Shkencave” (me vendim nr. 208 të Komisionit të Lartë të Atestimit).

14. 12. 1994----Grada “Kandidat i Shkencave”, sipas Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 351, datë 30.06. 1993, konvertohet në gradën shkencore “Doktor”.

13. 12. 1994----merr titullin “As. Profesor” (me vendim nr. 11 të Komisionit të Lartë të Kualifikimit Shkencor).

11. 05. 2001----merr titullin “Profesor” (me vendim nr. 53 të Komisionit të Lartë të Kualifikimit Shkencor).

Përkthyes gojor (interpret)

Si interpret nga rusishtja në shqip dhe nga shqipja në rusishte, ka marrë pjesë:

a) në të gjitha konferencat e PABSEK-ut dhe BSEK-ut të zhvilluara në Tiranë që prej themelimit të tyre deri para do kohësh;

b) në disa aktivitete të Bankës Botërore dhe të Fondit Monetar Ndërkombëtar të zhvilluara në Tiranë;

c) në disa aktivitete të UNICEF-it dhe të IOM-it të zhvilluara në Tiranë.

Si interpret nga rusishtja në shqip dhe nga shqipja në rusishte, ka shoqëruar:

1. Delegacionin e Parlamentit Shqiptar, të kryesuar nga Kryetari i tij, zoti Pjetër Arbnori, gjatë vizitës së tij:

a) në Shën-Peterburg, ku ishte i ftuar nga Universiteti i atij qyteti për të marrë pjesë në një sesion shkencor në përkujtim të 5-vjetorit të vdekjes së albanologes së shquar ruse Desnjickaja (01 qershor 1995);

b) në Moskë, ku u zhvillua konferenca e radhës e PABSEK-ut (04-07 qershor 1995).

2. Delegacionin e parlamentit rus, të kryesuar nga zëvendëskryetari i tij, zoti Sergej Baburin, i cili zhvilloi një vizitë në vendin tonë nga data 17 deri më 19 mars 1999. Gjatë qëndrimit në Tiranë, kryetari i delegacionit rus zhvilloi bisedime me:

a) Presidentin e Republikës, prof.dr. Rexhep Meidani;

b) Kryetarin e parlamentit, prof.dr. Skënder Gjinushi;

c) Kryetarin e Këshillit të Ministrave, zotin Pandeli Majko;

ç) Kryetarin e Komisionit të Jashtëm të Parlamentit Shqiptar, zotin Sabri Godo, bashkë me anëtarët e atij komisioni;

d) Kryetarin e opozitës, prof.dr. Sali Berisha.

3. Delegacionin e Parlamentit të Armenisë, të kryesuar nga Kryetari i tij, gjatë vizitës që bëri në vendin tonë më 28 qershor 2000, kur filloi punimet edhe Konferenca e radhës e PABSEK-ut.

4. Delegacionin e Fondit Shqiptar të Zhvillimit gjatë vizitave që bëri në Armeni:

a. në tetor 1998;

b. në shkurt 1999.


5. Delegacionin e Ministrisë së Mbrojtjes të Republikës së Shqipërisë, të kryesuar nga ministri Safet Zhulali gjatë një vizite që ky bëri në Ukrainë prej 24 deri më 27 shkurt 1997, me ftesë të Ministrit të Mbrojtjes së Ukrainës, gjeneral Kuzmuk.

