Flamuri i Kosovës

Flamuri i Kosovës është një flamur i verdhë, i bardhë dhe i kaltër me hartën e Kosovës në mes dhe 6 yje lart që prezantojnë 6 komunitetet në Kosovë. Më 17 shkurt 2008 bashkë me pavarësinë u zgjodh edhe flamuri i Kosovës nga Kuvendi i Kosovës.Historia

Deri më 17 shkurt 2008 në Kosovë u përdor Flamuri i Shqipërisë. Më 2007 në Prishtinë pati një ekspozitë më temën "Flamuri i Kosovës". Për flamurin e Kosovës ka pasur shumë propozime, ndër të tjerë nga LDK-ja dhe Joseph DioGuardi. Diskutimet për flamurin e Kosovës filluan paralelisht me diskutimin për statusin e Kosovës.

Dizajnuesi i flamurit është Muhamer Ibrahimi, që është njëkohësisht dhe ish luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.Përshkrimi

Flamuri i Kosovës është një flamur i verdhë, i bardhë dhe i kaltër me hartën e Kosovës në mes dhe 6 yje lart që prezentojnë 6 komunitetet në Kosovë. Më 17 shkurt të vitit 2008 bashkë me pavarësinë u zgjodh edhe flamuri i Kosovës nga Parlamenti.


Stema e Kosovës


Stema e Kosovës është simbol i Republikës së Kosovës i cili publikisht u paraqit për herë të parë në ditën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt të vitit 2008.
Gjashtë yje të bardha në hark mbi formën e artë të Kosovës të parë në një hartë të zakonshme, të vendosur në një mburojë në formë të trekëndëshit të rrumbullakët në një fushë të kaltër të rrethuar me të artë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit