Nga Flori Bruqi : Pse tradhtojmë ?

Në fjalorin e Oxford-it, folja tradhtuar do të thotë: një akt i pamoralshëm, i bërë për përfitime; ose pabesi seksuale. E në kontekst, ne më shumë e dëgjojmë si kjo e dyta, fjalën tradhti.


Rezultate imazhesh për tradhtia

 Përderisa shumë femra pornografinë e konsiderojnë si tradhti dhe meshkujt nëse të partnerja shikon porno, gjithashtu e konsiderojnë tradhti, unë e besoj të kundërtën.

 Flirtimi gjithashtu nga një pjesë e konsiderueshme e njerëzve merret si tradhti, mirëpo unë besoj se tradhti është pjesa që pasohet nga flirtimi – tek e fundit, nuk është se ia heq copë femrës ose mashkullit, një e mbyllur e syrit, një puthje e dërguar nga distanca, apo edhe një prekje e shkëmbyer në kalim e sipër. 

Të gjitha këto i përmenda për të ardhur tek ky përfundim; ekzistojnë dy lloj tradhtish – tradhtia fizike dhe tradhtia emocionale. 


Imazh i ngjashëm

Asnjë nga këto të lartpërmendurat nuk janë emocionale, vetëm në rastet e fetisheve apo çrregullimeve të ndryshme psikologjike, në rastin e pornografisë, ku ka individë që kënaqësi të vetme përjetojnë, duke i shikuar të tjerët gjatë një akti seksual, dhe jo të jenë të involvuar në to vetë; apo edhe rasti me “përgjuesit”, të cilët konsiderohen një lloj maniakësh seksual, ku nga kjo gjendje mund të kalojnë në faza më të rënda. 


Rezultate imazhesh për tradhtia

Mirëpo, tradhtia fizike, quhet tradhti, dhe jo vetëm. Në fakt, ka të atillë (ndoshta shumë) që e konsiderojnë si punë prishës në një lidhje,thotë gazetarja Getoarbë Mulliqi.

Tradhtia fizike dhe tradhtia emocionale

Tradhti emocionale konsiderohet, të dashuruarit në një person tjetër, gjatë kohës që jeni në një lidhje tjetër; mbajtja e një lidhje sekrete me një person, gjatë kohës që jeni në lidhje me dikë tjetër; dhe disa tjera veti të kësaj natyre – pra gjithmonë, ku ndjenjat janë të përfshira. E ky lloj i tradhtisë është i rrezikshmi, dhe të cilit të gjithë i druhemi, pasi që mund të përfundojë një histori dashurie, sepse personi i tretë është prezent në atë çift. Eh personi i tretë është tek, dhe na sjellë tek të mbeturit “tek”!!!


Rezultate imazhesh për tradhtia

Ndërsa, tradhtia fizike konsiderohen: mesazhet seksuale, flirtimi, puthja, prekjet, mirëpo edhe kryerja e një akti seksual me qëllim tjetër; për përfitime apo edhe në gjendje të dehur, ku nuk është më emocionale. Edhe pse ka shumë teori që pohojnë, që të dehurit bëjnë atë që duan ta bëjnë kur janë esëll, unë besoj se tradhtia në gjendje të dehur, është vetëm kënaqësi momentale. Por, diçka që nuk duhet anashkaluar janë pasojat, që mund t’i ketë tradhtia fizike – pasi që, nuk duhet larguar mundësinë që të përfundojë si emocionale, pasi që mund të përfundojë me “të kërkuarit më shumë”, edhe pse një one night stand (kënaqësi për një natë) mund të përfundojë, saktë kur përfundon, dhe ata dy persona mund të mos takohen më – apo mbase edhe mos ta njohin njëri tjetrin, nëse nuk kanë qenë esëll.


Rezultate imazhesh për tradhtia


Dallimi esencial ndërmjet tradhtisë fizike dhe emocionale, është pikërisht kontakti fizik. Pra, tradhtia bëhet nga kontakti sy më sy, dhe pastaj edhe nga kontakti seksual; përderisa kur është emocionale, nuk ka nevojë takimi sy më sy, mjafton prezenca e atij personi në telefonin tënd, kompjuterin tënd edhe nëse kontakti seksual mungon.


