TAKIMET LETRARE AZEM SHKRELI 2012 - 21 maj 2012


TAKIMET LETRARE AZEM SHKRELI 2012 - 21 maj 2012

 Komuna e Pejës-Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në partneritet të dendur me krijues dhe asociacione letrare ,  për  të dhjetën herë  radhazi  në Pejë  me dt. 23 dhe 24 maj 2012 shënon Manifestimin  dy ditor “Takimet letrare Azem Shkreli “.
Edicioni i dhjetë i  kësaj ngjarje të madhe letrare do të ofroj risi organizative qoftë në konceptin programor por edhe në aspektin  përmbajtësor.
  


Komuna e Pejës-Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në partneritet të dendur me krijues dhe asociacione letrare ,  për  të dhjetën herë  radhazi  në Pejë  me dt. 23 dhe 24 maj 2012 shënon Manifestimin  dy ditor “Takimet letrare Azem Shkreli “.
Edicioni i dhjetë i  kësaj ngjarje të madhe letrare do të ofroj risi organizative qoftë në konceptin programor por edhe në aspektin  përmbajtësor.
Manifestimin e nderojnë  majat e penës shqipe nga të gjitha trevat shqiptare, si: Ali Podrimja, Visar Zhiti, Basri Qapriqi, Qerim Ujkani, Xajë Nura, Edi Shukriu, Flora Brovina, Akademik Ali Aliu, Akademik Mehmet Kraja, Prof.Dr.Mark Marku, Kriktiku Ramadan Musliu, Ibrahim Berjashi, e shumë shkrimtarë të tjerë.
PROGRAMI
maj 2012

   11:00 -  Orë letrare
                    Promovimi   përmbledhjes ”Rrugës  sё  etnisë”
                    Ndarja e çmimit “Bulëzat” (Shkolla e  ulët të Muzikës-Pejë)
  13:00 -Tribunë Tematike“Kritika letrare sot-mungesa dhe sfidat(salla e Asamblesë komunale - Pejë)
                 -  Referues:
                 - Akademik  Ali Aliu-Prishtinë 
                 - Akademik Mehmet Kraja -Prishtinë
                 - Prof.Dr.Mark Marku-Tiranë
                 - Kritiku Ramadan Musliu
                 - Debat  rreth temës boshte
  16:00 – Vizitë te Ujëvara e Drinit të bardhë 
maj 2012

    12:00 -Manifestimi qendror ( Teatri “ Istref Begolli” -Pejë )
                  - Hapja e Manifestimit “Takimet letrare Azem  Shkreli 2011“  
                  - Fjala përshëndetëse e Kryetarit të Komunës- dr.Ali Berisha                         
                  - Deklamimi i poezive nga Shkrimtarë të dëshmuar
                  - Program artistik
                  - Ndarja e çmimit “Takimet letrare A. Shkreli  2012“
 17:00 – Vizitë Muzeut Etnologjik-Pejë
 20:00 – Ceremonia pёrmbyllёse e manifestimit (Qendra e qytetit) 

Azem Shkreli

1938 - 1997

Edhe kësaj pranvere trazuese e shqetësuese rikujtojmë fjalëpakun e urtakun që shëmbëllen në ecejaket tona më tej, more

Shkrelët e Tu…..kudo ndodhen.Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)