Nga  dt.27.04.2017 Profesor dr.Eshref Ymeri është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve  Shqiptaro-Amerikane.Eruditizmi shkencorë, diplomatiko- politikë i  Akademik Prof.Dr.sci.Mehdi Hysenit

Dr. Mehdi Hyseni, është Doktor i Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare dhe Bashkëpunëtor i Institutit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Boston të SHBA-së.CURRICULUM VITAE
Mehdi Hyseni,Ph.D.
176 Presidents lane, 305
Quincy, MA, 02169Tel.: 781-985-8630
Email: kosova.atdhe@yahoo.com


Lindur:

• 1 shkurt 1948, Burim, Komuna e Vushtrrisë, Republika e Kosovës

Statusi martesor:

• I martuar, 5 fëmijë

Gjuhët:

• Shqip, anglisht, frëngjisht, serbokroatisht

Arsimimi:

• 1976 – B.A., Fakulteti Filologjik, Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, Universiteti i Shkupit, Maqedoni ;
• 1983 – M.A., Shkencat e Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare, Fakulteti i Shkencave Politike, Zagreb, Universiteti i Zagrebit;
- 1986-1990-Studimi i Doktoratës ( Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Zagreb, Universiteti I Zagrebit, Kroaci ;
• 1997 – Ph.D.,Shkencat Historike (Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Fakulteti Filozofik, Prishtinë, Universiteti i Prishtinës.


Eksperienca profesionale:

• 2000-2017 –Non Academic job ( security business , public information, translation), Boston, MA, USA;

• 1970-1974 – Pedagog i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën fillore “Liria” të Gllavotinit, Vushtrri, Kosovë;
• 1974-1976- Gazetar në të përditshmen “RILINDJA” të Prishtinës, Kosovë;
• 1976- 1978 – Profesor i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën e mesme ekonomike në Pejë, Kosovë;
• 1978-1982- Përkthyes, leketor dhe redaktor në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë në Beograd;
• 1982-1989 - Terminolog në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë, Beograd; Komisioni Verifikues dhe Miratues i Terminologjisë Shkencore (Gjuhë Shqipe, Politikë, Drejtësi, Ekonomi, Kulturë etj.): Akademik Idriz Ajeti, Dr.Bajram Krasniqi, Prof.Dr.Shaqir Berani, Instituti Albanologjik, Prishtinë, Fakulteti Ekonomik (Prof.Dr. Hajrullah Gorani) dhe Fakulteti Juridik (Prof.Dr.Esat Stavileci), Prishtinë, Kosovë;
• 1989-1993- Redaktor i Revistës “Liria” për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut, Lubjanë, Slloveni;
• 1993-1995 – Anëtar i Këshillit për Mbrojtjen e e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ) nën mandaitn e Kryetarit Adem Demaçi, Prishtinë, Kosovë;
• 1995-1999 – Kryetar i Komitetit për Marrëdhënie Ndërkombëtare të Shoqatës për Edukim, Arsim dhe Shkencë “Bashkimi Paqësor” nën mandatin e Kryetarit Cen Pushkolli, Prishtinë, Kosovë;
• 2000-2001 – Bashkëpunëtor i Institutit Ndërkombëtar, Boston;
• 2002-2003 – Redaktor i Gazetës “Ribashkimi Kombëtar”, Tiranë, Shqipëri.
• 2010-2017 - Bashkëpunëtor i Institutit të Prognozave Politike Rajonale, Tiranë, Shqipëri;
• 1990-2017 – Bashkëpunëtor i këtyre gazetave, i revistave dhe i masmediave digjitale : Rilindja (Prihtinë, Tiranë), Fjala (Prishtinë), Dituria (Prishtinë), Bota e Re (Prishtinë), Z֝ëri (Prishtinë), Koha Jonë (Tiranë), Shekulli (Tiranë), Zëri i Kosovës (Zvicër), Bota Sot (Zvicër, Prishtinë), Kosova Sot (Prishtinë), Telegrafi (Prishtinë), Liria Kombëtare (Nju-Jork), Kosova Press (Prishtinë), Lajm Press (Shkup), Tribuna Shqiptare (Kanada), Albania (Londër)…etj.