Rezultate imazhesh për tradhtia

Por, ata që “kryejnë” tradhti emocionale, nuk e pranojnë; duke harruar, që ata të cilët janë emocionalisht të përfshirë diku tjetër, përderisa po e tradhtojnë veten, duke qëndruar në një tjetër lidhje – që lirshëm mund ta quajmë vetëm fizike.

Unë e konsideroj veten si mendjehapur, mirëpo një person nuk mund t’i dashurojë dy persona njëkohësisht; mund ta dëshirojë një tjetër, ndërsa e dashuron një tjetër, por kjo është ndryshe.

E kjo hyn në grupin e tërheqjes fizike, ku personaliteti i një personi nuk të tërheqë, mirëpo është fiziku ai që nuk mund t’i rezistohet; por, kjo është vetëm tradhti fizike.


Rezultate imazhesh për tradhtia


Dëshira dhe dashuria

Të duash dhe dëshirosh, janë dy gjëra të ndryshme; të dëshirosh është vetjake, ndërsa të duash është hyjnore. Kjo është teoria ime! Kur e do dikë, e pranon me të mirat dhe të metat; në fakt nuk ia vëren të metat. Ndërsa, kur e dëshiron dikë, i sheh vetëm ato që i dëshiron në atë person. Dhe kur je i përfshirë në një lidhje tjetër, ndërsa dëshiron një person tjetër, është sipërfaqësore.


Rezultate imazhesh për tradhtia


Them kështu, pasi që ka nga ata partnerë që xhelozojnë kur tjetri/tjetra “fantazojnë” lidhur me dikë tjetër: për shembull George Clooney-n (si fenomen i kësaj lloj tradhtie). Të dashur meshkuj, nëse e dashura e juaj fantazon për Clooney-n, më lejoni të ju them që është njëjtë sikur ju, kur e paramendoni Kim Kardashian, andaj mos e trajtoni më ndryshe këtë fenomen.

Mirëpo, nuk është fare e pamundur kontakti me personazhet e fantazisë suaj; pse nuk do të mundte dikush ta takonte Kimin? E nga kjo vijmë, tek fantazia për dikë të “arritshëm”, që mund të jetë komshiu ynë, kolegu i punës, zjarrfikësi etj. Dhe nëse në relacion me një aktor Hollywood-i jeni në rregull, atëherë as këtë të dytën nuk duhet trajtuar si tradhti. Por nëse e para është e papranueshme, këtë të dytën as mos e konsideroni si pjesë të diskursit humoristik, me partnerin, sepse mund të mos përfundojë më së miri, thotë gazetarja Mulliqi.Rezultate imazhesh për tradhtia


Kur tradhtia është gabim

Atëherë, tradhtia dallon. Mos lejoni që xhelozia të shkatërrojë diçka që keni ndërtuar për shumë gjatë, por, mos lejoni që as një kënaqësi e momentit të sjellë deri tek përfundimi i një historie të bukur dashurie. Mirëpo, para se të merrni çfarëdo vendimi, dëgjojeni anën e partnerit tuaj – analizoni faktet – dhe u hyni detajisht herëve kur ju keni mundur të bini pre e një tradhtie fizike. Mos mendoni që partneri nuk është penduar – natyrisht, jo ata të cilët e bëjnë vazhdimisht, dhe janë krenarë kur kryejnë tradhti në çift, në ndikim ose jo të alkoolit – andaj njiheni partnerin tuaj, dhe problemin. Është e bukur thënia, “më mashtro një herë, turp të kesh, më mashtro së dyti, turp të kem” – andaj, mësohuni që të jeni hyjnor dhe të falni, ndërsa lejoni të tjerët të jenë njerëzore dhe të gabojnë.

Por, kjo nuk do të thotë të falni gjithmonë! Nëse partneri/partnerja nuk mëson nga fakti që ju e keni falur një herë, dhe e përsëritë gabimin, vlerësoni vetë – sepse gabimi i bërë dy apo më shumë herë, nuk është gabim!

