Kadia: Çmimi i bukës u rrit prej thatësirës në Rusi

 


Zv/ministri i Ekonomisë dhe Financave Besart Kadia ka folur lidhur me rritjen e çmimeve në Shqipëri.

Zv/mi”, Kadia tha se rritja e çmimeve po ndodh në të gjithë botën, ndërsa tha se çmimet në vendin tonë po rriten dhe për shkak të thatësirës në Rusi.

Ai theksoi se është shqetësuese pritshmëria e qytetarëve, duke renditur disa nga arsyet që kanë sjellë ndryshim të kostove.

“Shqipëria për vitin 2021 e ka rritjen ekonomike si në vitin 2019. Ky është sukses i kësaj ekonomie. Kjo është e thjeshtë dhe e dukshme për të dhënat që ne kemi. Në janar të vitit 2021 ku filloi cikli biznesi mendoi se do e kishte të vështirë. Sot kemi të dhëna se është më mirë se pritej. Të dhënat janë pozitive. Është 3-mujor. Kur të mbarojë viti do e shohim. Vitin kaluar bujqësia nuk u mbyll dhe prodhoi më shumë se vitet e zakonshme. Mua më shqetëson pritshmëria për çmimet. Kjo është më shqetësuese se çmimet aktuale. Ata që janë importuesit të grurit në Shqipëri, kanë që në gusht për të gjetur çmime më të ulëta. Për shkak të thatësirave në Rusi dhe zjarreve në Kanada ka rënë sasia. Nuk është në Shqipëri. Është fenomen në botë. Politikat monetarë të bankës botërore, kanë bërë që çmimet e miellit të rriten. Nëse unë i them nesër kryeministrit, do shkojmë nesër do blejmë grurë. Prapë në bursë do e blejmë”, u shpreh Kadia.

Zv/ministri i Ekonomisë dhe Financave Besart Kadia ka folur lidhur me rritjen e çmimeve në Shqipëri.

Në “ABC”, Kadia tha se rritja e çmimeve po ndodh në të gjithë botën, ndërsa tha se çmimet në vendin tonë po rriten dhe për shkak të thatësirës në Rusi.

Ai theksoi se është shqetësuese pritshmëria e qytetarëve, duke renditur disa nga arsyet që kanë sjellë ndryshim të kostove.

“Shqipëria për vitin 2021 e ka rritjen ekonomike si në vitin 2019. Ky është sukses i kësaj ekonomie. Kjo është e thjeshtë dhe e dukshme për të dhënat që ne kemi. Në janar të vitit 2021 ku filloi cikli biznesi mendoi se do e kishte të vështirë. Sot kemi të dhëna se është më mirë se pritej. Të dhënat janë pozitive. Është 3-mujor. Kur të mbarojë viti do e shohim. Vitin kaluar bujqësia nuk u mbyll dhe prodhoi më shumë se vitet e zakonshme. Mua më shqetëson pritshmëria për çmimet. Kjo është më shqetësuese se çmimet aktuale. Ata që janë importuesit të grurit në Shqipëri, kanë që në gusht për të gjetur çmime më të ulëta. Për shkak të thatësirave në Rusi dhe zjarreve në Kanada ka rënë sasia. Nuk është në Shqipëri. Është fenomen në botë. Politikat monetarë të bankës botërore, kanë bërë që çmimet e miellit të rriten. Nëse unë i them nesër kryeministrit, do shkojmë nesër do blejmë grurë. Prapë në bursë do e blejmë”, u shpreh Kadia.

Comments

 1. Ish i dashuri im më la mua dhe vajzën time gjashtë javë më parë pasi kam provuar pothuajse gjithçka për të rivendosur marrëdhënien time, u zhgënjeva. Asgjë nuk po funksiononte për mua. Një javë më vonë ndërsa po shfletoja në Instagramin tim pashë disa dëshmi për DR, agimi që i ndihmonte njerëzit të rindiznin marrëdhënien e tyre dhe të rregullonin shtëpitë e prishura, në fillim isha skeptik, por vendosa ta provoja dhe vendosa kontakt me DR, Dawn për ndihmën e saj, disa ditë duke kontaktuar me të gjithçka ndryshoi automatikisht, trishtimi im u bë Gëzim, buzëqeshja ishte në të gjithë fytyrën time, gjithçka ndodhi shumë shpejt dhe rezultati ishte i përsosur. Unë e përdor këtë medium për të vlerësuar Dr, Dawn, nëse keni ndonjë vështirësi në marrëdhënien tuaj.
  *Nëse doni të mbeteni me barrë.
  *Nëse doni të ribashkoheni me të dashurin tuaj.
  *Nëse keni nevojë për fuqi shpirtërore.
  Dr Dawn Acuna është personi i vetëm që mund t'ju ndihmojë: dawnacuna314@gmail.com
  WhatsApp: +2348032246310

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Legjenda e Mujit dhe Halilit