Vepra (2):

• UÇK-ja dhe e Drejta Ndërkonbëtare (Recenca dhe Parathënia, Akademik Esat Stavileci), “Kuvendi”, Lezhë, 2010;

• Shqipëria e ribashkuar e qetëson Ballkanin(Vëllimi I), Instituti i Prognozave Politike Rajonale (Recenca dhe Parathënia, Dr.Koço Danaj), Tiranë, 2010.Recensione (3):

• Autori: Afrim Morina, “Gjurmë kohe, libri IV” (politikë), Prishtinë, botuar më 2014 ;

• Autori: Skifter Këlliçi, “Tragjedia e 11 Shtatorit 2001”(roman), Boston, botuar më 2014;

- Autori: Tafil Duraku, “ Simbolika e zezë heretike dhe antikombëtare e V.Surroit“(politikë), Prishtinë, 2015.


Publikime (anglisht):

• 2003 (April) – “American Diplomacy”, North Carolina, USA : The Future of Kosovo/ http://www.unc.edu/depts/diplomat/archives_roll/2003_04-06/hyseni_kosovo/hyseni_kosovo.html/;

• www.newsblaze.com :

• 2017 (April) -Kosovo and Albania Joining EU and NATO, Not Vucic’s “Yugoslavia;
• 2017 (March) - Kosovo Should Listen to US President Donald Trump, Not Serbia’s Absurd Accusations;
• 2017 (January) – “News Blaze”: America and New President Trump Should Support Turkey’s Access to EU;
• 2016 (January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016(December) – Tuzi Municipality in Montenegro Is Not Bosnian Sarajevo!;
• 2016(November) – America Created the “Kosovar State,” Not “Kosovar Nation;
• 2016(October) – UN Gives Lesson to Vuk Jeremic, Not Voted as Next Secretary-General;
• 2016(Ocober) – America Needs Hillary Clinton For President;
• 2016(October) – US Ambassador Christopher Hill: Albania Doesn’t Want to Become One With Kosovo;
• 2016 (November) - With Trump, America Will Still Be the Unipolar World Superpower;
• 2016(September) - Slobodan Milosevic’s Infamous Church is Illegal! ;
• 2016(September) - Serbia Misuses International, Regional Organizations to Deny Freedom, Independence, Sovereignty of Kosovo;
• 2016(May) - Kosovo Becomes The 55th Member of UEFA, Cheers! ;
• 2016 (May) - Who is Serbia to Force UEFA and FIFA to Change Their Rules? ;
• 2016(May) - American Presidents Bill Clinton and George W. Bush, Albanian National Heroes;
• 2016(May) - Serbian President Nikolic: Serbia Wants Kosovo and EU;
• 2016(April) - Kosovo is Albanian Jerusalem, Not Serbia’s ;
• 2016(April) - Why Are Serbia’s Elections in Kosovo, When Kosovo Isn’t In Serbia? ;
• 2016(April) - Kosovo Prime Minister is Right, Kosovo is not Serbia! ;
• 2016(April) - UN Should Not Make Second Mistake with Serbian Extremist Vuk Jeremic;
• 2016(April) - Kosovo to Join EU and NATO, or its Motherland Albania ;
• 2016(January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016 (January) - Serbia Wants Relationship With Vlora Without Recognizing Kosovo ;
• 2015(December) - NATO Military Campaign Against Serbia Was Completely Legal ;
• 2015 (November) - Europe in the Flame of Terrorism and Siege of Millions of Immigrants ;
• 2015 (November) - Kosovo Did not Pass at UNESCO, But Serbia Will Never Pass in Kosovo! ;
• 2015(November) - How EU Stabilization and Association Agreement Will Benefit Kosovo ;
• 2015(October) - History Proves Kosovo Was Never Part of Serbia (Scientific Work);
• 2015 (October) - Pope Francis Deserves to Win Nobel Peace Prize ;
• 2015 (September) - Albania in ‘Hot Seat’ After Pro-Palestine Vote in UN General Assembly ;
• 2015(October) - Kosovo Not Integral Part of Territory of Serbia ;
• 2015 (April) - UN and EU Should Scrutinize Serbia’s Constitution ;
• 2015(August) - Serbia Aggressor Has No Right to Weep for the Victims of Its Genocide ;
• 2015 (August) - Serbia Guilty of Genocide Crime in Srebrenica ;
• 2015 (March) - Ethnic Albania is Not ‘Greater Albania’ ;
• 2015(May) - Serbia’s President Wants Kosovo Back, And Then To Join The EU ;
• 2015 (April) - Kosovo Needs to Create A Legal Army to Function as Sovereign State ;
• 2014(September) - Don’t Kill Americans Or Call Death on America After They Supported Your Freedom ;
• 2015 (January) - Recognition of Independent Kosovo Crucial for Serbia’s Integration to EU ;
• 2015 (January) - Historical-Solidarity Marching in Paris Against Terrorism ;
• 2014(September) - Valid Agreement With Belgrade, So Republic of Kosovo Will Be Recognized by UN ;
• 2014 (January) - New Architecture of Serbian Genocide Against Kosovo Albanians ;
• 2014(September) - Remembering The Victims of 9/11 ;
• 2014 (September) - Islamic Terrorism Threatens Kosovo’s Security ;
• 2014 (January) - Albanians Are Not Bullies Nor Is America Conqueror of Serbia ;
• 2014 (January) - Kosovo as a New Independent Nation in Facebook ;
• 2013 (December) - Is NATO a Real Savior of Kosovo? (U.S. Ambassador Tracey Ann Jacobson in Pristina Warns Against Establishment of Serbian Republic in Kosovo! );
• 2013 (December) - The South ‘Balkan Benelux’ Versus EU and Globalization! ;
• 2013 (November) - Prime Minister Dacic: Serbia Will Never Abandon Kosovo ;
• 2013 (November) - Is NATO Trying to Rule the Entire World? ;
• 2013 (June) - Is Kosovo’s Status Resolved Forever? ;
• 2013 (May) - Pristina’s Memorial Plaque in Honor of Jewish Victims Hailed ;
• 2013 (May) - Is Serbia’s Interfering in Internal Affairs of Independent Kosovo? ;
• 2013 (April) - Terrorism Must Be Fought By All Means! ;
• 2013 (April) - The US is a True Ally, Liberator, Friend and Savior of Albanians in Kosovo ;
• 2013 (April) - Belgrade Should Eliminate the Untrue Slogan: ‘Kosovo is Serbia’ (http://newsblaze.com/author/hyse/).