Rezultate imazhesh për tradhtia


Krizat e moshës së mesme 


Pasi njerëzit arrijnë moshën e mesme, ata fillojnë të përballen me një krizë dhe një nevojë për të bërë diçka që ata nuk mund ta kenë bërë në jetën e tyre, vetëm për t’u ndjerë sikur janë gjallë dhe nuk po zhgenjehen me moshën.

Varësia e mediave sociale Ne të gjithë i duam mediat sociale dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë. Por problemi lind kur mediat sociale dhe bashkëveprimi virtual marrin përparësi në kohë reale.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Kur kaloni shumë kohë në Facebook, Instagram dhe Twitter, ju gjeni një mundësi dhe hapësirë ​​për të qenë jobesnik ndaj partnerit tuaj pasi që gjithmonë ka një shans që ata të mos jenë pjesë e jetës suaj virtuale.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

 Studimet kanë treguar se 34% e meshkujve që mashtrojnë gratë e tyre e bëjnë këtë në udhëtimet e tyre të biznesit. Përqindja nuk është shumë e keqe me gratë, sepse rreth 15% e tyre e bëjnë këtë gjë. Këto gjëra gjithashtu mund të ndodhin nga viti 6 deri në vitin 9 të martesës.
Imazh i ngjashëm

S’ka oksitocinë Studimet dhe hulumtimet kanë treguar se oksitocina, e cila është në thelb dashuria hormonale, mund të jetë një nga arsyet për dikë që të mashtrojë partnerin e tyre. Nëse ata nuk gjejnë një rritje të këtij hormoni të veçantë kur ata janë me partnerin e tyre, ata janë të tunduar të mashtrojnë.Imazh i ngjashëmKarakteri


Shikoni, nuk mund të shpërfillim faktin se disa njerëz nuk janë bërë për marrëdhënie besnike. Ata janë mashtrues të pandreqshëm dhe do të mashtrojnë edhe nëse janë në një marrëdhënie jashtëzakonisht të kënaqshme.

Sipas një studimi në Universitetin Shtetëror të Utah nga Sarah Tulane dhe bashkëpunëtorët e saj, pabesia lidhet në një shkallë të lartë me divorcin. Por sidoqoftë, shumë çifte të martuar e pranojnë tradhtinë dhe nuk divorcohen kurrë. Sipas këtij raporti tregohet se tradhtia ndodh, 10-13% në një moshë madhore dhe 20% tek çiftet rreth të 40-ave.


Imazh i ngjashëm

Ata që e zbulojnë tradhtinë e partnerit e shohin si një provojë “shkatërrimtare” dhe besojnë se ajo finalizon fundin e martesës. Por nëse personi fajtor pranon gabimin dhe kërkon falje dhe si pasojë nuk divorcohen, janë më të lumtur në martesën e tyre, gjithmonë nëse qëndrojnë së bashku sepse e duan njëri-tjetrin. Këto janë  arsyet se pse partneri juaj arrin në tradhti:


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

Mungesë e kënaqësisë seksuale. Sipas një studimi shumica janë femrat ato të cilat arrijnë të tradhtojnë një mashkull duke kërkuar një marrëdhënie tjetër e cila përmirëson jetën e tyre seksuale.

 Dëshira për të pasur takime seksuale shtesë, me persona të tjerë. Një arsye të cilën shumë persona nuk arrijnë t’a pranojnë se e ndjejnë të nevojshme.

Mungesë e kënaqësisë emocionale në marrëdhënien tuaj.

 Kërkoni të ndiheni të vlerësuar nga dikush tjetër veç partnerit tuaj. Të ndiheni të vlerësuar është çelësi kryesor në marrëdhënien emocionale mes një çifti.


Imazh i ngjashëm

Nuk ndieni më dashuri për partnerin tuaj. Kjo ndoshta ndodh sepse “dashuria” është tepër e vështirë të shpjegohet.

 Arrin të biesh në dashuri me një person tjetër. Personat të cilët kanë nisur një lidhje dashurie me një person të dytë, kanë pranuar se kanë arritur të bien në dashuri me këtë person.

