Forumi i shoqërisë civile në Tiranë(FSHC): : Thellë jemi të shqetësuar për situatën në Maqedoni


Pjesëmarrësit në Forumin e shoqërisë civile në Tiranë shprehën sot shqetësim për shkak të ndjekjes së anëtarëve të shoqërisë civile në Maqedoni.

“Pengimi i punës së organizatave dhe shoqërisë civile vetëm e dobëson kapacitetin demokratik të Maqedonisë, sepse ata janë pjesë integrale e proceseve demokratike dhe duhet ta respektojnë të drejtën e tyre të shprehjes së lirë dhe punës”, theksohet në kumtesë.


Në konkluzion, Forumi i shoqërisë civile në Tiranë shpreh mbështetje për të gjithë organizatat e shoqërisë civile në Maqedoni dhe tërë rajonin e Ballkanit Perëndimor.
Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)