Publikime (shqip) :
• (A) www.albaniapress.com (850 njësi botuese), Londër :

• 2017 (prill) - Kosova do të bashkohet me Shqipërinë, kur të thotë AMERIKA ;
• 2017 (prill) - Sikur serbët dhe Vuk Drashkoviqi të kishin qenë si Tucoviqi dhe Willy Brandt-i ;
• 2017(prill) - Propozimideja e Vuçiqit për ringjalljen e Jugosllavisë së Titos, një po.... e ftohtë për Ballkanin;
• 2017 (mars) - Nuk ka komb shqiptar e as Shqipëri Etnike pa Skënderbeun dhe pa Ismail Qemalin ;
• 2017 (mars) - Vuçiqi demantoi Brukselin dhe lidershpin e Kosovës ;
• 2017 (mars) - Kosova ta dëgjojë Presidentin Donald Trump, jo Serbinë e Putinit ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Racizmi i Ivanovit izolon Maqedoninë nga BE-ja, nga NATO-ja dhe nga Amerika ;
• 2017 (mars) - Diplomacia retorike boshe e Prishtinës dhe e Tiranës ;
• 2017 (mars) - Mos e vajtoni Rusinë, por Shqipërinë e copëtuar Etnike(1878-2017)!
• 2017 (mars) - Hashim Thaçi nuk ëshë baba i Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Kuçi e siguroi Beogradin, se “Shqipëria s’mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës!?
• 2017 (shkurt) - Me dhe për Amerikën përgjithmonë, por, territore shqiptare nuk i japim Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Tirana dhe Prishtina të mos pranojnë as ndarjen e as këmbimin e territorit shqiptar-shqiptar me Serbinë ;
• 2017 (janar) - “Këmbimi i territorit”, Thaçin do ta bënte DY HERË HERO dhe SHTETARIN MË TË MADH të Ballkanit ;
• 2017 (janar) – “Kosova është Serbi”, do të thotë opsionin e hapur të luftës mes Serbisë dhe Kosovës;
• 2017 (janar) - Kozmopolitizmi nuk është substitut i kolonializmit dhe i neokolonializmit .