 Kërkoni të hakmerreni! Në një marrëdhënie e cila nuk po shkon aspak ashtu si duhet, dëshira për të lënduar partnerin tuaj i cili po ju tradhton, duket se është dëfryese për ju, t’a ktheni në të njëjtën mënyrë!

Jeni tepër kurioz dhe dëshironi të provoni eksperienca të reja.Imazh i ngjashëm


Nëse njerëzit kanë pasur numër të madh të partnerëve në seks, apo kanë tendenca impulsive, janë më të prirë për të tradhtuar, sipas një studimi të ri.
Megjithëse çdo lidhje dashurie është unike, hulumtuesit në Universitetin e Queensland kanë studiuar se pse njerëzit nuk janë bindur që ka faktorë që tregojnë se cilët persona më lehtë tradhtojnë.

Sipas të gjeturave, të publikuara njerëzit që janë më impulsivë tradhtojnë më lehtë, sepse ata nuk pauzojnë për të shqyrtuar një situatë, në vend të veprimit të menjëhershëm me mendimet dhe emocionet e tyre.

Përveç kësaj ata që kanë pasur më shumë partnerë në të kaluarën janë më jobesnikë dhe shohin mundësinë e bërjes së partnerit tjerët pasi që kanë “aftësi” të zhvilluara në këtë zonë.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

Studimi është kryer me 123 pjesëmarrës – që të gjithë heteroseksual, në mes moshës 17 dhe 25 vjet, ku të gjithë prej tyre kanë qenë në lidhje dashurie.

Nga aty ka dalë se burrat janë më të prirë që të tradhtojnë me seks, kurse të dy gjinitë kanë dalë të barabartë kur fjala është te tradhtia me puthje.
Pse tradhtojmë ? 


Kur partneri ju tradhton me siguri që e kemi shumë të vështirë të gjejmë justifikime për atë që ndodhi. Por, le të përpiqemi të kuptojmë motivet se pse njerëzit tradhtojnë partnerët e tyre.


Imazh i ngjashëm


KohaShpesh njerëzit që tradhtojnë janë ata që kanë qenë besnikë prej kohësh, ata që kurrë nuk mendonin se do e bënin një akt të tillë. Dhe përkundrazi, në një moment ata bien në tundim për arsye të ndryshme: dëshira për një lidhje të re emocionale, për risi, për seks, për emocione të reja, transmeton Agjencioni "Floripress".


Imazh i ngjashëm


Trauma


Nëse në një afat të shkurtër/të mesëm, një person ka përjetuar një humbje të papritur, një prind, një mik ose ka ditur që ai ka një sëmundje të rëndë për të kapërcyer, tradhtia mund të jetë një valvul dalëse nga situata mbytëse dhe përditshmëria. Dëshira për t’u ndier përsëri e veçantë, e konsideruar, e rëndësishme, unike janë mjaftueshëm arsye për të tradhtuar.Imazh i ngjashëm


Kriza


Tradhtia gjithashtu shënon fundin e tregimeve për të cilat nuk ka asnjë shpresë. Sidoqoftë, për disa çifte tradhtia mund të jetë një pengesë pozitive mbi të cilën duhet të punoni dhe më pas të rindërtoni një marrëdhënie të qëndrueshme.

Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Arsyet  pse femrat  tradhtojnë ? 
Kur një grua tradhton partnerin e saj, nuk bëhet gjithmonë në momente nervozizmi. 

Shpeshherë një marrëdhënie e paqëndrueshme e ka çuar atë në krahët e dikujt tjetër, të paktën kështu janë shprehur psikologët e Universitetit të Kalifornisë të cilët pasi kanë realizuar një pyetësor të gjatë me vajzat dhe gratë që kanë tradhtuar partnerët e tyre kanë dalë në këto konkluzione

Më poshtë do të shihni disa prej arsyeve se pse një grua bëhet e pabesë.

Ajo nuk ndihet e vlerësuarNë qoftë se partneri nuk i bën të ndihen të vlerësuara ato e kërkojnë vlefshmërinë në një tjetër vend.

Ka mungesë të kontaktit fizik

Kontakti fizik është shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie. Nëse kontakti mungon, atëherë diçka nuk është duke shkuar mirë.


