NJOFTIM NGA LIDHJA E SHKRIMTARËVE E KOSOVËSKryesia e LSHK-së ka vendosur që në sesionin shkencor “Letërsia shqiptare dhe 100-vjetori i Pavarësisë” të festivalit ndërkombëtar të poezisë “Drini poetik”, që mbahet në Prizren më 9 e 10 qershor 2012, të paraqiten këto kumtesa:


1. Alisa Velaj, Konfigurimi i Atdheut në poezinë bashkëkohore arbëreshe
2. Behar Gjoka, Pavarësia si ideal i projektuar në letërsinë e Rilindjes
3. Dr. Arben Hoxha, Pavarësia, norma estetike dhe identiteti letrar
4. Dr. Sadri Fetiu, Ismail Qemali dhe Pavarësia në letërsinë popullore
5. Feride Papleka, Rileximi dhe koha e shkrimit
6. Helena Grillo, Kontributi i Fatos Arapit në studimet mbarëkombëtare
7. Meri Lalaj, Lasgushi dhe Kosova
8. Mr. Kadri Rexha, Sintezë e tragjedisë kombëtare shqiptare
9. Mr. sc. Bedri Zyberaj, Tri himne – Një flamur
10. Prof. dr. Adem Zejnullahu, Këngët për mbrojtjen e Pavarësisë së Shqipërisë
11. Prof. dr. Besim Rexhaj, Letërsia përballë sfidës së integrimit shpirtëror kombëtar
12. Prof. dr. Edlira Mantho – Manjola Sulaj, Gjirokastra e festivaleve
13. Prof. dr. Emin Kabashi, Letërsia moderne shqipe dhe mungesa e shtetit
14. Prof. dr. Hamit Xhaferi, Poezia shqiptare nëpër kohë brenda njëqindvjetorit të Pavarësisë


Prishtinë,më 24.5.2012                                                  Kryetari
                                                                  Adem Demaçi                  Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)