• (B) www.kosovasot.com(Prishtinë) :

• 2017 (shkurt) - Njohja e Kosovës, interes nacional dhe shtetëror i Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Edhe Shqipëria mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Paradigma e gjysmës së kombit shqiptar të kolonizuar ;
• 2017 (mars) - Kapitali nuk e përcakton vetëdijen kombëtare, por ideali, humanizmi dhe atdhedashuria ;
• 2017 (janar) - Treni i bukur-modern rus, por me përmbajtje çetniko-nazifashiste serbe, nuk kalon në Kosovë ;
• 2017 (janar) - Serbia të burgosë e arreston, sepse nuk ka kush të mbrojë ;
• 2017 (janar) - Amerika dhe presidenti Obama mbështetin hyrjen e Turqisë në BE ;
• 2016 (dhjetor) - Anashkalimi dhe nxirja e ribashkimit gjithëshqiptar gëzojnë Serbinë dhe Rusinë ;
• 2016 (dhjetor) - Humanizmi mbi të gjitha,jo vrasje dhe terrinë mesjetare ;
• 2016 (shjetor) - Vrasja e Halepit - vrasje e humanizmit gjithënjerëzor ;
• 2016 (dhjetor) - Muri në Mitrovicën e Kosovës, simbol i aparteidit serb ;
• 2016 (dhjetor) - Duke "rrasur" pleskavica dhe duke pirë "shlivovicë" të Shumadisë, nuk zgjidhet problemi kolonial me Serbinë ;
• 2016 (tetor) - Paskali nuk e njeh Kosovën, por Serbinë .

• (C) www.floripress.com (Prishtinë):

• 2005 (tetor) -Babomania" antibashkim kundër ribashkimit - amanetit të baballarëve të Shqipërisë Etnike ;
• 2007 (mars) – “Simfonia dhe kakofonia” politiko-shtetërore e Kishës Ortodokse Serbe kundër pavarësisë së Kosovës ;
• 2007 (mars) – Formula e re serbe “Kosova nën Serbi, e Serbia në Evropë”, është antievropiane, antidemokratike dhe anticivilizuese ;
• 2007 (mars) – “Dialektika” e ndërgjegjës së kalbur politike dhe kombëtare shqiptare ;
• 2007 (mars) - Vojislav Kostunica: “Kosova është zemra e Serbisë”?! ;
• 2007 (prill) – Pavarësia e Kosovës nuk varet nga VETO-ja e Rusisë ;
• 2007(prill) – Ata që rrahin Vetëvendosjen-popullin e vet, nuk e meritojnë lirinë, as pavarërsinë ;
• 2014 (nëntor) - Tragjedia e 11 shtatorit 2001 (roman) , autor Skifter Këlliçi ;
• 2016 (tetor) - Shqipëria Etnike është evropianizëm qytetërues ;
• 2015 (prill) - Nuk ka “Shqipëri të Madhe”, por Shqipëri natyrale;

• (Ç) www.lajmpress.com(Shkup) :