Imazh i ngjashëm


Zëri i saj nuk dëgjohet

Gratë mashtrojnë kur ato ndiejnë se mendimet e tyre nuk i dëgjon askush, shkruan blitz.al. Ato duan të dëgjohen kur flasin dhe të kenë vëmendjen e plotë të partnerit.Ju jeni duke e nënvlerësuar

Në qoftë se ajo ndihet inferiore ndaj jush, atëherë e keni humbur.

Seksi nuk shkon mirëNë qoftë se keni probleme në dhomën e gjumit atëherë është e sigurt se e dashura juaj do të kërkojë një person më të mirë se ju.


Imazh i ngjashëm


Arsyet pse femrat e martuara tradhtojnë:


Seksi fillon të bëhet i mërzitshëm.

Jetë paralele. Kur të dy shkëmbeheni në mëngjes në korridor por nuk flisni asnjë fjalë sepse mjaftoheni se ajo është aty.

 E lini pas dore dhe i kushtoni më shumë rëndësi punës dhe miqve.

 Femrat janë të ndjeshme. Kur partneri fillon t’i trajtojë keq ato kërkojnë një ‘vendstrehim’ që mund të rezultojë shpatulla e një mashkulli tjetër.Imazh i ngjashëm

 Monotonia në intimitet.
 Ndërhyrjet e familjes ose shoqërisë.
 Martesa i rezulton ndryshe nga çfarë e kishin imagjinuar ose fantazuar.
 Problemet në aspektin financiar.
 Partneri nuk e ndihmon me punët e shtëpisë.

 

Kini kujdes mashkuj  mos ta humbni partneren për gjëra të tilla!


                                   Imazh i ngjashëm
Pse tradhtojnë mashkujt ?

Zakonisht gjatë bisedave të ndryshme me miq apo dashamirës të Tabu, kam kuptuar që nëse në një çift tradhton burri, atëherë partnerja do patjetër të dijë pse. Një pjesë e proçesit të shërimit është patjetër dhe pranimi, në mënyrë që të kuptosh arsyet dhe të evitosh, një herë të dytë rastin.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojmeJa disa nga arsyet që burrat japin rreth tradhtisë:


Nuk bëjnë mjaftueshëm seks në shtëpi, ose seksi që bëjnë është i mërzitshëm. Këta janë djem dhe burra që deklarojnë që kanë një libido më të zhvilluar se sa partnerja e tyre. Janë burra që kanë nevojë për vëmendje seksuale.

Për t’u hakmarrë ndaj një partneri që i ka tradhtuar. Për disa djem apo burra, tronditja nga zbulimi i tradhtisë nga partnerja mund të tejkalohet vetëm duke bërë të njëjtën gjë.

Sepse mund ta bëjnë. Disa djem mendojnë që nëse nuk ka ndonjë mundësi që partnerja të zbulojë tradhtinë ( ndonëse ka gjithmonë një mundësi), atëherë ata mund ta bëjnë.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

 Djemt dhe burrat kanë shumë mundësi për tradhti dhe shumë vështirësi për refuzim.

Sepse është shumë eksituese. Disa burra, djem dhe meshkuj ndihen mirë nga arritja e “kapjes “ së predhës, ndërsa disa të tjerë sepse kanë nëvojë për variacion. 


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Në marrëdhënie e gjata dhe monogame shpesh pasioni humbet, por kjo është një marrëveshje që bëjmë me veten në momentin që zgjedhim monogaminë.

Për shkak të egos. Kur je në dijeni që meshkuj apo femra të tjeta të duan, ego përkedhelet. 

Kjo praktikë është më e përhapur tek burrat, me moshë mesatare, të cilat duan ende ti tregojnë vetes që janë në lojë.


Imazh i ngjashëm

Sepse partnerja nuk të eksiton më. Fatkeqësisht në marrëdhënie të gjata dhe monogame, partneri shpesh here e le veten pas dore, duke marrë për të mirëqenë prezencën e tjetrit.


Imazh i ngjashëm


 Ndodh që mbasi kemi partnerin tonë, akomodohemi dhe nuk mundohemi më që të dukemi bukur apo joshës si më parë. Për këtë arsye shpesh herë burrat kërkojnë dikë tjetër që ti përmbushë dhe estetikisht.

