Piktori që hap horizonte me kompozicione e ngjyra të forta

Drilon Shoshi është piktori kosovar, piktura e të cilit u vodh nga rusët dhe është nxjerrë në çmim për 10 000 dollarë. Kjo pikturë e cila është parë në njërën nga ueb faqet online ruse nuk është marrë me lejen e autorit që e ka punuar para 10 viteve ndërsa që është bërë vetëm copy nga faqja e piktorit dhe është bërë print .Këtë gjë e ka pohuar edhe vetë Drilon Shoshi .

“Këtë foto e kam realizuar para 10 viteve, ndërsa i pari që më ka informuar për pikturën, ka qenë një piktor nga Italia, sepse ai ka parë tek unë punimin dhe më ka pyet nëse unë jam në dijeni që në atë ueb faqe po shitet punimi im. Në ato momente nuk e kam ditë për çka po bëhet fjalë më pas e kam shiku dhe e kam parë edhe vetë, ka qenë ndjenjë e tmerrshme pasi që nuk kom gjet asnjë mundësi me heq e as kujt me iu drejtu”, ka thënë Shoshi.

p5


Ndër të tjera piktori është shprehur i indinjuar edhe për faktin që piktorët nuk gëzojnë të drejta autoriale gjë që është shumë e rëndësishme.

“Gjëja më e rëndë është fakti që në piktorët nuk këmi as të drejta autoriale, kjo gjë është shumë e rëndësishme sidomos për neve piktorët”, ka përfunduar Driloni.
“Portretet e mia paraqesin gëzim, trishtim, hidhërim, ngushëllim, emocion, shpresë dhe forcë. Është e vështirë ta përshkruaj atë ndjesi të mrekullueshme kur gjendem përpara pëlhurës së bardhë, me ide për te përçuar ose shkaktuar një kaos dhe më pas të arrij në një balanc 
qetësie…”


Piktori që hap horizonte me kompozicione e ngjyra të forta


Midis shekujve XIV dhe XVII fillimisht Italia e më pas e gjithë hapësira evropiane përjetoi revolucion në art.
Renesanca shquhet si njëra nga periudhat më të rëndësishme sa i përket artit në të gjitha gjinitë e tij.

p5

Përfaqësuesit e kësaj epoke të rilindjes, njihen si artistët më me nam që ka njohur historia e njerëzimit si Michelangelo, Raffaello e Sandro Botticelli.

p1

Si një periudhë që u shqua me kreativitet të ri, edhe piktura u veçua me ngjyra e stil më të veçantë.


p3

Drilon Shoshi në muhabetin që bën për artin flet shumë për Renesancën. I pëlqejnë shumë pikturat e asaj kohe. Por në galerinë e tij, vizitorët përballen me një tjetër stil.

p2

Depërtimi në thellësi

I riu pejan, Drilon Shoshi (31) është prej atyre që ka vendosur që t’i dedikohet krejtësisht pikturës. Nuk merret me asgjë tjetër...

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)