Ujku qimën e ndërron por zanatin kurrë se harron !

Secilin vit e më pak serb po ka në Kosovë
Të mbledhurve, Vuçiq u ka thënë se shteti serb dëshiron që serbët në Kosovë të jetojnë të pasur, më mirë dhe të sigurt.

“Dua t’ju falemnderoj të gjithëve që me gjithë këtë kiamet (borë e madhe) keni ardhur në këtë numër kaq të madh. Dua që në këtë momente pas vrasjes mizore të Oliver Ivanoviqit, t’ju them se nuk jeni vetëm dhe se sonte do të bisedojë me të gjithë juve që keni ardhur nga pjesë të ndryshme të Kosovës dhe të shohim se si ta ndihmojmë popullin tonë në Kosovë”, ka thënë ai, transmeton lajmi.net.

“Siç e dini, Serbia në mënyra të ndryshme jo vetëm që mund të ndihmoj, por të ndikoj edhe në jetën tuaj në Kosovë. Kjo jetë është e vështirë, askush nga ju nuk është mjaftueshëm i pasur, por për fat të keq, ka edhe të atillë që i marrin nga tri ose katër rroga. Do t’i kontrollojmë të gjitha këto, që t’i ndihmojmë ata që kanë nevojë”, ka thënë ai.

Ai ka thënë se nuk i frikësohen askujt dhe se është në interesin e tyre që në dialog me shqiptarët të ruhet paqja dhe stabiliteti.

“Nuk i frikësohemi askujt, por mendoj se ka ardhur koha që qëllimet tona t’i arrijmë në mënyrë tjetër”, ka thënë Vuçiq.

“Ju duhet të jeni mjaftueshëm të fortë, të guximshëm dhe të fuqishëm që të mbesni në shtëpitë tuaja, trojet tuaja, e ne sa më shpejt t’ju ndihmojmë.

Sipas tij, gjithnjë e më pak ka serb në Ranillugë, Partesh dhe Kosovën Qendrore.

“Serbia do t’ju ndihmoj aq sa mundet, por në fund megjithatë varet prej juve nëse dëshironi të qëndroni këtu ose jo”, tha tutje ai.

Vuçiq ka ardhur në Llapnasellë pasi vizitoi Manastirin e Graçanicës dhe Mitrovicën. Ai po shoqërohet nga shefi i zyrës për Kosovë, Marko Gjuriq dhe shefi i BIA-s (Shërbimi informativ serb), Bratisllav Gashiq.


Serbët kërkojnë armë dhe kthimin e ushtrisë serbe në Kosovë, ja si iu përgjigjet Vuçiq?


Presidenti i Serbisë u ka thënë sot serbëve në Kosovë se nuk ka asgjë më të rëndësishme se qëndrimi në Kosovë, pasi që sipas tij shteti i Serbisë do të ndihmojë në këtë aspekt, para se gjithash me paqe politike, politikën e mbrojtjes së serbëve dhe investime në zhvillim.
Aleksandar Vuçiq, kur bëhet fjalë për sigurinë e qytetarëve në veri të Kosovës, ka thënë se shpreson që askush as mos të mendoj që t’i largoj serbët nga shtëpitë e tyre, vendlindja e tyre.
“Dua të besoj në këtë, por ne do të zhvillojmë politikë në mënyrë që t’i mbrojmë serbët”, ka thënë Vuçiq, transmeton lajmi.net.

Presidenti i Serbisë pas takimit me përfaqësuesit politik të serbëve dhe biznesmen, ka thënë se ka pasur kërkesa që lidhen me respektimin e Rezolutës 1244, por edhe kërkesa që Serbia t’i armatos serbët, por se përgjigjja e tij ka qenë se shpreson që Serbia të ndihmoj në dhënien e parave për kopshte, shkolla dhe shëndetësi.

Kërkesa për të tilla për Vuçiqin ka pasur edhe para se ai t’ju drejtohet serbëve.

“I kuptoj njerëzit, por nuk mundem të gjithëve t’u përgjigjem”, ka thënë ai.

Kjo përgjigje ka ardhur pasi që serbët e mbledhur kanë brohoritur “president, na ndihmo”, “Mitrovica është qytet i unitetit”, “ndihmo”, “ktheje ushtrinë dhe policinë në Kosovë”, “me jetë do ta mbrojmë Mitrovicën”…

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)