• 2017 (mars) - Mesila Doda-Shotë Galica e Gostivarit të Shqipërisë Etnike ;
• 2016 (shkurt) - Madeleine Albright është shpëtimtare e Kosovës, ndërsa Milosheviqi ishte kriminel ;
• 2017 (shkurt) - Kush ishte ministri i Hashim Thaçit që ka spiunuar Adem Jasharin? ;
• 2016 (dhjetor) - Pse nuk jeni lidhur në kodin telefonik të Shqipërisë, por të Serbisë kolonialiste?! ;
• 2017(mars) - Pa ushtri, Kosova vazhdimisht është në rrezik ;
• 2016 (tetor) - OKB-ja ushqen tërë botën me bukë, me liri dhe me paqe ;
• 2016 (qershor) -Ambasadori Christopher Hill ka pohuar të vërtetën, se “Shqipëria nuk do të jetë një me Kosovën” ;

• (D) www.telegrafi.com (Prishtinë):

• 2010 (qershor) - Syndromi antibashkim ;
• 2009 (dhjetor) - Është ky epilogu i politikës “fol e rruj voe”?! ;
• 2010 (dhjetor) – Stupid politics ;
• 2009 (nëntor) - “Sillu, sillu botë e vjetër”!? ;
• 2010 (janar) - As Serbia, as Kosova në BE! ;
• 2011 (shkurt) - Kryetar i Kosovës vetëm Adem Demaçi! ;
• 2009 (tetor) - Decentralizimi – standard i obligueshëm vetëm për shqiptarët në Ballkan?! ;
• 2010 (korrik) - Amerikë, të paçim përjetë! ;
• 2009 (shtator) - Konfrontimi me faktorin ndërkombëtar-rikthim i Kosovës nën Serbinë kolonialiste ;
• 2010 (prill) - Kosova nuk është djepi i Serbisë, por i Shqipërisë dhe i shqiptarëve ;
• 2009 (shtator) - Zgjimi i vonuar, por shenjëz shpresëdhënëse drejt ribashkimit kombëtar.

Work in progress and interest:

• Vazhdimi i Projektit studimor për Ribashkimin e Kombit Shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike;
• Përfundimi i Projektit kërkimor shkencor versus “Kombit Kosovar” ;
• Ribotimi i librit shkencor “UÇK-ja” dhe e Drejta Ndërkombëtare ;
• Projekti kërkimor shkencor i përgënjeshtrimit të tezave dhe të elaboratve serbomëdha “Velika Albanija” (Shqipëria e Madhe).

Nga  dt.27.04.2017  Profesor Dr.Mehdi Hyseni është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve  Shqiptaro-Amerikane.
AKADEMIK  PROFESOR DR. NAIM(SALIH) KELMENDI, POETI ME GUXIM INTELEKTUAL NË MISIONIN E FJALËS SË SHKRUAR

Naim Kelmendi u lind me 10 shtator 1959 në Ruhot të Pejës, nga nëna Xufe dhe baba Salihu. Studioi në Fakultetin Filozofik të Prishtinës në Degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe.

Shkruan poezi e prozë, por merret edhe me gazetari e me publicistikë, duke u dëshmuar edhe në këto fusha të shkrimit, sidomos me publikimet e tij, si te gazeta “Bota sot”, “Pavarësia”, “Pavarësia Neës” etj.

Nga veprimtaria e tij poetike janë përkthyer poezi edhe në gjuhët evropiane, duke u prezantuar edhe në antologji të ndryshme, si dhe në shtypin e kohës. Naim Kelmendi ishte themelues dhe kryetar i klubit letrar “Faik Konica” në Zvicër, i cili për vite me radhë ka lënë gjurmë në jetën letrare të mërgatës sonë atje.

Drejtues dhe kryeredaktor i revistës “Top Kultura”, e cila botohej poashtu në Zvicër. Naim Kelmendi ishte themelues dhe kryeredaktor i gazetës “Pavarësia”, pastaj ish editor i gazetës “Pavarësia Nenës”. Nga kritika jonë letrare e kohës, konsiderohet si një ndër poetët tanë më të dalluar në poezinë tonë moderne. Edhe në fushën e publicistikës sonë Naim Kelmendi dallohet dhe çmohet si një ndër publicistët tanë më në zë,sidomos për angazhimin dhe guximin e tij intelektual në mision të fjalës së shkruar.

