Poezi jubilare për XHEVAHIR LLESHIN

70-vjet janë fare pak?!


Nga Përparim Hysi

70-vjet? Janë fare pak
Dua që të jetosh një shekull!
Na kënaq me shkrim e varg
Xhevahir! Si asnjë tjetër.

Herë në prozë e poezi
Me tregime a romane
Edhe dramë,dhe komedi
Pena jote është brilante

Diku një temë historike
A esse që të ngre peshë
Ndo leksione metodike
Dhe për fëmijë diku një skeç.

Ja një temë nga psikologjia
Gjë e gjëza, anekdota
Për ty,edhe monografia
Është shtrenjtë koha,sa bota.

Dhe përkthime, tekste shkolle
Punë të mira,ç'të them?Varg
Veç nga puna ti vlerësohe
Ndaj je shpallur:"Mjeshtër i madh"

Sot ti mbush 70 vjeç
70-vjet janë fare pak
Dua të mbushësh 100-vjeç
Na kënaq me penë e varg.

Tiranë,1 nëntor 2017


*****
Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit, është shkrimtar i njohur shqiptar. Studioi në fakultetin histori-filologji, dega gjuhë-letëresi shqipe. Që nga viti 1968 ka punuar si gazetar në gazetën “Zëri i Popullit”, redaktor në revistën “Nëntori”, mësues dhe libretist në Teatrin e Operas e Baletit në Tiranë. Është i nderuar me çmimin “Migjeni” dhe dhe është fitues i çmimit të parë në konkursin e 45-vjetorit të çlirimit të Atdheut.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)