Ai e do partneren por nuk edashuron më. Dashuria nuk zgjat përgjithmonë. Dashuria është një ndjenje fortë, sidomos në fillim të marrëdhënies. 

E reja është gjithmonë me eksituese se e vjetra. Fatkeqësisht në vend që të ndahemi nga partneri, kërkojmë aventura jashtë ҫiftit. Kjo shton rrezikun e zhvillimit të ndjenjës për dikë tjetër dhe si pasojë ndarjen
.
Imazh i ngjashëm


Nëse tradhton partneren, shanset që mos jesh i lumtur janë të shumta. Por kjo është një problematikë për të cilën duhet të gjesh zgjidhje. 

Nëse do të vazhdosh marrëdhënien që je duke jetuar, tradhtia nuk është opsion. 

Por mund të ndihesh, më mirë, mund të duket si një mundësi për t’u larguare nga realiteti, por kjo nuk është zgjidhje afatgjatë.

Meshkujt tradhtojnë më shumë se femrat, këtë e thonë dhe statistikat ku përqindja është më e madhe tek meshkujt.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Çka thonë psikologët ? 

Arsyet se pse meshkujt tradhtojnë janë më koncize ndërsa femrat tradhtojnë më shumë për shkaqe emocionale. Ja disa arsyet se përse tradhtojnë meshkujt:


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

Martesë jo e lumtur

Një martesë jo e lumtur, mund të çojë shumicën e meshkujve në një flirt duke pasuar në tradhëti. Shpesh kur një mashkull nuk merr nga partnerja e tij atë që dëshiron përqafon zgjidhjen më të lehtë “të shkojë me një femër tjetër”. Në vend që të analizojnë se çfarë shkon keq në marrëdhënie dhe të angazhohen për të rregulluar problemet, shumica e meshkujve zgjedhin “arratisjen” që pothuajse gjithmonë identifikohet me tradhëtinë.


Imazh i ngjashëm


Vetëm për seks

Kjo është arsyeja më e rëndësishme se pse meshkujt tradhëtojnë bashkëshortët e tyre. Sipas psikologëve, është më e lehtë për një mashkull të ketë marrëdhënie seksuale me një grua pa pasur ndonjë ndjenjë emocionale kundrejt saj, ndërsa për një grua nuk është pikërisht e njëjta gjë, përtej seksit ajo ka një arsye bindëse pse kalon në tradhëti.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Një grua nuk është e mjaftueshme

Pa marrë parasysh se sa e angazhuar apo besnike është bashkëshortja, shumë meshkuj priren të mendojnë se të kesh një grua nuk është e mjaftueshme.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojmeThjesht për ego

Meshkujt kanë ego shumë të brishtë. Edhe kur martesa apo lidhja e tyre shkon shumë mirë e preferojnë një hallakatje të rastit pa e menduar shumë gjatë. Shpesh ata provojnë tradhëtinë për të provuar nëse janë akoma tërheqës për seksin e kundërt.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Kompleksi i superioritetit

Shumë meshkuj mendojnë se janë superiorë ndaj femrës dhe bëjnë gjithçka për ta dëshmuar këtë, edhe nëse bëhet fjalë për të tradhtuar partneren. Shpesh egoizmi i shtyn të marrin atë që duan, pa pyetur shumë se kush lëndohet nga kjo situatë. Në shumë raste meshkujt kanë humbur pasurinë, shëndetin, fëmijët dhe familjen duke zgjedhur marrëdhëniet jashtë martese, por kjo nuk i pengon ata të bëjnë përsëri të njëjtën gjë. Në fund të fundit, burrat janë burra!

Ndodh rëndom në çiftet e sotme që tradhtia të bëhet shkaku kryesor që një çift të ndahet. Megjithatë ka nga ato femra që dinë ta përtypin një tradhti dhe të shpëtojnë marrëdhënien e tyre.


Kemi thënë shpesh që nuk do të na ndodhi diçka e tillë, por edhe nëse ndodh, ne ju rekomandojmë 10 mënyra sesi ta shpëtoni marrëdhënien tuaj pas një tradhtie.