Ishte edhe reporter lufte i gazetës kombëtare “Bota sot” në luftën e Koshares me 1999.
Që nga viti 2002, pas kthimit nga Zvicra, ku kishte jetuar dhe vepruar që nga fillimi i viteve nëntëdhjeta, tash jeton dhe vepron në Kosovë.

Nga  dt.27.04.2017 është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve  Shqiptaro-Amerikane.

Naim Kelmendi ka botuar deri tash këta libra:
1. Shtreza në fjalë,1985
2. Nyja e Gordit,1992
3. Albanoi,1992
4. Pse ashtu Pandorë,1993
5. Çka të bëj me dhembjen, 1993
6. Satanai me fytyrë tjetër, 1994
7. Eklipsi i diellit, 1997
8. Përballje me vdekjen,1999
9. Shqiptari vdes duke kënduar,2000
10. Kohë për të folur gurët, 2001
11. Sipërfaqja e padukshme,2003
12. Vrasja e deputetit-monografi,2003
13. Beteja e Koshares…,publicistikë,2008
14. Pikëpamje dhe reagime,publicistikë,2008
15. Në një jetë pas Krishtit,2010
16. Esenca,2010
17. Shqiptari vdes duke kënduar(botim i dytë),2010\
18. Antologji për Ali Podrimën
Etj.

KRYETARI I AKADEMISË SË SHKENCAVE SHQIPTARO-AMERIKANE
AKADEMIK PROFESOR DR.SKENDER KODRA,PH.D,NEUROPSIKIATËR

DREJTORI PËR MARDHËNIE ME MEDIA AKADEMIK PROF.DR.FLORI BRUQI,PH.D.


WEB FAQJA : http://the-aaas.com/Permanent%20members.html


WELCOME TO ALBANIAN AMERICAN ACADEMY OF SCIENCE
ANTARSIMI
Members

The message of AAAS to the new President of Albania

The 100-year anniversary of declaration of independence of Albania preparations

Presentations in honor of Professor Peter Priftit

The 600 th anniversary symposium of Scanderbeg

Book by Members
Publish your book here!! 

