Historiani Prof.Dr.Jahja Drançolli: Konvertimi i shqiptarëve në myslimanë u bë me dhunë


Historiani Prof.Dr.sci.Jahja Drançolli ka folur në emisionin “Personale” të TV Dukagjinit, ku ka dhënë detaje për periudhën e Skënderbeut, duke qenë edhe njëri nga studiuesit më të mëdhenj të asaj kohe.

Drançolli ka thënë se konvertimi i shqiptarëve në myslimanë, gjatë shekujve XV-të dhe XVII-të ka ardhur si pasojë e presionit të madh ekonomik, por edhe dhunës se ushtruar ndaj tyre.

Shqiptarët, sipas Drançollit, e kanë përqafuar islamin për t`i ikur trysnisë së sistemeve tatimore nga ana e Kishave Ortodokse dhe Sulltanit. Sipas tij, për t’i ikur vjelljes së dyfishtë dhe haraçeve të ndryshme, kanë zgjedhur islamin.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)