Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi bëhet kryelajm në gazetat serbe, ja çfarë thonë për presidentin!

Image result for Hashim Thaçi

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi bëhet temë kryesore në gazetat serbe përkatësisht në gazetën Pink.rs ku flitet për deklaratat e tij lidhur me antarësimin e Kosovës në INTERPOL.

Sipas Gazetës Serbe Thaçi deklaroi se Kosova i plotëson të gjitha kërkesat për t’u bashkuar në INTERPOL.Ku është shkrimi i plotë I gazetës serbe:

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi ka kërkuar sekretarin e përgjithshëm të Interpolit Jirgene Shok që organizata tërheq pretendimet e Serbisë kundër banorëve të Kosovës, duke i quajtur ato të motivuara politikisht.

Thaçi u takua me Štokun në margjinat e Konferencës së Sigurisë në Mynih, sipas një deklarate nga kabineti i tij.

Në intervistën e tij me Štok, Thaçi deklaroi se Kosova plotëson të gjitha kërkesat për t’u bashkuar me Interpulin. “Ne kemi nevojë për Interpolin, por Interpoli ka nevojë për Kosovën, sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha Thaçi.

Sekretari i përgjithshëm i Interpolit tha se pret të “përfundojë procedurat e brendshme” dhe të fillojë shqyrtimin e aplikimit të Kosovës për anëtarësim.****

Image result for ramush haradinaj


Kryeministri Ramush Haradinaj vazhdon të diskutohet në mediat serbe për shkakë të vendimit të tij lidhur me rritjen e taksës ndaj Serbisë.


Një vendim I tillë ka zgjuar reagime te shumta të mediave serbe dhe politikës qeverisëse, ku Vuciq ka deklaruar se do të pamundësohen bisedimet pas këtij vendimi.


Ky është shkrimi I plotë I gazetës serbe Pinks.rs:

Në vend të heqjes taksat mbi produktet serbe, shteti i Kosovës ka ngritur për 100 për qind taksën.

I zemëruar, për shkak të vendimit në Interpol, autoritetet e Prishtinës vendosën sot të rrisin taksat mbi produktet serbe në 100 përqind.

Ne kujtojmë se institucionet e përkohshme kosovare kohët e fundit kanë rritur tatimin mbi produktet serbe në 10 përqind, dhe sot ka pasur një rritje të re.

Qeveria e Kosovës mbështetet nga shumica e votave që tarifat për produktet serbe rriten nga 10 në 100 për qind.

Endrit Shala, ministër i Tregtisë dhe Industrisë, propozoi një rritje prej 100 përqind të tarifave.

Ramush Haradinaj e mbështeti propozimin, duke thënë se marrëveshja CEFTA midis Beogradit dhe Prishtinës është në fuqi.

– Kosova ka penguar prej kohësh si në transport, si dhe në analizën dhe në çdo CEFTA tjetër instrument dhe kjo është arsyeja pse unë e mbështes këtë propozim, – tha Haradinaj.

Është e qartë se autoritetet e Prishtinës nuk dëshirojnë që të vazhdojë dialogun me Beogradin, pasi Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic ka thënë se nuk do të ketë vazhdim të dialogut, ndërsa Prishtina nuk tërhiqet përmasat e saj, duke iu referuar tatimit parë shtesë prej 10 për qind për në Prishtinë të vendosura mbi mallrat nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

– Ne jemi të gatshëm të flasim në çdo kohë. Por si të flitet kur dikush pas 12 vjetësh (nga nënshkrimi i marrëveshjes CEFTA) nuk do të zbatojë diçka që ata nënshkruan. Nga ku ata besojnë se nuk do të arrijnë ndonjë marrëveshje tjetër – tha Vuçiq.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)