Kosova në sytë e turistit turk, mikpritëse dhe e ngrohtë

 Turisti turk, Yigit Ozbas vjen në Kosovë për të katërtën herë me radhë. Sa herë që vjen, ai thotë se ndihet si të ishte në shtëpinë e tij. Dy vjet më parë ai ka nisur ta realizojë ëndrrën e tij për shëtitje të botës, teksa deri më tani ka qenë në Azerbajxhan, Gjeorgji dhe Iran.

“Njerëzit këtu janë shumë mikpritës, jam pritur shumë mirë”, shprehet turku me prejardhje nga qyteti Mersin.

Ai thotë se në telefon ka një listë për qytetet të cilat dëshiron t’i vizitojë, teksa përmend Gjilanin, Pejën, Ferizajn, Lipjanin.

“Kam qenë në Prizren dhe më ka pëlqyer shumë, është një qytet i ëmbël ku të gjithë flasin gjuhën turke”, thotë Yigit Ozbas.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Legjenda e Mujit dhe Halilit