Mos bjer në pesimizëm

Momentin e parë që një femër përballet me tradhtinë është dhe momenti më fatal. Do të bënit mirë nëse fajin për këtë tradhti mos t’ia faturonit vetes suaj, por partnerit tuaj. Më e keqja tashmë ka ndodhur, shmangni pesimizmin dhe do të shikoni që dhimbja e tradhtisë do të filloj të pakësohet.


Mos bëni krahasime

Pas një tradhtie femrat janë të prirura të krahasojnë veten me rivalen e tyre. Sipas psikologëve e gjitha kjo çon në një mosbesim ndaj vetes. Do të ishte e kotë të krahasoheshit me një femër tjetër në një moment të tillë. Do të ishte më mirë të risillnit më pranë parimet tuaja, sesa të krahasoheni me femrën tjetër.

Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Merrni disa pushime

Ndonjëherë të shkëputesh nga realiteti bën mirë. Gjeni kohë dhe falim vetes disa pushime të shkurtra. Gjatë atyre ditëve do të keni mundësinë të rikompozoni edhe njëherë marrëdhënien tuaj.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme
Niseni nga e para

Me kalimin e viteve harrohen edhe detajet e para të një marrëdhënie. Nëse vendosni ta falni një tradhti, atëherë ju duhet ta nisni nga e para. Të vizitoni vendin e takimit tuaj të parë, t’i thërrisni njëri-tjetrit me nofkat që thonit kur ishit ende në ditët e para të lidhjes suaj.

Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

Mos ndrysho asgjë tek vetja

Shpesh herë femrat pas një tradhtie ndryshojnë pamjen e tyre, duke ja vënë fajin vetes në një farë mënyre. Tregoni identitetin tuaj duke mos ndryshuar asgjë në trupin tuaj. Ju jeni po njëlloj edhe pas një fortune në marrëdhënien tuaj, zgjedhjen duhet ta bëj ai.Dëgjoni partnerin tuaj

Edhe pse ai është fajtori meriton të dëgjohet në ato që ka për të thënë. Disa femra i quajnë justifikime, por në të vërtetë pasi gjithë fjalëve që ai do të thotë për tu shfajësuar, do të jetë arsyeja e vërtetë e tradhtisë së tij. Bëni mirë ta dëgjoni me shumë vëmendje.

Rezultate imazhesh për pse tradhtojme

Shmangu posesivitetit

Ndodh që pas tradhtisë femra të bëhet xheloze deri në ekstrem. Nëse keni vendosur ta shpëtoni marrëdhënien tuaj, sjellje juaj prej posesive nuk do t’ju ndihmojë aspak. Lërini hapësirat e tij partnerit duke e lënë të kuptoj se keni besim tek ai, kjo do t’ju ndihmojë marrëdhënien tuaj.

Rezultate imazhesh për pse tradhtojme
Harroni 

Shpesh herë është më mirë ta mbyllni temën e tradhtisë për të mos e hapur më kurrë. Do të jetë e kotë t’ia rikujtoni partnerit tuaj në çdo moment, në fund do të jeni ju që do të vuani kur kujtoni një tradhti të tillë.
Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Fokusohuni tek seksi

Seksi është zgjidhja e shumë problemeve në çift. Nëse bëni diçka për të ndryshuar për mirë jetën tuaj seksuale, tradhtia do të harrohet shumë shpejt. Jepini partnerit tuaj kënaqësi seksuale se ju vetë e dëshironi, jo se duhet të konkurroni me ishin e tij.


Rezultate imazhesh për pse tradhtojme


Tradhtia nuk është fundi


Mjafton t’ia thoni këtë fjali vetes dhe do të kuptoni se është me të vërtet ashtu. Një marrëdhënie e fortë nuk ka pse të përfundojë pas një tradhtie. Nëse dini ta menaxhoni lidhjen dhe të ruani dashurinë tuaj, tradhtia është vetëm një ëndërr e keqe në marrëdhënien tuaj., thotë gazetarja shqiptare Enida Himaj.

Prishtinë ,31.07.2019.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit