Adem Demaçi, zëri i lirisē!!!

U mbajt akademia përkujtuese në njëvjetorin e ndarjes nga ne të Demaçit, Prishtinë, 26.07.2019                    
Fjala e kryetarit të LSHK-së Prof. dr. Shyqri Galica

ADEM DEMAÇI - ZËRI I KOMBIT E I LIRISË, ZË I BASHKIMIT E I ARDHMËRISË, ZËRI QË DËGJOHET GJITHNJË!

Para një viti u nda nga ne atdhetari i paepur si asnjë tjetër, figura më e veçantë kombëtare, njeriu më fisnik i kombit, Adem Demaçi.
Vepra e tij ndër dekada ka qenë dhe mbetet frymëzim kombëtar dhe nuk do të pushojë sa të ketë jetë.
Atdhedashës deri në flijim, shkrimtar specifik me vepra që frymëzuan e frymëzojnë breza të tërë, njeri me diapazon të jashtëzakonshëm dhe gjithsesi demiurg i historisë kombëtare.
Adem Demaçi qe zëri i kombit e i lirisë, zë i bashkimit e i ardhmërisë, zë që dëgjohet gjithnjë!
Adem Demaçi është ndër figurat tepër të rralla jo vetëm në arealin shqiptar, por në tërë rruzullin, i cili me veprimtarinë e tij politike, atdhetare e letrare diti të udhëheqë një epokë të tërë me veprimet e tij, duke synuar konkretisht atë që synon dhe tërë kombi ynë – lirinë dhe bashkimin e trojeve shqiptare!
Rruga e tij jetësore është dëshmi e qëndrimit dinjitoz për të qëndruar vertikalisht si personalitet me përmasa ndërkombëtare, që dëshmojnë çmimet më të larta që jepen për të nderuar figurat e këtilla që vërtet janë tepër pak në botë...

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit