Sa gjatë agjërojnë për Ramazan muslimanët përreth botës? (INFOGRAFIK)

Ramazani


Muaji i shenjtë i agjërimit është një sfidë për të gjithë ata që e mbajnë Ramazanin, por disa muslimanë e kanë më vështirë se tjerët.
Njerëzit që agjërojnë zgjohen para namazit të Sabahut, për të ngrënë vaktin që do t’i mbajë për të gjithë ditën. Ata abstenojnë nga të gjitha ushqimet dhe pijet gjatë ditës, duke e prishur agjërimin me të përënduar të diellit dhe me thirrjen e namazit të Akshamit.
Twitteri e ka bërë më të lehtë gjetjen e kohëve të fillimit dhe mbarimit të agjërimit për çdo ditë, që ndryshojnë varësisht nga data dhe vendndodhja gjeografike.

 Nëse i cicëroni përdoruesit@AlArabiya https://twitter.com/AlArabiya me hashtagun #iftar dhe hashtagun e qytetit tuaj, ju do të merrni një përgjigje me kohën e iftarit.
Dritarja.net ka përkthyer një infografik të krijuar nga Huffington Post, i cili tregon se sa gjatë do të zgjatë agjërimi në qytete përreth botës, duke e llogaritur kohën ndërmjet Sabahut dhe Akshamit në ditën e parë të Agjërimit. Shihni më poshtë:Ramazani

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)