Membership Application . Become a member! 
PERMANET MEMBERS LIST

Dr.Skender KodraDr.Kodra@yahoo.comDoctor
Dr.AdemHarxhiharxhi@yahoo.com13474813043Doctor
Prof.Dr.AgronFicoAlbanolog
Prof.Dr.AbdulaMehmetiProffesor
Dr.NamikShehunamik_shehu@hotmail.com1(718)545-3094Doctor
Prof.DrFloriBruqiDoctor
Prof.DrBranislavSinadinovskiProffesor
Dr.SanieVeseli908-418-6070Doctor
Prof.DrBekimFetajb.fetaji@gmail.com38971381384Doctor
Prof.Dr.MehdiHyseniProfessor
Prof.Dr.NehatJahiuProfessor
Prof.Dr.EshrefYmeriProfessor
Prof.Dr.NaimKelmendiProfesssor
Prof.Dr.ShpetimShytiKimist
ProfNikollaSpathariWriter
ProfVulnetBajramiProffesor
ProfRajmondaMaleckaGazetare
Dr.AdilMustafaDoctor
Dr.FatmireIbrahimiMedicine
Dr.AtrimMarku
DrAlmiroGurakuqiDoctor
DrRamizLumaDoctor
DrPetraqRisto
Dr.PerlatLameProfesor
Dr.KlaritaSadiraj
Prof.Dr.ServetDaniPhysics
Prof.Dr.RifatXhotaElectronics
Dr.RahimBujariScience
Prof.Dr.HazbiShehu
Prof.Dr.MuharremCarabreguGeograffy
Prof.Dr.XhevdetMyteberyPhysics
Prof.Dr.ElisabetaSusajAgriculture
Dr.AfrimMaqellaraDoctor
Prof.Dr.HalitXhafaEconomist
Prof.Dr.PetritSpahiuPhysics
Prof.Dr.CeljanaTotiStomatolog
Dr.ZenunShatriDoctor
Dr.AdemAlushiStomatolog
Dr.EtlevaBirqeDoctor
Dr.KadengjikaDabishevciDoctor
Dr.ZaninaHaxhiaKimist
Dr.ShenajRaimiStomatolog
Dr.MikelinZakaTranspl/Special
Dr.DhorkaDhamoArceologist/Albanology
ProfBajramDokadokabajram@aol.comEpigraphist /Albanolog
ProfDritanKorumidr.korumi@gmail.comDoctor
ProfKimetKodraLawyer
ProfMentorMatamatamentor@hotmail.com7184149394Com/Engi
ProfEntezamVeselyEconimist
ProfMinireKing
ProfFatosDacidacifatos@yahoo.comHistiorian
ProfXhaferDylaAlbanolog
ProfHysenKosovrastiTeacher
ProfAfrimMaqellara
ProfPetritZenelajVeterinary
ProfDionSpiroTeacher
ProfOrgesOrmanidhiDirector
ProfBardhylCekuEconomist
ProfNuriKoleci
ProfPerparimTomcini
MrErolindDumania1mabtex@hotmail.com718 314 4445Businessman
MrPerparimMata355 69 6643061
MrBeqirSinaGazetar
ProfEvisaMalo
MrAdrianKosovrasti347 219 3133Businessman
MrXheladinZekaEconomist
MrPetraqRisto
MrFatiriPapaMicrobiologist
MrShabanArifiEnginier
MrGjonChotaBusinessman
MrSaimirShatkuLawyer
MrTofikJegeniBusinessman
MrYlberPilkuBusinessman
MrKujtimKasmiFootball
MrEnioKasmi
MrIsufGraiqevci
MrZeqBerdynaLawyer
MrAliHaxhajBusiness
MrGencLeka
MrAstritTotaScenograf
MrShabanGashi
MrAdemAlushiStomatolog
MrArurAsllani
MrKreshnikGrezda
MrAbazHoxhaEngieener
MrVllasovaMustaRegjisor
MrShefkiNeziriBusinessman
MrArifVladiArtist
MrArturAsllani
MrKreshnikGrezda
MrFrederikCajaGazetary
MrsLinditaLoleSuprano
MrYmerDangallisiArchitect
MrRamazanKicaSolicitor
MrXhevatLimaniArtist
MrImerrDedja
MrsFitneteMataAgriculture
MrsTatianaPrelaTeacher
MrsSanieSelitaTeacher
MissElvanaBabametaPsychology
MrsValentinaVeiziCompozitor
MrFlorencSulkuqiArtist
MrJorgoSulkuqiArtist
MrsIlirianaSulkuqi
MissRajmondaMalecka
MrsMukajetePiroProffesor
MrsVioletaSulkuqiArtist
MrResulRiroAvokat
MrsVioletaMirakajTeacher
MissEnglatinaToskaArtist
MrAltinMyftarajArtist
MissFerideMuratajWriter
MrMusaBajraktarajBussiness
MrFeratImeriBussiness
MrsZyhraBajgoraGazetary
MrFlamurVeiziHistory
MrResulShabaniWriter
MrsTatjanaPrelaTeacher
MrAgimShehuWriter
MrAgimBobaagimboba@aol.comResearcher
MrJasharGjoniBusiness
MrEdmondIsmailatiPhilosophy
MrsDhurataRristaGazetary
MrAgimPopa
MrZefUka

586868-3095

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)